بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
بخش انرژی کشور نیازمند تحول بنیادین است
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
کد خبر: 139622 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۱/۱ - 09:34

سرمایه فرهنگیان؛ بازیچه قماری دیگر؟

سرمایه فرهنگیان؛ بازیچه قماری دیگر؟

اتفاقات صندوق ذخیره فرهنگیان و به یغما رفتن سرمایه‌های آنها نظارت دقیق‌تری را بر روند فعالیت‌های این صندوق می‌طلبد.

نوآوران آنلاین- حجت الله بنیادی پژوهشگر تعلیم و تربیت و منابع انسانی در یادداشتی با مضمون مدیریت سرمایه در صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه به ضرورت تغییر در اساسنامه صندوق  برای جلوگیری از سواستفاده های مالی و نظارت جدی بر روند عملکرد آن تاکید داشته است که متن آن به شرح زیر است: 
یکی از راه‌های حضور و موفقیت در عرصه‌های اقتصادی، تجمیع سرمایه‌های اندک افراد و بالا بردن توان سرمایه گذاری برای فعالیت اقتصادی مؤثر است. صندوق ذخیره فرهنگیان با چنین هدفی تأسیس شد و بنا بود با مشارکت فرهنگیان و مدیریت و نظارت آنان سرمایه‌های خرد را تجمیع نموده و با افزودن سهم دولت به آن بتواند در عرصه اقتصادی حضور یافته و هم به فعالیت‌های مثبت و مؤثر در اقتصاد کشور بپردازد و هم به فراهم آوری امکانات رفاهی و معیشتی برای معلمان در زمان اشتغال و بازنشستگی آنان کمک شود.
عملکرد مبهم و بدون گزارش‌دهی منظم صندوق ذخیره فرهنگیان در سالیان طولانی سبب شده حاشیه‌هایی که همچنان راست و دروغ آن مشخص نشده است در مورد این صندوق ایجاد گردد. شاید اگر خدمات این صندوق جامعه معلمان فقط در دو محور صاحبخانه شدن آن‌ها و استخدام فرزندانشان در شرکت‌های اقماری این صندوق تمرکز می‌یافت اکنون میزان رضایت شغلی و وضعیت رفاهی و معیشتی معلمان به طور قابل توجهی افزایش یافته بود.
 کسب و کار پر منفعت ساخت و ساز مسکن و ضرورت تأمین مسکن مناسب برای فرهنگیان و تأثیر عمده این موضوع بر سطح رضایت زندگی آن‌ها بهترین عرصه برای سرمایه گذاری صندوق بود که به سویی رفتی که برای افرادی که قریب به اتفاق آن‌ها نه از جامعه معلمان هستند، نه دغدغه رفاه و معیشت آنان را دارند و نه به آن‌ها پاسخگو هستند شرکت و سرمایه و اشتغال ایجاد کرده است. شرکت‌هایی که با استفاده از اندوخته‌های معلمان دارای دفاتری مجلل در مناطق شمالی تهران و از باشگاه وفرهنگی ورزشی گرفته تا شرکت صرافی سرمایه و پتروشیمی و... فهرست می‌شوند.
 انون بیش از یکسال از حاشیه‌هایی که در مورد عملکرد این صندوق اعلام شد می‌گذرد و مقامات قضایی و نمایندگان مجلس نیز همچنان در کش و قوس تحقیق و تفحص هستند؛ ولی هنوز نتیجه رسمی و شفافی از این تحقیق و تفحص اعلام نشده است. تنها اتفاق قابل توجهی که در طی این یکسال افتاد افزایش میزان کسورات معلمان برای واریز به این صندوق را افزایش است.
حدود بیست سال پیش (سال ۱۳۷۴) با استفاده از عناوین همچون بانک فرهنگیان و ارائه وام و دیگر خدمات بانکی با کیفیت و اختصاصی به فرهنگیان «بانک سرمایه و دانش» با کسر مبالغی تاحدی اجباری تحت عنوان سهام بانک از حقوق معلمان علاوه بر حق عضویت صندوق ذخیره، تأسیس شد زمزمه تأسیس. بانک سرمایه و دانش که با هدف خدمت رسانی بیشتر و مناسب‌تر به فرهنگیان تأسیس شد، بعد از مدت کوتاهی حتی کلمه دانش نیز از اسم بانک حذف شد و از بانک سرمایه و دانش به بانک «سرمایه» تغییر نام یافت.
 
سرنوشت و خدمات این بانک نیز اکنون آنقدر درخشان است که مدیر عامل محترم صندوق ذخیره اعتقاد دارد این بانک به صندوق مرتبط نیست. مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان در دی ماه سال جاری در خصوص راه اندازی بانک فرهنگیان و محاسنی که این بانک به همراه دارد، این گونه اظهار کرده اند: «یقیناً چنانچه سرمایه گذاری و وجوه فرهنگیان در بانک خودشان انجام شود، بسیاری از مشکلات این قشر از جمله وام، کارت اعتباری، خدمات درمانی، بیمه و موارد دیگر حل می‌شود. از ایشان و اعضای هیأت امناء صندوق ذخیره سئوال می‌شود؛ بانک سرمایه مگر با اعلام هدفی غیر از این تأسیس شد، چرا به سرانجامی این چنین رسید که شما عملکرد آنرا مرتبط با صندوق ذخیره فرهنگیان نمی‌دانید؟!
 
