نوآوران آنلاین-
یکی از مشکلات درمان اختلالات برخی قسمت های مغز، این است که استفاده از داروهای خوراکیروی تمام بخش ها تاثیر می گذارد و عوارض جانبی متعددی دارد.
درهمین راستا دانشمندان MIT سوزن های بسیار باریکی ساخته اند که می تواند دوزهای کم دارو تا حد یک میلی متر مربع را به قسمت های مختلف مغز برساند.
این سوزن ها که MiNDS نام گرفته اند شامل چند لوله است که به یک کانولا با قطر موی انسان متصل می شوند. کانولا لوله باریکی است که در رگ یا بدن انسان برای تزریق دارو یا خارج کردن مایعات و غیره قرار داده می شود.به هرحال قطر هر سوزن یا کانولا معادل ۳۰ میکرومتر است و قابلیت انتقال انواع دارو را دارد.
در آزمایش های کلینیکی محققان کانولاها را به پمپ های کوچکی متصل کردند که زیر پوست موش ها ایمپلنت می شوند. سپس با استفاده از یک کانال دارویی را به بخش توده سیاه (substantia nigra) مغز موش های زنده رساندند. همانطور که پیش بینی می شد این دارو سبب شد علائم پارکینسون در موش ها ظاهر شود. اما هنگامیکه که از لوله دیگر دوزی از یک محلول نمکی به حیوانات تزریق شد، این علائم از بین رفتند.
بیشتر بخوانید: رهایی از درد آمپول با دستگاه تزریق بدون سوزن! +عکس
به گفته محققان کانولا را می توان با هر طول یا ضخامتی ساخت. علاوه برآن می توان لوله ها را از فیبر نوری ساخت و به این ترتیب از آن برای درمان اختلالات عصبی با نور استفاده کرد.