بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
بخش انرژی کشور نیازمند تحول بنیادین است
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
کد خبر: 124255 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۰/۸ - 20:08
احتمال فعال شدن همزمان ۳گسل تهران وجود دارد

احتمال فعال شدن همزمان ۳گسل تهران وجود دارد

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: مثلا وقتی می‌گوییم اگر 3 گسل تهران همزمان فعال شوند، تعدادی جان خود را از دست می‌دهند، اما این را باید در نظر بگیریم که احتمال فعال شدن همزمان این گسل‌ها تقریباً نزدیک به صفر است.

نوآوران آنلاین-

احمد صادقی در بازدید اعضای شورای شهر از مراکز درگیر با زلزله در ستاد مرکزی مدیریت بحران و  سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه در سال 1394، از جایکا خواستیم که طرح های قبلی خود در تهران را به روز کند، گفت: مقرر شده تا در خردادماه سال 98 جایکا خروجی های اولیه این تحقیقات را به ما ارائه دهد.

 وی در ادامه تصریح کرد: براساس مطالعات 50 پروژه تعریف شده تا بتوانیم به کاهش 90 درصدی خسارات ناشی از زلزله برسیم. 15 پروژه از 50 پروژه را اولویت‌دار کرده ایم که تعدادی از آنها انجام شده اند و تعدادی هم در نوبت قرار دارند.

صادقی محور اصلی این پروژه‌ها را مقاوم‌سازی دانست و گفت: این امر خارج از توانایی و ظرفیت یک دستگاه است که در کنار مقاوم‌سازی بافت فرسوده، سیستم آموزش و هشدار و مرکز فرماندهی هم جزو همان 15 پروژه اولویت‌دار است.

باید 50 دستگاه شتاب نگار داشته باشیم اما تنها 14 دستگاه در اختیار داریم

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران خاطرنشان کرد: از جمله این 15 پروژه ساخت همین مرکز فرماندهی مدیریت بحران است که در سال 1387 به بهره‌برداری رسید و از جمله این سامانه‌ها ارتباط با مراکز رسمی اعلام و رصد و پایش موقعیت، همچون مرکز ژئوفیزیک تهران است.

وی با بیان اینکه به صورت آنلاین با هواشناسی در ارتباط هستیم، عنوان کرد: در حال حاضر به منظور بررسی وضعیت از سازمان‌های مختلف هشدارها را دریافت می‌کنیم.

صادقی تخلیه تهران در شرایط ضروری را جزو وظایف و امکانات مرکز مدیریت بحران برشمرد و گفت: ما براساس برنامه پنجم باید 50 دستگاه شتاب‌نگار در تهران داشته باشیم که متاسفانه بیشتر از 14 عدد در اختیار نداریم.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: سیستم هوشمند پیش‌بینی و هشدار سریع این قابلیت را دارد که اگر سنسورها و دستگاه‌های آن به اندازه کافی در سطح شهر وجود داشته باشند تا قبل از 10 ثانیه در سطح شهر به مردم اطلاع دهد، این هشدار از طریق پیامک یا بلندگوهای سطح شهر خواهد بود.

باید 56 سیستم روی گسل های تهران قرار گیرد

به گفته صادقی، در حال حاضر فقط یک نمونه از این سیستم روی گسل مشا قرار دارد، این درحالی است که باید 56 سیستم روی گسل های سطح شهر قرار گیرد.

وی با بیان اینکه در سال 1384 بودجه سازمان مدیریت بحران بیش از 80 میلیارد تومان بود، اذعان داشت: در حال حاضر حدود 23 میلیارد تومان به این سازمان تخصیص داده شده است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با تاکید بر اینکه این مرکز به سبب نبود اعتبارات حتی قرارداد یک پروژه نیز با هیچ مجموعه ای منعقد نکرده است، گفت: هر نهاد و سازمانی که با ما همکاری داشت، به صورت رایگان فعالیت کرد.

به گفته صادقی هر کدام از دستگاه‌های هشداردهنده مذکور باید 56 عدد باشند که هزینه آن حدود 150 میلیون تومان می‌شود و هر کدام از دکل‌ها حدود یک میلیارد و 200 میلیون تومان هزینه دارد.

اگر در پیشگیری بحران یک دلار هزینه کنیم 15 دلار صرفه جویی کردیم

وی در خصوص تخمین‌های جایکا برای سناریوی خسارات و کشته‌شدگان زلزله تهران نیز گفت: این تخمین ها با تکیه بر اطلاعات و‌ شرایط دهه 1370 بود و اکنون شرایط شهر بهبود یافته است و اگر الان تخمینی ارائه شود، شامل 10 درصد تخمینی است که جایکا در آن سال ارائه داده بود.

رئیس مرکز پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با تاکید بر اینکه ما به عنوان مدیران بحران همیشه خود را برای بدترین حالت آماده می‌کنیم، خاطرنشان کرد: مثلا وقتی می‌گوییم اگر 3 گسل تهران همزمان فعال شوند، تعدادی جان خود را از دست می‌دهند اما این را باید در نظر بگیریم احتمال فعال شدن همزمان این گسل‌ها تقریبا نزدیک به صفر است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه باید موضوع آماده‌سازی تهران برای زلزله در اولویت مدیریت شهری قرار گیرد، گفت: در حالیکه نقشه‌های دقیق گسل‌ها را در دست داشتیم و در اختیار همه قرار داده بودیم؛ اما 10 سال است که پروژه‌های بزرگ دقیقا روی گسل‌ها ساخته می‌شوند.

صادقی با بیان اینکه اگر زلزله تهران واقعا برای همه مهم باشد، باید موضوع آماده‌سازی تهران برای زلزله در اولویت مدیریت شهری قرار گیرد، افزود: مطالعات جهانی نشان می‌دهد که اگر در مدیریت و پیشگیری بحران یک دلار هزینه کنیم، یعنی 15 دلار صرفه‌جویی کرده‌ایم.

استانبول باصرف هزینه  1.7 میلیارد دلار یک شهر امن است

وی با بیان اینکه استانبول با اینکه از تهران لرزه‌خیزتر است، اما با صرف هزینه 1.7 میلیارد دلار یک شهر امن است، اظهار داشت: هیچ کدام از پروژه‌های شهری پیوست مدیریت بحران و پدافند را ندارند که این نکته بسیار حائز اهمیت است.

صادقی با اشاره به اینکه این مرکز مشکل بودجه دارد، گفت: با این حال با قدرت و اطمینان می‌گویم که هیچ کار مطالعاتی و نرم‌افزاری وجود ندارد که ما آماده نکرده باشیم.

وی افزود: درحالیکه نقشه‌های دقیق گسل‌ها را در دست داشتیم و در اختیار همه قرار داده بودیم؛ اما 10 سال است که پروژه‌های بزرگ دقیقا روی گسل‌ها ساخته می‌شوند.

به گفته رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، ساخت ساختمان‌های حساس مثل مدرسه و بیمارستان روی گسل ممنوع است و سه سال است که نتیجه تحقیقات این سازمان، به مرکز مطالعات ساختمان ارسال شده اما تاکنون هیچ تدبیری اتخاذ نشده است، این در حالی است که در سال 1382 یک ساختمان روی بستر رودخانه فرحزاد وجود نداشت، اما الان یک محله کامل روی آن ساخته شده است.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.