بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
بخش انرژی کشور نیازمند تحول بنیادین است
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
کد خبر: 121892 | تاریخ : ۱۳۹۶/۹/۲۷ - 15:11
۷ واقعیت درباره عسل

۷ واقعیت درباره عسل

هر زنبور عسل معمولی می‌تواند حدود ۱۳ تا ۴۵ کیلوگرم عسل در سال تولید کند. برای تولید هر نیم کیلوگرم عسل نیز یک کولونی از زنبورها باید شهد مورد نیاز را از حدود ۲ میلیون گل جمع‌آوری کنند و حدود ۸۹ هزار کیلومتر پرواز کنند.

نوآوران آنلاین- حتی اگر هیچ علاقه‌ای به زنبورها نداشته باشید، نمی‌توانید این موجودات خاص را به خاطر ساختن یکی از خوش‌مزه‌ترین خوراکی‌های موجود در کره زمین، یعنی عسل، تحسین نکنید. عسل نه‌تنها برای شیرین کردن چای مناسب است، بلکه خاصیت‌های شگفت‌انگیزی هم دارد که این خوراکی را از دیگر خوراکی‌ها و مواد غذایی متمایز می‌کند.

در ادامه این مطلب با مهم‌ترین واقعیت‌ها درباره عسل آشنا می‌شویم.

۱. عسل هیچ وقت فاسد نمی‌شود

اگر عسل در ظرف‌های نگهدارنده مناسب و بدون تماس با هوا نگهداری شود، به یکی از معدود مواد غذایی تبدیل می‌شود که عُمر جاودانه دارند. حتی گزارش‌هایی وجود دارند مبنی بر این‌ که کوزه‌های مُهر‌شده و کاملا سالم عسل در مقبره‌های چندین هزار ساله مصر باستان کشف شده‌اند. طول عُمر بی‌نظیر عسل می‌تواند به ترکیبات شیمیایی آن ربط مستقیم داشته باشد. درواقع، عسل ذاتا اسیدی است و رطوبت کمی دارد، و همین ویژگی عسل را به فضای نامناسبی برای رشد باکتری‌ها تبدیل می‌سازد.

۲. زنبورها مقدار زیادی عسل تولید می‌کنند

هر زنبور عسل معمولی می‌تواند حدود ۱۳ تا ۴۵ کیلوگرم عسل در سال تولید کند. برای تولید هر نیم کیلوگرم عسل نیز یک کولونی از زنبورها باید شهد مورد نیاز را از حدود ۲ میلیون گل جمع‌آوری کنند و حدود ۸۹ هزار کیلومتر پرواز کنند.

۳. عسل در اروپای قرون وسطی، یکی از کالاهای ارزشمند و گران‌قیمت بود

در قرن ۱۱ میلادی در آلمان، عسل دارای ارزش فوق‌العاده زیادی بود و بیشتر از هر چیزی برای شیرین‌سازی نوشیدنی‌های سنتی آلمانی مورد استفاده قرار می‌گرفت. به همین دلیل هم لُردهای فئودال در آلمان قرن ۱۱ به دهقانان خود امر می‌کردند که عسل و موم را به‌عنوان مالیات یا خراج به لُرد پرداخت کنند.

۴. زنبورها در زمستان با کمک عسل زنده می‌مانند

زنبورها در طول فصل تابستان به ‌سختی کار می‌کنند تا مطمئن شوند که در فصل زمستان عسل کافی در کندو خواهند داشت. در فصل زمستان نیز همین زنبورها وقت خودشان را به جمع شدن و حلقه زدن دور ملکه اختصاص می‌دهند و با لرزاندن جسم‌شان سعی می‌کنند که گرمای کندو را افزایش بدهند. این لرزیدن و جنب‌وجوش در زمستان در نهایت به سوزاندن کالری زیادی منجر می‌شود و زنبورها از عسل جمع‌شده برای تغذیه کمک می‌گیرند.

۵. عسل دارای خاصیت دارویی و درمانی است شواهد تاریخی مبنی بر این‌که عسل به ‌عنوان یکی از درمان‌های پزشکی تجویز می‌شده است، به بین‌النهرین باستانی می‌رسد. از آن‌جایی که عسل واقعا فضای مناسبی برای رشد در اختیار باکتری‌ها قرار نمی‌دهد،‌ در دوران باستان معمولا به‌عنوان به‌عنوان باند و پوشش طبیعی برای جلوگیری از عفونی شدن زخم‌ها و بریدگی‌ها استفاده می‌شده است. امروزه نیز از عسل به‌عنوان یکی از درمان‌های برای مقابله با شوره سر، زخم معده و حتی آلرژی فصلی استفاده می‌کنیم.

۶. مقدار کمی عسل، انرژی زنبورها را تأمین می‌کند

به‌طور متوسط، هر زنبور عسل در طول عمرش حدودا ۱.۵ قاشق چای‌خوری عسل تولید می‌کند. با این‌ حال، جالب است بدانید که فقط ۲ قاشق غذاخوری از عسل برای یک زنبور عسل کافی است تا بتواند دورتادور تمام جهان پرواز کند.

۷. عسل دارای رنگ‌ها و طعم‌های مختلفی است

طعم غلیظ عسل از روی شهد یا نکتاری که عسل از آن تهیه شده است، مشخص می‌شود. مثلا عسل تهیه‌شده از زیرفون حالت جنگلی و طعم قوی دارد، ولی عسل تهیه‌شده از گندم سیاه واقعا بوی تند و نسبتا زننده‌ای به خودش می‌گیرد. تیرگی یا روشنی عسل‌ها نیز واقعا متفاوت است. حتی بعضی از زنبورهای جنوب شرقی آمریکا، عسل بنفش تولید می‌کنند.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.