بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
بخش انرژی کشور نیازمند تحول بنیادین است
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
کد خبر: 125195 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۰/۱۲ - 14:21

فیلتر تلگرام چند هزار نفر را بیکار می‌کند؟

فیلتر تلگرام چند هزار نفر را بیکار می‌کند؟

نایب رئیس کمیسیون کسب و کارهای نوین اتاق ایران گفت: بین ١٠ تا ١٥ هزار کسب و کار در ایران به صورت کاملا مجازی اداره می‌شوند.

نوآوران آنلاین- روزنامه شهروند نوشت: نایب رئیس کمیسیون کسب و کارهای نوین اتاق ایران گفت: بین ١٠ تا ١٥ هزار کسب و کار در ایران به صورت کاملا مجازی اداره می‌شوند.

بازار کسب‌وکارهای تلگرامی و اینستاگرامی، کساد شد. بعد از کشیده‌شدن تجمعات به خیابان‌های مرکزی تهران، تلگرام و اینستاگرام هم در ابتدا دچار مشکل و سپس به‌طور کامل از دسترس خارج شدند. این درحالی است که پیش از آن بسته‌های اینترنتی اپراتورهای کشور هم از کار افتاده بودند.

وزیر ارتباطات در پیامی توییتری خبر از موقتی‌بودن فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام داد اما همین چند روز آشفتگی در اوضاع عمومی کشور کافی است که تا فروش بسیاری از کسب‌وکارهای مجازی به صفر رسیده و از رونق بیفتند تا جایی که برخی معتقدند ادامه این روند موجب ورشکستگی کامل تجارت‌های مجازی خواهد شد.

«سامان» که نیمی از کسب‌وکارش را با اینستاگرام و تلگرام اداره می‌کند، به «شهروند» می‌گوید: پیش از آن‌که قطعی شبکه‌های اجتماعی بازار فروش را کساد کند، به‌هم‌ریختگی اوضاع کشور باعث شده کمتر کسی در ٣‌روز اخیر به فکر خرید پوشاک و اقلام مشابه بیفتد. اگر هم لحظه‌ای اینستاگرام یا تلگرام وصل شود، مردم به صرافت چک‌کردن اخبار می‌افتند نه چک‌کردن فروشگاه‌های مجازی.

«مونا»  اماکه تمامی کسب‌وکارش وابسته به شبکه‌های اجتماعی فیلتر شده است، می‌گوید: بازار که قبل از این قضایا هم خراب بود و باید برای فروش در آن جان می‌کندی اما حداقلش این بود که روزی یکی دو قلم کالا را می‌فروختیم. حالا بیش از ٣روز است که حتی یک سفارش هم ثبت نکرده‌ایم.

عبدالرضا نوروزی نایب‌رئیس اول کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق ایران در این‌باره به «شهروند» می‌گوید: موج ناگهانی کسب‌وکارهای اینترنتی در ایران موجب سردرگمی و ایجاد مشکلات متعددی شده است، به‌ویژه این‌که آمار دقیقی از تعداد کانال‌ها و صفحات مجازی که کار تجاری می‌کنند، در کشور ما وجود ندارد.

این درحالی است که افشین کلاهی، نایب‌رئیس اول کمیسیون کسب‌وکارهای نوین و دانش‌بنیان اتاق ایران معتقد است که بین ١٠ تا ١٥‌هزار کسب‌وکار درحال حاضر در کشور ما به صورت کاملا مجازی اداره می‌شوند و درصورت دایمی‌شدن فیلترینگ به صورت کامل ورشکسته خواهند شد.


از دولت الکترونیک تا فیلترینگ تلگرام

یکی از شعارهای دولت یازدهم و دوازدهم، «دولت الکترونیک» است. نوروزی به «شهروند» می‌گوید: دولت کنونی ما معروف به دولت الکترونیک است. پایه و اساس کنونی کشور بر پایه الکترونیک‌شدن فرآیندهاست و من فکر نمی‌کنم که اوضاع فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی ادامه‌دار باشد؛ چراکه تعداد قابل توجهی از تجارات و ارتباطات کشور دچار نقصان جدی می‌شود.

