بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
بخش انرژی کشور نیازمند تحول بنیادین است
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
کد خبر: 152965 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۱/۱۵ - 20:28
چرایی تفاوت قیمت خانه‌ در شمال و جنوب

چرایی تفاوت قیمت خانه‌ در شمال و جنوب

بررسی‌های انجام شده از قیمت خانه در سطح شهر تهران نشان می‌دهد که بین قیمت خانه در شمال و جنوب پایتخت تفاوت فاحش و نجومی وجود دارد؛ به‌گونه‌ای که برخی آمارها از تفاوت ۳۸‌میلیون تومانی بین این دو منطقه شهر حکایت دارد.

نوآوران آنلاین-

کارشناسان گرانی زمین، نوع مصالح ساختمانی، تجهیزات اضافی مثل استخر، سونا، اتاق استراحت برای راننده، سالن اجتماعات، سالن بازی یا پارکینگ‌های اختصاصی را از جمله عواملی می‌دانند که باعث گرانی خانه در شمال شهر تهران شده است.

گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن شهر تهران در دی‌ماه حاکی از این مطلب است که میانگین قیمت ۱۶/۷درصد و میانگین معاملات ۱۳/۵درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل بالا رفته است، اما در ۱۶ منطقه تهران قیمت‌ها پایین تر از متوسط شهر تهران است و تنها شش منطقه واقع در شمال و شمال غرب تهران بالاتر از میانگین قرار دارند. همچنین بیشترین رشد قیمت در مناطق شمال شهر ایجاد شده است. بیشترین معاملات نیز در مناطق دارای میانگین قیمت متوسط انجام گرفته است. این سه نشانه حاکی از آن است که هنوز در بیش از ۷۲‌درصد سطح مسکونی شهر تهران قیمت‌ها نسبت به سال قبل رشد کمتر از میانگین داشته و متناسب با توان اقتصادی اقشار متوسط است. مضافا اینکه شاخص ۱۰‌ماهه قیمت مسکن شهر تهران هنوز 1/1‌درصد پایین تر از نرخ تورم قرار دارد. بر‌اساس آمار، قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در مناطق یک، دو، سه، چهار، پنج و شش بالاتر از پنج‌میلیون و ۲۴۶‌هزار تومان متوسط شهر است و از سوی دیگر در ۱۶ منطقه دیگر پایتخت، قیمت‌ها پایین تر از میانگین قرار دارد. به گزارش ایسنا، کارشناسان معتقدند علت افزایش شیب قیمت مسکن، قیمت سکه و ارز در نیمه دوم سال جاری و کاهش نرخ سود بانکی به ۱۵‌درصد بوده که با خروج سرمایه‌ها از بانک و ورود به دو بازار ثابت (مسکن) و نقدشونده (سکه و ارز) همراه شده است.

منطقه یک، در صدر بالاترین قیمت‌ها

گزارش منتشر شده در آبان سال جاری نشان می‌دهد که در میان مناطق ۲۲ گانه شهر تهران بالاترین متوسط قیمت مسکن مربوط به منطقه یک با ۱۰‌میلیون و ۲۷۰‌هزار تومان در هر متر مربع و پایین ترین قیمت متعلق به منطقه ۱۸ با متری دو‌میلیون و ۳۷۰‌هزار تومان است. تعداد معاملات نیز در منطقه یک بیش از دو برابر منطقه ۱۸ است. در آبان سال جاری ۶۹۳ قرارداد خرید و فروش در منطقه یک به امضا رسیده؛ در حالی که این رقم در منطقه ۱۸ معادل ۲۸۰ مورد بوده است. در آبان امسال ۱۴/۸هزار فقره خرید و فروش مسکن در شهر تهران انجام شد که نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱۸/۵درصد افزایش نشان می‌دهد. میانگین قیمت مسکن ۴/۸۹‌میلیون تومان بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۰/۹درصد بالا رفت.

کدام خانه‌ها پروفروش‌اند؟

براساس گزارشی که در آذر سال جاری منتشر شده، واحدهای 60 تا 70متری پرفروش ترین خانه‌های تهران به حساب می‌آیند که بیشتر در مناطق مرکزی و جنوبی پایتخت واقع شده‌اند. به گزارش ایسنا،  واحدهای مسکونی ۶۰ تا ۷۰ متر مربع با سهم ۱۴/۸‌درصد از کل معاملات شهر تهران در آبان امسال بیشترین فروش را داشتند. تراکم این نوع واحدها بیشتر در مناطق مرکزی و جنوبی شهر است و در نقاط شمال تهران کمتر یافت می‌شود. قیمت آنها نیز بر‌اساس شرایطی همچون منطقه، موقعیت، سن بنا و امکانات، متغیر است. به‌طور مثال یک واحد ۶۵ متری ۲۰ سال ساخت در دولاب ۱۲۰‌میلیون تومان فروخته شده در صورتی که واحدی نوساز با همین متراژ در آجودانیه ۸۶۳‌میلیون تومان به فروش رسیده است. در آبان‌ماه سال جاری، ۱۳۵۷ مورد معامله واحدهای ۶۰ تا ۷۰ متر در تهران انجام شده که سهم منطقه یک از این تعداد تنها ۱۰ مورد بوده است. پس از آپارتمان‌های مذکور، واحدهای ۵۰ تا ۶۰ و ۷۰ تا ۸۰ متر مربع به ترتیب با سهم‌های ۱۳/۵ و ۱۳‌درصدی در رتبه‌های بعدی از نظر سطح زیربنای واحدهای مسکونی قرار دارند. در مجموع در آبان‌ماه واحدهای مسکونی با سطح زیربنای کمتر از ۸۰ متر مربع، ۵۰/۷درصد از معاملات انجام شده را به خود اختصاص دادند.