مدیر عامل صندوق ذخیره در ۲۴ دی ماه سال جاری (۱۳۹۶) اعلام می‌کنند: «هر آنچه به عنوان تخلف یا اختلاس یا هر عنوان دیگری در ارقام مختلف مطرح می‌کنند مربوط به بانک سرمایه است که متاسفانه برخی اصرار دارند آن را به صندوق ذخیره فرهنگیان مرتبط کنند. این در حالی است که بانک سرمایه بر اساس قوانین و مقررات بانک مرکزی فعالیت می‌کند و سهامداری در بانک به معنای اعمال نظارت‌های بانکی و ... نیست.».
 
وی تاکید کرد: «از ابتدا قرار بود که بانک سرمایه، بانک فرهنگیان باشد، اما با وجود مشکلاتی که پیش آمد مدیریت این بانک از دست موسسه و آموزش و پرورش خارج شد و به این نتیجه رسیدیم که باید آن را واگذار کنیم.»
 
در فاصله چند روز و در هفته آخر دی ماه ۱۳۹۶ ایشان ضمن اعلام خبر اقدام برای راه اندازی بانک فرهنگیان، اعلام می‌کند که «در حال حاضر برای تاسیس بانک فرهنگیان در انتظار اخذ مجوز از بانک مرکزی هستیم.»
 
اگر مطابق نظر ایشان مسئولیت و پاسخگویی به تخلف یا اختلاسی که در بانک سرمایه صورت پذیرفته بر عهده بانک مرکزی است؛ چگونه می‌توان امید بست و استدلال کرد که مسئولیت عملکرد بانک فرهنگیان بر عهده صندوق باشد؟ این تناقض با چه هدفی است؟ توجیه عملکرد گذشته و دادن امید واهی در مورد آینده صندوق؟ کدام یک از ساز و کار‌های نظارتی صندوق تغییر یافته است که جامعه فرهنگیان امیداوار باشند این بار با عنوان بانک فرهنگیان اختلاس بزرگتر دیگری رخ نخواهد داد؟ بانک فرهنگیان هم اگر تأسیس شود همان گونه که صدور مجوزش با با بانک مرکزی است، نظارت بر آن نیز با بانک مرکزی خواهد بود؛ لذا با استدلال جناب نیکدل عملکرد این بانک نیز ارتباطی به مدیران صندوق ذخیره نخواهد داشت و فقط آن‌ها مسئول کسر وجوه از معلمان و واریز آن به حساب بانک برای بهره مندی دیگران هستند.
 
نادیده گرفتن معلمان به عنوان صاحبان اصلی این صندوق در فرایند‌های مدیریتی و نظارتی این صندوق با فرهنگ اسلامی و نه با اصل اساسی عدالت و مشارکت سازگار نیست.
 
با این سوابق به نظر می‌رسد قبل از هر گونه اقدام و صرف نظر از به نتیجه رسیدن یا نرسیدن تحقیق و تفحص مجلس و دیگر نهاد‌های نظارتی، به دنبال بازنگری و تغییر در اساسنامه صندوق و نحوه نظارت و مدیریت صندوق بوده و با تصویب آن در مجلس شورای اسلامی و لحاظ کردن حضور متناسب و مؤثر معلمان در بخش مدیریت و نظارتی آن راه را برای تکرار چنین قضایای تلخی بسته شود. در غیر این صورت ادامه کار صندوق با این اساسنامه و ترکیب اعضای هیأت امناء و هیأت مدیره نتیجه‌ی دیگر جز منتظر بودن برای حاشیه یا اختلاسی دیگر را به دنبال نخواهد داشت و شاید در این حالت بهترین تصمیم انحلال صندوق و بازگزداندن سرمایه‌های معلمان به خودشان باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان پذیرای پاسخ و نظرات مسئولان صندوق ذخیره فرهنگیان و سایر مسئولانی است که در این صندوق نقش دارند.

کانال تلگرام

دیدگاه‌های دیگران

ف
فرهنگی از گچساران |
مخالف 0 - 0 موافق
به مسولین و دست اندر کاران گوشزد می کنم که وضعیت بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان را روشن و فرهنگیان را هر چه زودتر از خدمات آن بهره مند گردانید که مبادا فرهنگیان اینبار نشستی و تجمعی داشته باشن. از مسولین خواهش میکنم جلو غارت اموال فرهنگیانی را که با سیلی صورت خود را سرخ میکنن شرمنده زن و بچه ی خودن و اموال و سرمایشون اینطور به یغما و چپاول میرود را بگیرن، که وای به روزی که فرهنگیان به خروش بیان، میدونین که دیگه جان به لب رسیده

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.