بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
بخش انرژی کشور نیازمند تحول بنیادین است
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
کد خبر: 152735 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۱/۱۴ - 21:03
۱۵ درصد بیماران کشور برای درمان به تهران ارجاع داده می‌شوند

۱۵ درصد بیماران کشور برای درمان به تهران ارجاع داده می‌شوند

معاون برنامه ریزی راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت گفت: حدود ۱۵ درصد از مردم برای درمان به تهران می‌آیند و این آمار در برخی شهرها مانند شیراز و مشهد حدود ۱۰ درصد است.

نوآوران آنلاین-

دکتر علی اکبر حق دوست، اظهارداشت: در چهار دهه اخیر در حوزه سلامت اتفاقات خوب و یا ناگوار زیادی رخ داده است. قبل از انقلاب چالش‌های زیادی در حوزه سلامت وجود داشت به صورتی که حتی در شهر تهران پزشکان خارجی خدمت می‌کردند.

وی افزود: در اوایل انقلاب پوشش واکسیناسیون ما در حد ۳۰ درصد بود اما امروزه علاوه بر گسترده تر شدن سبد واکسیناسیون، این نرخ نزدیک به صد درصد است و همچنین شیوع برخی بیماری‌های واگیردار نزدیک به صفر است. البته تمام این موارد به علت فعالیت‌های وزارت بهداشت نبوده، بلکه فرهنگ و علم نیز پیشرفت کرده و مردم نیز به سلامت خود توجه بیشتری دارند.

وی گفت: در اوایل انقلاب مرگ و میر مادران در حین زایمان ۱۳۰ نفر در هر صد هزار نفر بوده که امروزه این نرخ به کمتر از ۱۰ نفر رسیده است.

حق دوست تصریح کرد: امید به زندگی در اوایل انقلاب ۵۵ تا ۵۷ سال بوده که الان به ۷۶ سال برای خانم‌ها و ۷۴ سال برای آقایان رسیده است که البته هنوز به این میزان راضی نیستیم و بیشتر تلاش می‌کنیم.

وی گفت: یکی از اتفاقاتی که در ایران رخ داد ادغام آموزش پزشکی با وزارت بهداشت و درمان بوده است. در حالی که تقریبا در تمام کشورها آموزش پزشکی همراه با آموزش عالی است. این موضوع معایب و مزایای زیادی دارد. در حال حاضر رشد قابل قبولی از نظر کمی و کیفی ایجاد شده است و کارنامه وزارت بهداشت در این موضوع، نمره بالایی می‌گیرد به گونه ای که هم اکنون در همه حوزه‌ها با کمبود شغل مواجه هستیم اما این کمبود در رشته‌های حوزه سلامت بسیار کمتر است و یک تعادلی ایجاد شده است و انعکاس این تعادل این است که سال به سال تعداد متقاضیان ورود به رشته‌های حوزه سلامت بیشتر می‌شود.

معاون برنامه ریزی راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت گفت: آمایش سرزمینی و اینکه بتوانیم کشور را به چند منطقه تقسیم کرده و در هر منطقه خودکفایی نسبی در بُعد علمی و ارائه خدمت داشته باشیم، ایجاد شده است. امیدواریم با برنامه ریزی انجام شده هیچ بیماری از مناطق دهگانه کشور برای دریافت خدمت به تهران نیاید.

وی تصریح کرد: اکنون حدود ۱۵ درصد از بیماران سراسر کشور برای درمان به تهران می آیند و این آمار در برخی شهرها مانند شیراز و مشهد حدود ۱۰ درصد است.

حق دوست اظهار کرد: اوایل انقلاب حدود ۷ هزار پزشک متخصص داخلی و خارجی در ایران فعالیت می‌کردند که اکثر آنها در خارج از کشور آموزش دیده بودند، ولی اکنون این عدد حدود ۴۷ هزار پزشک متخصص است و سالانه حدود ۳ هزار متخصص نیز به حوزه سلامت اضافه می‌شوند.

وی گفت: نظام مراقبتی اولیه در روستاها، خانه‌های بهداشت و شبکه های بهداشت و درمان نیز از جمله موفقیت‌های دیگر است.یکی دیگر از نقاط قوت کشور ما، توجه ویژه خیرین به حوزه سلامت است که ما با ایجاد معاونت اجتماعی در سال‌های اخیر توانستیم این ارتباطات را برقرار کنیم.

معاون برنامه ریزی راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت تصریح کرد: به اقتصاد سلامت نیز باید به صورت جدی توجه شود. هزینه در سلامت سرمایه گذاری است. اگر جامعه ای سالم باشد، بالطبع معلم، مهندس و کارگرانی سالم‌تر خواهد داشت.

حق دوست افزود: اجرای طرح تحول سلامت به معنای اتمام پروژه نیست و در حال حاضر بسته‌های جدیدی داریم که اگر شرایط فراهم شود این بسته‌ها نیز اجرایی می شود. مشکلات بسته‌های اجراشده را بررسی و رصد کردیم و از پیشنهادات اصلاحی عملیاتی نیز استقبال می‌کنیم.

معاون برنامه ریزی راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت تصریح کرد: جایگاه حوزه سلامت ایران در جهان با شاخص‌های متعددی اندازه گیری می‌شود. در برخی از این شاخص‌ها مانند تولید علم، ایران رتبه کمتر از ۲۰ را دارد و در بعضی شاخص‌های دیگر رتبه ایران به ۶۰ الی ۷۰ نیز می‌رسد و در بحث اقتصاد دانش بنیان و کارآفرینی رتبه ایران بالاتر از ۱۰۰ است که صرفا به حوزه سلامت مربوط نمی‌شود اما در حوزه پیوندها رتبه ایران در کمتر از ۲۰ قرار دارد. در کنترل عوامل خطر نیز می‌بایست بیشتر کار کنیم که البته این مسئله هم به همکاری‌های بین بخشی برمی‌گردد.

وی افزود: در موضوع چاقی، نشاط اجتماعی و تحرک کافی نمره‌های مطلوبی نداریم که نتیجه آن افزایش نرخ دیابت، افزایش نرخ بیماری‌های غیرواگیر و افزایش نزاع‌ها است.

حق دوست گفت: اگر نظام ارجاع با استانداردهایش اجرایی شود، پزشکان، مردم و سیاستگذاران حتما معترض خواهند بود که می‌بایست قبل از اجرای آن، زیرساخت‌ها فراهم شود. زیرساخت نظام ارجاع، پرونده الکترونیک سلامت است و تا زمانی که این موضوع به طور کامل فراهم نشود، اجرایی شدن آن محقق نمی‌شود. بانک اطلاعاتی بیمارستان‌های دولتی و خصوصی و همچنین بیمه‌ها باید در دسترس باشد که بعضا دسترسی به آن نیازمند وضع قانون جدید است.

معاون برنامه ریزی راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت افزود: هزینه ساخت هر تخت بیمارستانی در تهران حدود یک میلیارد تومان و در شهرستان ها حدود ۶۰۰ میلیون است و همچنین هزینه اداره هر تخت بیمارستانی سالانه حدود ۳۰۰ میلیون تومان است. باید توزیع تخت‌ها و ارائه خدمات در سطح کشور فراهم شود.

وی گفت: سند ارائه خدمت در منزل نیز تدوین شده و در برخی شهرها به صورت پایلوت اجرا می‌شود و مهمترین مسئله در این طرح، موضوع پوشش بیمه ای است.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.