بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
بخش انرژی کشور نیازمند تحول بنیادین است
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
کد خبر: 123192 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۰/۴ - 09:03
راه های پیشگیری و درمان آنفلوانزا و سرماخوردگی

راه های پیشگیری و درمان آنفلوانزا و سرماخوردگی

بر اساس گفته‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها؛ هر ساله بزرگسالان دو یا سه بار با بیماری سرماخوردگی دست و پنجه نرم می‌کنند. بیشتر افراد تلاش می‌کنند خود را با واکسن آنفلوانزا در امان نگه دارند.

نوآوران آنلاین-علاوه بر شستن دست و صورت(با صابون و به مدت ۲۰ ثانیه)، کارهای دیگری نیز وجود دارد که می‌توان از آن برای پیشگیری از ابتلا به بیماری استفاده کرد. حتی اگر در فصل سرد سال دچار بیماری شدید، باز هم می‌توانید دوره آن را کوتاه تر کنید. در این مقاله قصد داریم به نکاتی بپردازیم که استفاده از آن به شما کمک می‌کند سلامت تر باشید و خود را از شر بیماری‌هایی همچون سرماخوردگی و آنفلونزا دور نگه دارید. پس همراه ما باشید.

 
برای صبحانه ماست بخورید:
 
موجودات زنده ای که به ناراحتی سیستم گوارش کمک می‌کند و باعث بهبود آن می‌شود می‌تواند شما را از شر سرماخوردگی در امان نگه دارد. مطالعه ای که در سال ۲۰۱۱ انجام شده است این موضوع را به خوبی پشتیبانی می‌کند. دانشمندان دریافته اند افرادی که پروبیوتیک‌ها را از طریق مکمل یا غذاهای تخمیر شده(همچون ماست،کفیر و کیمچی) مصرف می‌کنند؛ ۱۲ درصد عفونت دستگاه تنفسی فوقانی کمتری خواهند داشت. عفونت دستگاه تنفسی فوقانی، نوعی بیماری است که در اثر عفونت حاد قسمت بالایی دستگاه تنفسی به وجود می‌آید و قسمت‌هایی همچون بینی، سینوس‌ها، حلق و حنجره را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد.
 
کمی پنجره‌ها را باز کنید:
 
سپری کردن تمام روز در یک فضای بسته و به همراه افرادی که مبتلا به سرماخوردگی یا آنفلونزا هستند موجب بیماری می‌شود. اینکه اجازه دهید کمی هوای تازه وارد اتاق شود و در آن جریان داشته باشد بسیار مفید خواهد بود. اگر امکان باز کردن پنجره‌ها را ندارید خودتان در هوای آزاد قدم بزنید.
 
قارچ بخورید:
 
مطالعه جدیدی که در مجله American College of Nutrition منتشر شده است نشان می‌دهد که قارج سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. افرادی که روزانه قارچ می‌خوردند تعداد سلول‌های T بیشتر و عفونت کمتری داشته اند.
 
از افرادی که عطسه می‌کنند دوری کنید:
 
حتما شما نیز دوست ندارید رفتار بی ادبانه ای داشته باشید اما به خاطر داشته باشید که دوری کردن از این افراد ضروری است. میکروب‌ها از طرق ذرات عطسه منتقل می‌شوند و مسافت ۶ متری را طی می‌کنند. اگر فردی که در کنارتان نشسته است عطسه کرد یا سرفه نمود از او عذرخواهی کنید و فاصله بگیرید. تنها چیزی که باید بگویید این است: متاسفم ولی من خیلی زود سرما می‌خورم .
 
 
لب‌های خود را لمس نکنید:
 
سعی کنید از لمس کردن لب‌های خود با دست و زبان خودداری کنید. افراد به طور متوسط بیشتر از سه بار در ساعت لب‌های خود را لمس می‌کنند. این عادت را کنار بگذارید و مراقب دست‌های خود باشید.
 
خواب منظمی داشته باشید:
 
اگر می‌خواهید بدن سالمی داشته باشید باید خواب شبانه شما به اندازه کافی باشد. چرت زدن روزانه نیز مزایای خاص خود را دارد. مطالعه ای که در مجله Archives of Internal Medicine منتشر شده است نشان می‌دهد افرادی که خواب شبانه آن‌ها کمتر از ۷ ساعت است سه برابر بیشتر از سایر افراد در معرض سرماخوردگی و آنفلوانزا قرار می‌گیرند.
 
بینی خود را شستشو دهید:
 
سعی کنید در فصل‌های سرد سال این عادت را داشته باشید. زمان خواب بینی خود را با آب جوشیده و نمک شستشو دهید (البته آب نباید داغ باشد و مقدار نمک بسیار کم باشد). شما می‌توانید از محلول‌های موجود در بازار نیز استفاده کنید. اینکار به شما کمک می‌کند ذرات ویروسی را از مسیر هوایی خود پاکسازی کنید.
 
