بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
بخش انرژی کشور نیازمند تحول بنیادین است
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
کد خبر: 139024 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۰/۲۷ - 23:15
احتمال بروز بیماری با خوردن غذاهای دریایی

احتمال بروز بیماری با خوردن غذاهای دریایی

غذاهای دریایی دارای جایگاه خاصی بین برخی از مردم هستند و به نظر می‌رسد که طرفداران آن‌ها رو به افزایش باشند. در تحقیقی که توسط محقق کشورمان انجام‌شده، تأثیر یک باکتری مضر و خطرناک که ممکن است در این‌گونه غذاها حاضر باشد، بررسی‌شده است.

نوآوران آنلاین-

«ویبریو ولنیفیکوس» نام علمی یک باکتری گرم منفی میله‌­ای شکل و غیر اسپورزای متعلق به خانواده Vibrionaceae است که به‌عنوان تهاجمی‌­ترین گونه ویبریو برای انسان در نظر گرفته می‌شود. این باکتری، نمک دوست یا اصطلاحا «هالوفیل» بوده و قادر است در غلظت نمک 0.5 تا 3 درصد و همچنین دمای متغیر 15 تا 42 درجه سانتی­گراد رشد کند.

باکتری فوق به‌عنوان عامل بیماری‌زا یا اصطلاحا «پاتوژن» منتقله از مواد غذایی محسوب می‌­شود که به دنبال مصرف غذاهای دریایی به‌خصوص صدف به انسان منتقل شده و باعث ایجاد بیماری می‌شود. ویبریو ولنیفیکوس باعث ایجاد سه بیماری مهم به نام‌های «گاستروآنتریت»، «عفونت­ زخم» و «سپتیسمی» در انسان می‌­شود. این باکتری می‌تواند تولیدات متعددی مانند کپسول، سیدروفورها، توکسین‌­های همولیزین، کلاژناز، فیبرینولیزین و لیپاز داشته باشد که با شدت و قدرت تهاجمی و درنتیجه بیماری‌زایی آن مرتبط هستند و از آن‌ها با عنوان فاکتورهای ویرولانس یاد می‌شود.

ازآنجاکه مصرف غذاهای دریایی روز به روز محبوبیت بیشتری پیدا می­‌کند، بسته‌­بندی بهداشتی غذاهای دریایی و حمل‌ونقل مناسب آن‌ها برای جلوگیری از رشد باکتری ویبریــو ولنیفیکــوس ضروری به نظر می‌­رسد. هرچند باوجود روش­‌های جدید بسته­‌بندی، هنوز هم شیوع مسمومیت­‌های غذایی رو به افزایش بوده و یکی از مهم‌ترین مسائل جوامع بشری به شمار می‌­رود. لذا انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه، اهمیت زیادی دارد.

با توجه به اهمیت باکتری ویبریــو ولنیفیکــوس و نقش آن در بهداشت و سلامت جامعه، داریوش عسگرپور کارشناس ارشد میکروب‌شناسی مواد غذایی گروه میکروب‌شناسی و ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با هدف آشنایی بیشتر با خصوصیات این باکتری و نقش فاکتورهای ویرولانس آن در ایجاد بیماری‌­های انسانی، مطالعه‌ای مروری را انجام داده است.

در این مطالعه مروری از کتاب­ها و مقالات معتبر و علمی موجود مربوط به این باکتری و خصوصیات و ویژگی‌­های آن استفاده شده است. 

بر اساس نتایج این تحقیق مروری، عفونت با ویبریو ولنیفیکوس در اثر مصرف غذاهای دریایی آلوده به این باکتری همواره در سطح جهان اتفاق می‌­افتد و ارتباط آن با غذاهای دریایی، چالش‌­ها و نگرانی­‌هایی را برای تولیدکنندگان محصولات دریایی به وجود آورده است.

با توجه به این موضوعات، به اعتقاد محققان تعیین اندازه کمی و کیفی خطرات و بررسی پیامدهای بالقوه ناشی از این باکتری بر روی انواع غذاهای دریایی یک پیش‌نیاز است.

طبق نتایج این مطالعه، بسته‌­بندی بهداشتی و مناسب غذاهای دریایی و رعایت اصول بهداشتی و ایمنی از طرف کارکنان این حوزه امری ضروری است.

متخصصان عقیده دارند افراد مستعد نباید محصولات دریایی را به‌صورت خام یا نیمه‌پخته بخورند، زیرا خطرات عفونت‌­های ناشی از ویبریو ولنیفیکوس تهدیدی بزرگ برای آن‌ها محسوب می­‌شود.

درنهایت مجری این پژوهش که نتایج آن در فصل‌نامه «آزمایشگاه و تشخیص» وابسته به انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران منتشر شده، اشاره کرده است: «برای کنترل و پیشگیری از عفونت­‌های باکتری ویبریو ولنیفیکوس در مواد غذایی دریایی، لازم است استانداردهای مربوطه به‌عنوان امری ضروری وضع و اجرا شود».

شایان ذکر است باکتری ویبریو ولنیفیکوس اولین بار در سال 1964 توسط مرکز کنترل بیماری (CDC) ایالت متحده آمریکا از بیماران دچار سپتیسمی و عفونت زخم جداسازی شد. افراد دچار نقص سیستم ایمنی و یا افراد دچار بیماری‌­های حاد زمینه‌­ای مانند دیابت، بیماری­‌های مزمن کلیوی و سیروز کبدی بسیار مستعد ابتلا به عفونت­‌های این باکتری هستند.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.