اختلاف 38‌میلیون‌تومانی در شمال و جنوب

بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که تفاوت فاحش و نجومی بین قیمت خانه در شمال و جنوب تهران وجود دارد، به گونه‌ای که طبق برخی آمارها یک جای شهر، قیمت مسکن دو‌میلیون تومان و در منطقه‌ای دیگر 40‌میلیون تومان و بالاتر است، که همین امر باعث ایراد انتقاداتی از سوی مسئولان امر شده است. آنها معتقدند مسکن در کشور ما یک نقطه اوج و حالت اشباعی دارد؛ اما برخی جاها از خط اشباع هم گذشته است. بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که قیمت خانه در تهران متناسب با ساخت، سن بنا و همچنین موقعیت قرارگیری آن متفاوت است. به گزارش تجارت امروز،‌ میانگین قیمت خانه در مناطق مختلف تهران به‌این شرح است: الهیه - شریفی منش 14‌میلیون تومان، زعفرانیه 14‌میلیون و 500‌هزار تومان، ولنجک 11‌میلیون تومان، شهرک محلاتی شش‌میلیون تومان، ازگل 9‌میلیون و 300‌هزار تومان، دارآباد هشت‌میلیون تومان، بزرگراه ارتش پنج‌میلیون و 400‌هزار تومان، دریاچه چیتگر چهار‌میلیون تومان، بلوار ابوذر سه‌میلیون تومان، تهرانپارس سه‌میلیون و 100 هزارتومان، هفت حوض سه‌میلیون تومان، پونک شرقی شش‌میلیون تومان، اکباتان هفت‌میلیون تومان، علم وصنعت سه‌میلیون تومان، گیشا هشت‌میلیون و 700‌هزار تومان، کردستان هشت‌میلیون تومان، صادقیه هفت‌میلیون تومان، مختاری دو‌میلیون تومان، ستارخان شش‌میلیون تومان، جوادیه دو‌میلیون و 400‌هزار تومان، آیت‌ا... سعیدی یک‌میلیون و 400‌هزار تومان.

انتقاد از تفاوت قیمت نجومی

برخی از کارشناسان معتقدند تفاوت قیمت خانه در شمال و جنوب تهران نشان می‌دهد که نرخ قیمت در کلانشهرها تابع هیچ‌سیستمی نیست. در رابطه با چرایی تفاوت فاحش قیمت خانه در تهران، نایب‌رئیس کمیسیون عمران مجلس با انتقاد از گرانی بدون دلیل مسکن در شمال تهران و تفاوت قیمت آن با جنوب شهر، گفت: «با توجه به اینکه مصالح به کار رفته در ساختمان‌های شمال شهر با جنوب شهر هیچ‌تفاوتی نداشته و تنها در برخی آیتم‌های نازک کاری و تزئینی برخی سلیقه‌ها اعمال می‌شود تفاوت نرخ‌ها قابل پذیرش نیست.» قلی‌ا...‌قلی زاده  با بیان اینکه تفاوت مصالح به کار رفته در بخش نازک کاری و زینت‌ها کمی به رشد قیمت مسکن در شمال شهر دامن زده است، افزود: «اما این رشد قیمت در این حد نیست که یک جای شهر قیمت مسکن دو‌میلیون تومان و در منطقه‌ای دیگر به 40‌میلیون تومان و بعضا بالاتر نیز برسد.» او با تاکید بر اینکه فاصله ایجاد شده بین قیمت مسکن در شمال شهر و جنوب آن غیرمنطقی و فاحش است، تصریح کرد: «نبود مدیریت واحد و عدم وجود متولی مشخص در این حوزه وجود چنین تفاوت قیمتی را توجیه کرده است.»

چرایی تفاوت قیمت خانه‌ در شمال و جنوب

یک کارشناس بازار مسکن در رابطه با علت تفاوت قیمت خانه در شمال و جنوب شهر تهران می‌گوید: عمده قیمت مسکن به قیمت زمین برمی‌گردد، یعنی شاید حدود 40 تا 60‌درصد به قیمت زمین مربوط شود. ایرج رهبر می‌افزاید: کف قیمت خانه‌های کلنگی در بالای شهر از 15‌میلیون تومان در هر مترمربع شروع می‌شود و در بهترین نقاط به 25‌میلیون تا 30‌میلیون تومان می‌رسد، حال اگر فرض بگیریم 50‌درصد قیمت خانه به‌دلیل قیمت زمین است، اگر خانه‌ای 25‌میلیون تومانی خریداری شود، 5/12‌میلیون تومان آن بابت بهای زمین است. او ادامه می‌دهد: همچنین، هزینه‌های ساخت‌و‌ساز، نوع ساخت و تجهیزاتی که واحد مسکونی دارد،‌ بر قیمت آن اضافه می‌کند. این کارشناس مسکن می‌گوید: این موضوع ربطی به نبود مدیریت ندارد.کسی مجبور نیست خانه‌های گران بخرد، بلکه این ‌خانه‌ها در شمال شهر خریدار دارد و اگر خریدار نداشت که ساخته نمی‌شد. رهبر تاکید می‌کند:‌ گرانی زمین، نوع مصالح ساختمانی یا تجهیزات اضافی مثل استخر، سونا، اتاق استراحت برای راننده، سالن اجتماعات، سالن بازی یا پارکینگ‌های اختصاصی باعث گران تر شدن خانه در شمال شهر تهران می‌شود.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.