بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
بخش انرژی کشور نیازمند تحول بنیادین است
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
کد خبر: 166461 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۲/۱۹ - 16:03

نوآوران آنلاین- سفر سه روز جهانگیری به عراق در حالی پایان یافت که او در دیدار با مقامات سیاسی این کشور بر یک موضوع بیش از همه تاکید کرد؛ اینکه ایران آنچنان که در دوران نبرد با داعش در کنار ملت عراق بود در دوران بازسازی هم این حضور را حفظ خواهد کرد. او این جمله را زمانی به مقامات عراقی گوشزد می کرد که کنار دستش رییس بانک مرکزی، وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیر جهاد کشاورزی نشسته بودند. ترکیبی معنادار از هیات ایران در سفر به عراق که نشان‌دهنده تلاش ایران برای حضور در بازار این کشور پس از پایان حیات داعش است.

این سفر با هیئتی متشکل از مقامات ارشد سیاسی و اقتصادی پس از آن انجام شد که ماه گذشته کنفرانس کویت با هدف تامین مالی طرح‌های توسعه‌ای عراق بدون مشارکت ایران پایان یافت. فضای سیاسی حاکم بر این کنفرانس ایران را واداشت تا با دیده تردید به نیت برگزار‌کنندگان بنگرد. به اعتقاد برخی تحلیلگران کنفرانس ماه گذشته کویت نه برای توسعه عراق که برنامه‌ای برای نفوذ سیاسی دولت‌ها در این کشور بوده است.

براساس آنچه دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفته این تحلیل آنچنان تهی از واقعیت نیست. حمید حسینی معتقد است این کنفرانس دو هدف داشته است، یکی که می‌توانست بر انتخابات قریب‌الوقوع پارلمانی عراق اثر بگذارد و از طرف دیگر حضور سایر کشورها را در بازار عراق افزایش داده و موازنه تجاری را به نفع رقبای ایران را به هم بزند.

حسینی برای اثبات این ادعای خود به سنگ‌اندازی کویتی‌ها در صدور ویزا برای اعزام بازرگانان برای حضور در کنفرانس بازسازی عراق اشاره کرد و گفته بود: «درحالی که کنفرانس ۲۳بهمن آغاز به کار می‌نمود که تا ۱۳بهمن دعوت‌نامه رسمی برای حضور ایران از طرف برگزارکنندگان شامل دولت کویت، اتحادیه اروپا، سازمان ملل و دولت عراق ارسال نشده بود، نهایتا عدم استقبال بسیاری از کشورهای غربی و آسیایی از کنفرانس و فشار احزاب داخلی عراق باعث شد که ایران در روزهای آخر به این کنفرانس دعوت شود.»

به گفته حسینی در آخر ویزایی هم برای بازرگانان ایرانی صادر نمی‌شود تا ظریف آنان را با هواپیمای اختصاصی و بدون نیاز به ویزا همراه خود به کویت ببرد. هر چند آن نتیجه‌ای که گمان می‌رفت حاصل نشد و کشورها کمک زیادی به عراق نکردند.

به نوشته رسانه‌های عراقی از مبلغ یکصد میلیارد دلاری که عراقی‌ها انتظار داشتند در قالب تامین مالی (وام)، کمک و سرمایه‌گذاری جذب شود کمتر از 30میلیارد دلار آن تعهد شد که اولا بخشی از آن را کشورها برای حمایت از صادرات خود به عراق تخصیص دادند، ثانیا ١٧میلیارد دلار آن توسط کشورهای همسایه (امارات ۵ میلیارد دلار، ترکیه ۵ میلیارد دلار، عربستان ١/۵ میلیارد دلار، قطر ٢میلیارد دلار و کویت ٢میلیارد دلار) به عهده گرفتند و بقیه مبلغ نیز به صورت وام توسط بانک جهانی ۶ میلیارد دلار، بانک توسعه آسیا ۵٠٠ میلیون دلار، امریکا ٣/۵ میلیارد دلار، صندوق اجتماعی اعراب ١/۵ میلیارد دلار و ژاپن ١/٢میلیارد دلار و آن هم به صورت وام و در صورت تضمین دولت و اصلاح قوانین و مقررات و افزایش شفافیت پرداخت خواهد شد.

ایران هم بازی رقیبان منطقه‌ای و بین‌المللی برای تاثیرگذاری بر انتخابات اردیبهشت ماه سال آینده عراق از طریق افزودن بر حجم سرمایه‌گذاری در عراق به واسطه حضور در این کنفرانس را نخورد و با وجود حضور سیاسی از اعلام رقم کمک مالی خود به عراق خودداری کرد در عین حال که به گفته حسینی، ایران درحال حاضر مراودات تجاری قابل توجهی با عراق دارد و تصمیم‌گیری درباره میزان کمک‌های مالی نیز در مذاکرات رودررو و دو جانبه برنامه‌ریزی و اقدام می‌شود.

دیدارهایی که در کمتر از یک ماه پس از کنفرانس کویت با سفر معاون اول رییس‌جمهور و جمعی از مقامات ارشد دولت آغاز شده و در آن ایران دست‌کم در یک مورد پیشنهاد خط اعتباری 3میلیارد دلاری به دولت عراق داده است. از سخنان جهانگیری در نشست با مقامات عراقی هم این طور برمی‌آید که هدف همانی است که دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفته بود: «تقویت جایگاه ایران در روند بازسازی عراق.»

شاهد مثال تاکید چند باره معاون اول رییس‌جمهور در دیدار با رییس مجلس و نخست‌وزیر عراق بر این جمله است که « ایران در دوران بازسازی عراق هم کنار دولت این کشور خواهد بود»

جهانگیری همچنین در دیدار با حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق با تاکید بر اینکه توسعه همکاری‌های اقتصادی و مناسبات تجاری ایران و عراق نیازمند شکل‌گیری توافقات سازنده است، گفت که ایران و عراق نیازمند یک سند جامع برای همکاری اقتصادی هستند تا آن را مبنای همکاری‌های اقتصادی خود قرار دهند.

او افزود: اکنون در مقطعی هستیم که عراق بر بسیاری از مشکلات غلبه کرده و با قدرت به دنبال بازسازی است و جمهوری اسلامی ایران که در مشکلات و پیروزی‌ها در کنار ملت عراق بوده، آمادگی دارد در دوران بازسازی این کشور نیز مشارکت جدی داشته باشد.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.