نوآوران آنلاین- محمد بیرانوندی رئیس کمیته آموزش و پرورش مجلس شورای اسلامی در برنامه پرسشگر با بیان اینکه تقریباً 35 هزار نیروی حقالتدریس در آموزش و پرورش حضور دارند، اظهار داشت: برای 30 هزار معلم حقالتدریس کد پرسنلی صادر شده است و تا چند ماه آینده برای سایر نیروهای حقالتدریسی کد پرسنلی صادر خواهد شد.
وی افزود: به دلیل میزان بالای بازنشستگی فرهنگیان و سه ساله شدن رشتههای فنی و حرفهای و کاردانش سال آینده، به 70 هزار نیروی انسانی در آموزش و پرورش احتیاج داریم.
بیرانوندی اضافه کرد: برای تأمین کمبود 70 هزار نفری، 10 هزار نفر از دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی و 8 هزار نفر آزمون استخدامی جذب شده و بقیه نیاز را از طریق خرید خدمت جبران خواهیم کرد.
رئیس کمیته آموزش و پرورش مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی روی هم حدود 15 رشته دارند اما بیش از 200 رشته در شاخههای فنی و حرفهای و کاردانش وجود دارد که با توجه به این تنوع ناچار به برونسپاری هستیم.
وی با بیان اینکه 35 هزار نیروی حقالتدریسی آموزش دانشآموزان این کشور را در دست دارند، گفت: متأسفانه این معلمان اطمینان شغلی ندارند و حقوق کافی دریافت نمیکنند در حالی که بسیاری از آنها علاقه و توانایی در کارشان، مشابه معلمان رسمی است.
بیرانوندی با بیان اینکه در طرح تعیین تکلیف معلمان حقالتدریس ابتدا شرط آزمون لحاظ نشده بود، خاطرنشان کرد: کمیسیون آموزش مجلس به لزوم آزمون رأی داد اما این مسئله بدان معنی نیست که بخواهیم تعدادی از این 35 هزار نفر را رد کنیم بلکه به دلیل نداشتن ردیف استخدامی در یکسال این افراد به صورت پلکانی و به تدریج استخدام خواهند شد.
بیرانوندی با بیان اینکه آزمون مبنای ریزش افراد نیست، تصریح کرد: آزمون تنها مبنای استخدام پلکانی معلمان حقالتدریس است و در کمیتهای با حضور دو نماینده مجلس و تعدادی از مسئولین دولتی بر روند استخدام نظارت خواهد شد.
رئیس کمیته آموزش و پرورش مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امیدواریم سازمان اداری و استخدامی کشور با ما همکاری کند تا بتوانیم برای 10 سال آینده تصمیم بگیریم نه اینکه در زمان بحران ناگهان تصمیم بگیریم.
وی بیان داشت: به نیروهای حقالتدریسی این اطمینان را میدهم که آزمون باشد یا نباشد آنها نباید نگران استخدام خود و شرایط ادامه کار باشند.