بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
بخش انرژی کشور نیازمند تحول بنیادین است
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
کد خبر: 122379 | تاریخ : ۱۳۹۶/۹/۲۹ - 20:13
چند راه برای درمان زخم دست+ عکس

چند راه برای درمان زخم دست+ عکس

مراجعه بیش از 3000 نفر با سوختگی شدید به بیمارستان‌های کشور، گویای آمار بالای سوختگی است که بر اساس آن گفته می‌شود، حجم سوانح سوختگی‌ در ایران هشت برابر نرخ میانگین جهانی است. زخم‌های ناشی از سوختگی مخصوصا سوختگی‌ شدید درجه 2 و 3، یکی از مشکلات بهداشتی است که نسبت به آسیب‌ها و جراحات دیگر، استرس‌های فیزیولوژیک شدیدتر و بیشتری به همراه دارد. پیشگیری از عفونت، کوتاه‌شدن زمان درمان و باقی‌نماندن جای زخم، مهم‌ترین دغدغه‌های مرتبط با زخم‌های عمیق است.

نوآوران آنلاین-

وسعت مشکلات ناشی از سوختگی و زخم‌های آن، گروهی از محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد را بر آن داشت تا بدون حضور دانشجویان خود وارد عمل شده و با سرپرستی دکتر محمد رمضانی، استاد ممتاز مرکز تحقیقات علوم دارویی و دانشکده داروسازی محصولی تولید کنند که استفاده از آن می‌تواند باعث کاهش مشکلات ناشی از زخم‌ها شود.

پانسمانی برای ترمیم پوست‌های زخمی

وقتی زخمی روی پوست ایجاد می‌شود، بسته به نوع و عمق آن می‌تواند محل مناسبی برای ورود میکروب‌ها به بدن و در نتیجه آسیب سیستم دفاعی پوست شود. به همین علت، زخم توسط فرد متخصص پانسمان می‌شود تا آسیب ناشی از زخم بر اثر عفونت تشدید نشود.

ممکن است در ذهن اغلب ما شنیدن کلمه پانسمان همراه با تصور باندهای پزشکی باشد که روی زخم قرار می‌گیرد، اما در معنای دقیق‌تر واژه پانسمان به عنوان یک کلمه فرانسوی (pansement) به معنی شست‌وشو، مرهم‌گذاری و بستن جراحات با باندهای پزشکی تعریف شده است.

دکتر رمضانی و همکارانش در این طرح سعی کردند مرهمی تولید کنند که سرعت بهبود زخم را افزایش و طول دوره درمان را کاهش دهد. این متخصص نانوفناوری دارویی درباره نتایج این طرح به جام‌جم می‌گوید: پانسمان‌هایی که در بازار وجود دارد، کارکرد درمانی ندارد. گازهای آغشته به وازلین نمونه‌هایی است که برای پانسمان زخم از آنها استفاده می‌شود. وازلین موجود در این گازها هیچ کاری انجام نمی‌دهد، جز آن که مانع چسبندگی می‌شود. این گازها برای بعضی زخم‌ها قابل استفاده اما برای برخی زخم‌ها مشکل‌ساز است. به همین علت، نوعی گاز وارد کشور می‌شود که در آن به جای وازلین، آب استریل وجود دارد. جنس این گاز از سلولز است.

وی ادامه می‌دهد: هیدروژل تولید شده توسط ما به دلیل داشتن آب در پانسمان به جای روغن، تقریبا شبیه گازهای مذکور است با این تفاوت که محصول ما خاصیت درمانی دارد و توانایی ترمیم و بازسازی هر گونه زخمی روی پوست با منشأ سوختگی، ‌دیابت یا هر عامل دیگر را دارد. مشابه خارجی این محصول وجود ندارد و برای اولین بار است که در دنیا تولید می‌شود.

جایگاه زردچوبه در درمان زخم‌های پوستی

این پانسمان که نام آن هیدروژل نانویی است از دو بخش تشکیل شده است: یک بخش آن هیدروژل است. علت استفاده از این ماده پلیمری در ساخت پانسمان به قابلیت هیدروژل در جذب ترشحات زخم برمی‌گردد. امکان استفاده از آب استریل در ساختار آن نیز به منظور مرطوب نگهداشتن زخم و ممانعت از تَرَک پوست است.