 
قرص روی بخورید:
 
به محض اینکه احساس کردید حالتان خوب نیست روی بخورید. البته اگر قصد دارید از مکمل‌های حاوی روی استفاده کنید بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت نمایید. روی یک ماده معدنی ضروری و حیاتی برای سلول‌های سیستم ایمنی بدن است. مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۳ نشان می‌دهد که مصرف روی می‌تواند نشانه‌های سرماخوردگی را تا حد زیادی کاهش دهد و از طول دوره بکاهد. نویسندگان مطالعه پیشنهاد کرده اند افراد روزانه ۷۵ میلی گرم روی مصرف کنند. از مواد غذایی حاوی روی بهره مند شوید. روی علاوه بر اینکه می‌تواند زمان سرماخوردگی را کاهش دهد، به ترمیم زخم نیز کمک می‌کند و از بروز عفونت‌های غیر قابل کنترل پیشگیری می‌کند.
 
از طب فشاری استفاده کنید:
 
نقطه‌ی فشاری در وسط سینه شما وجود دارد. ضربه زدن‌های آرام در این ناحیه می‌تواند غده تیموس(فعالیت شناخته آن بالغ کردن لنفوسیت تی (T-Lymphocyte)است که سلول‌های حیاتی برای دستگاه ایمنی بدن هستند) را تحریک کند و سلول‌های T بیشتری برای مبارزه با پاتوژن‌ها ایجاد نماید.
 
 
 
مایعات بیشتری بخورید:
 
مایعات، مخاطی که در طول بیماری ایجاد می‌شود را کمترمی‌کند و آن را نازک‌تر می‌سازد. زمانی که مخاط پر شده با میکروب نازک تر می‌شود از بین بردن آن بسیار ساده تر و آسان تر خواهد بود. متخصصان پیشنهاد می‌کنند حداقل دو لیتر آب در روز نوشیده شود.
 
 
فکر می‌کنید به آنفلونزا مبتلا شده‌اید؟ از داروی مناسب استفاده کنید
 
داروی تامیفلو (Tamiflu) اگر در طول ۴۸ ساعت بعد از بروز نشانه‌ها مصرف شود، می‌تواند از تکثیر ویروس جلوگیری کند و طول بیماری را تا حد زیادی کاهش دهد. تامیفلو دارویی است که برای درمان آنفلونزا و پیشگیری از گسترش آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. به خاطر داشته باشید که نباید این دارو را به صورت خودسرانه مصرف کنید. اگر فکر می‌کنید به آنفلونزا مبتلا شده اید به یک پزشک مراجعه کنید و از او بخواهید این موضوع را تشخیص دهد.
 
عصاره اقطی را امتحان کنید:
 
این عصاره معمولا از توت های کوچک سیاه تهیه می‌شود و درمانی برای عفونت‌های ویروسی است. اگر به صورت غلیظ شده باشد، موا مغذی توت باعث تسکین بیشتر درد خواهد شد. مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۴ نشان می‌دهد که مصرف ۱۵ میلی لیتر از این عصاره چهار بار در روز می‌تواند نشانه‌های آنفلونزا را تا حد زیادی کاهش دهد.
 
استفاده از پروبیوتیک‌ها را فراموش نکنید:
 
مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۲ دو گروه از دانشجویانی که از سرماخوردگی رنج می‌بردند را مورد بررسی قرار داده است. گروهی که از مکمل‌های حاوی پروبیوتیک با لاکتوباسیلوس رامنوسوس استفاده کرده بودند دو روز زودتر درمان یافتند و نشانه‌های کمتری داشتند.
 
مرطوب کننده هوا را در منزل خود داشته باشید:
 
هوای خشک در منزل می‌تواند دردگلو را بیشتر کند و سرفه را تشدید نماید. مرطوب کننده‌ها با پر کردن رطوبت در هوایی که نفس می‌کشید باعث بهبود این نشانه‌ها می‌شود و درد گلو را کمتر می‌نماید.
 
کاری سبز سفارش دهید:
 
اینکه فلفل تند چیلی و سایر ادویه جات می‌تواند به پاکسازی سینوس‌ها کمک کند درست است. این گونه موارد باعث آبریزش بینی می‌شوند و آن را پاکسازی می‌کنند. همین امر باعث تسکین موقت آن می‌شود. علم نیز این نظریه را پشتیبانی می‌کند. مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۱ نشان می‌دهد که اسپری مخصوص بینی که از مواد شیمیایی حاوی کپسایسین( ماده فعال در فلفل) ساخته شده است می‌تواند احتقان را بهبود ببخشد.
 
روغن ضروری را استشمام کنید:
 
چندین بار در روز، از روغن گیاهانی همچون آویشن و اکالیپتوس استفاده کنید. چند قطره از این روغن‌ها را به آب جوش اضافه کنید و بوی بخار آن را استشمام کنید. بوی شبیه منتول می‌تواند مسیر هوایی شما را باز کند. همچنین این روغن‌ها دارای خواص ضد میکروبی هستند و می‌توانند به شما کمک کنند.
کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.