نایب‌رئیس اول کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات ادامه می‌دهد: حتی مراودات اداری کنونی به شبکه‌های اجتماعی گره خورده و بدون تلگرام دچار مشکل و خلأهای جدی می‌شود. فیلترینگ این شبکه‌ها اعتماد کاربران را کم می‌کند و در این شرایط نه دولت سود می‌برد، نه مردم.

به گفته نوروزی سایت‌ها ظرفیت پاسخگویی و برطرف‌کردن نیازهای کاربران را ندارند؛ چراکه دسترسی به آنها سخت‌تر است و نمی‌تواند سایت‌ها را جایگزین مناسبی برای شبکه‌های اجتماعی دانست.
افشین کلاهی هم در این‌باره می‌گوید: حتی ارتباطات درون‌سازمانی و دولتی کشور با تلگرام انجام می‌شود. بیش از نیمی از کسب‌وکارهای غیرمجازی کشور هم برای تبلیغات از این ابزارها استفاده می‌کنند. فیلترینگ این شبکه‌ها طرحی شکست‌خورده و صددرصد اشتباه است.


فروشگاه‌های مجازی در آستانه ورشکستگی

درحالی ‌که برخی آمارهای رسمی حکایت از وجود ٣٠‌هزار کسب‌وکار مجازی در کشور حکایت می‌کند. کلاهی این تعداد را بین ١٠ تا ١٥‌هزار دانسته و می‌گوید: باید آمار فروشگاه‌هایی که تماما مجازی هستند، از فروشگاه‌هایی که برای تبلیغ از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، تفکیک شود.

نایب‌رئیس کمیسیون کسب‌وکارهای نوین دانش‌بنیان اتاق بازرگانی ایران ادامه می‌دهد: کسب‌وکارهای تمام مجازی در آستانه ورشکستگی هستند. فروش این کسب‌وکارها با تعطیلی تلگرام و اینستاگرام به صفر می‌رسد و حتی اگر بخواهیم به جابه‌جایی آنها به سمت یک شبکه دیگر فکر کنیم، فکر اشتباهی است.


جابه‌جایی به شبکه دیگر؛ شکست کسب‌وکارها

یک فروشگاه مجازی گاهی ٣‌سال برای جذب فالوور و تثبیت در بازار زحمت کشیده. سامان صاحب یک کسب‌وکار مجازی معتقد است؛ جابه‌جایی به شبکه‌های دیگر مثل واتس‌اپ کسب‌وکارهای اینترنتی را زمین زده و موجب می‌شود برخی از آنها متضرر و ورشکسته کامل شوند. به‌خصوص که کسب‌وکار آنها مشمول زمان نیز خواهد شد.

یکی از مهمترین دلایلی که می‌توان بر پایه آن فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام را طرحی شکست‌خورده دانست، عدم وجود جایگزین بومی مناسب برای آنهاست. درحال حاضر، ٤٠‌میلیون ایرانی عضو تلگرام‌اند که به عبارت ساده‌تر یعنی که از هر ١٠ ایرانی، ٦نفر عضو تلگرام دارند. تلگرام سیزدهمین اپلیکیشن محبوب ایرانی است و این درحالی است که شبکه بومی سروش و گپ در جایگاه ٢‌هزار و هشتصدم ایستاده‌اند.
٦٠٠‌هزار کانال ایرانی در تلگرام وجود دارد که گمانه‌زنی‌ها و آمارهای رسمی حاکی از آن است که بیش از ٤٠‌درصد این کانال‌ها، در واقع فروشگاه‌های مجازی‌اند. هر کاربر ایرانی حداقل عضو ١٨ کانال است.
همچنین ٩٠‌درصد کاربران تلگرام ترجیح می‌دهند به جای سیستم از گوشی خود استفاده کنند و نسخه دسکتاپ این اپلیکیشن به اندازه نسخه موبایلی آن محبوب نیست.
سوالی که در این میان مطرح می‌شود، این است در شرایطی که یکی از درخواست‌های ریاست‌جمهوری ایجاد ٩٠٠‌هزار شغل در حوزه آی‌سی‌تی بوده است، فیلترکردن شبکه‌هایی مثل اینستاگرام و تلگرام تا چه حد می‌تواند مانع تحقق این هدف شود؟ با این اوصاف قرار است در چه بستری ٩٠٠‌هزار شغل ایجاد کنیم؟

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.