نوآوران آنلاین-یکی از مهمترین ابزارها برای دعوت از مردم به تظاهرات و ایجاد اغتشاش در شهرهای مختلف، شبکه اجتماعی پرطرفداری به نام توییتر بوده است. هماکنون تعداد دقیقی از کاربران توییتر مشخص نیست اما بسیاری، این شبکه اجتماعی را پرجمعیتترین و پرطرفدارترین شبکه اجتماعی جهان میدانند.
همزمان با تجمعات اقتصادی در ایران، توئیتر نیز همچون برخی شبکههای اجتماعی دیگر عرصه بسیار مناسبی برای دعوت مردم به آشوب و تظاهرات بود، چیزی که نتیجه آن شنبه شب مشخص شد و عدهای ناشناس، از حضور مردم در تجمعات در چند شهر، سوءاستفاده کرده و اقدام به تخریب اموال عمومی و آسیبرساندن به مراکز دولتی کردند.
برای اینکه بدانیم، چگونه یکی از مشهورترین هشتگهایی که این روزها کاربران بسیاری، مردم ایران را توسط آن هشتگ به حضور در تجمعات تشویق میکند، از کجا مدیریت میشود، سری به سایت trendsmap زدیم و هشتگ #تظاهرات_سراسری بود.
در واقع، شبکه اجتماعی توئیتر امکانی با این سایت در اختیار کاربرانش قرار داده که کاربران به راحتی میتوانند میزان توئیت با هشتگهای مختلف را مشاهده کنند، این امکان در سایت ترند مَپ قابل دسترس همهی کاربران توئیتر است.
در این صفحه، هشتگ #تظاهرات_سراسری را سرچ که میکنیم، آماری بسیار جالبی به دست میآید. 27 درصد کسانی که با این هشتگ توییت کردهاند، از مکانی در عربستان سعودی این توییتها را در توییتر منتشر کردهاند.
کاربران داخل ایران با 26 درصد، کاربران کشور انگلیس با 7 درصد، کاربران کشور فرانسه با 5 درصد، کاربران کشور آلمان با 5 درصد، کاربران کشور امارات با 4درصد در ردههای بعدی قرار دارند. مابقی را هم کشورهای مختلفی از جمله، کانادا، رژیم صهیونیستی، لهستان، استرالیا، سوئیس، هلند، سوئد و . . . توئیت کردهاند.
این آمار که توئیتر در اختیار همهی کاربران قرار داده است، نشان میدهد که از مجموع توئیتها با هشتگ تظاهرات سراسری، "فقط 26 درصد" از داخل ایران توئیت منتشر شده و "74 درصد" توئیتها با این هشتگ، از خارج از ایران توئیت شده است.
فقط در یک روز گذشته، 72 هزار 200 توئیت فقط با هشتگ تظاهرات سراسری در توییتر منتشر شده که ریاض و مکه با جمعا 14 درصد از توییتها، جزو شهرهایی هستند که بیشتر توئیت از آنجا با هشتگ تظاهرات سراسری منتشر شده است.
جالبتر اینکه 35 درصد توییتها با این هشتگ، به زبان عربی منتشر شده است، این نشان میدهد که کاربرانی عربزبان در خارج از ایران که غالبا از داخل کشور عربستان سعودی توئیت کردهاند، بدون اینکه زبان فارسی هم بلد باشند، با توییت کردن با هشتگ #تظاهرات_سراسری، سعی داشتهاند که این هشتگ را جزو ترندهای توییتر کنند، که این خود جای تامل دارد.