بخش دوم پانسمان را نانوداروی کورکومین تشکیل می‌دهد. کورکومین از زردچوبه گرفته می‌شود و خواص
ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی قوی دارد که موجب تسریع روند بهبود، جلوگیری از عفونت، تسریع سنتز کلاژن در محل زخم و در نهایت ترمیم کامل فولیکول‌ها و رشد مو در محل زخم می‌شود.

دکتر رمضانی در ادامه اظهارات خود تأکید می‌کند: آب مورد استفاده در تولید این پانسمان، استریل و با آب معمولی متفاوت است. بسیار مهم است افرادی که دچار جراحت‌ پوستی می‌شوند، در هر سطحی که باشد،‌ آن را با آب شست و شو ندهند. زیرا آب معمولی برای سطح زخم آلوده و پر از میکروب است.

وی درباره علت برتری استفاده از آب به جای روغن می‌گوید: زخم سوختگی بر اثر خشک شدن، ترک بر می‌دارد. زیرا مرطوب نیست. استفاده از آب باعث ایجاد رطوبت در پوست و مانع ترک آن می‌شود. اساسا به همین علت است که برای زخم پاهای دیابتی مخصوصا در افراد سالمند از کمپرس آب گرم استفاده می‌شود تا رطوبت به پوست برسد و سرعت ترمیم افزایش یابد.

فرآیند استفاده از پانسمان ضد زخم

روی زخم‌های ناشی از دیابت و سوختگی‌ شدید بعد از شست و شوی زخم و جمع‌آوری ترشحات، پماد حاوی آنتی‌بیوتیک سپس هیدروژل حاوی نانوداروی کورکومین قرار می‌گیرد. این هیدروژل به حالت پماد در میان دو لایه کاغذ استریل قرار دارد که بعد از برداشته شدن برچسب روی آن، روی زخم گذاشته سپس با باند پزشکی بسته می‌شود. بستن باند از آن جهت ضروری است، کاغذ حاوی هیدروژل از روی زخم نیفتد و آب موجود در آن بخار نشود.

درمان مقرون به صرفه سوختگی

این پروژه در مرحله حیوانی با نتایج موفقیت آمیز همراه بوده است. اطمینان به درصد پاسخگو بودن آن روی انسان بسیار بالاست و به گفته دکتر رمضانی،‌ اگر مقدمات کار فراهم شود، ‌انجام آزمایش بالینی آن روی انسان در مدت زمان دو ماه قابل انجام است.

استاد ممتاز مرکز تحقیقات علوم دارویی و دانشکده داروسازی در پاسخ این پرسش که در صورت تأیید آزمایش‌های بالینی از سوی وزارت بهداشت و سازمان جهانی بهداشت، استفاده از این پانسمان در فرآیند درمان تا چه اندازه باعث افزایش هزینه‌ بیماران می‌شود، می‌گوید: کارکردهای موثر و مفید هیدروژل هیبریدی و نبود نمونه مشابه آن در سایر نقاط دنیا، به اندازه‌ای است که قابلیت صادرات به سایر کشورها را دارد، زیرا علاوه بر کاهش هزینه‌های طول درمان، هزینه تولید ژل نیز پایین و مقرون به صرفه است و باعث افزایش هزینه‌های بیمار نمی‌شود.

دکتر رمضانی درباره مدت زمان استفاده از هیدروژل برای ترمیم زخم‌ها می‌گوید: زخم‌های عمیق روی پوست موش‌ها، در مدت زمان دو هفته ترمیم شدند و التهاب‌ها از بین رفتند. درباره مدت زمان تاثیرگذاری ژل روی انسان باید منتظر نتیجه آزمایش بالینی ماند. وی تأکید می‌کند: از این ژل تا زمانی که زخم بسته شود، می‌توان استفاده کرد. بعد از آن دیگر لازم نیست و تاثیری بر پوست ندارد، زیرا وقتی پوست ترمیم و بسته می‌شود، ‌اگر فولیکول‌های داخل پوست ترمیم و ایجاد شده باشد، مو در منطقه آسیب دیده رشد می‌کند. در غیراین صورت محل زخم بدون مو خواهد ماند.

 

 

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.