بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
بخش انرژی کشور نیازمند تحول بنیادین است
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
کد خبر: 167235 | تاریخ : ۱۳۹۷/۱/۷ - 12:11
ورم ملتحمه چشم را در خانه درمان کنید

ورم ملتحمه چشم را در خانه درمان کنید

ورم ملتحمه‌ی آلرژیک مانند تمام آلرژی‌ها زمانی شروع می‌شود که سیستم ایمنی یک ماده‌ی بی‌خطر را آلرژن شناسایی می‌کند. این باعث می‌شود سیستم ایمنی‌تان واکنش نشان داده و آنتی بادی‌هایی تولید کند که موجب واکنش آلرژیک می‌شوند.

نوآوران آنلاین-

به عبارت ساده، ورم ملتحمه آلرژیک، قرمزی آلرژیک چشم است. این نوع قرمزی چشم، مسری نیست اما معمولا هر دو چشم را به طور همزمان تحت تاثیر قرار می‌دهد. ورم ملتحمه آلرژیک زمانی روی می‌دهد که وقتی محرکی که به آن حساسیت دارید، ملتحمه‌ی چشم‌تان را تحریک می‌کند.

ملتحمه‌ی چشم لایه‌ی نازکی است که روی چشم و داخل پلک‌ را می‌پوشاند. ورم ملتحمه‌ی آلرژیک مانند تمام آلرژی‌ها زمانی شروع می‌شود که سیستم ایمنی یک ماده‌ی بی‌خطر را آلرژن شناسایی می‌کند. این باعث می‌شود سیستم ایمنی‌تان واکنش نشان داده و آنتی بادی‌هایی تولید کند که موجب واکنش آلرژیک می‌شوند.

در ورم ملتحمه آلرژیک، واکنش بعد از قرار گرفتن در معرض آلرژن‌هایی چون گرده‌ها، مایت‌های خاک، موی حیوان، عسل، محلول‌ لنزهای تماسی، کپک یا مواد شیمیایی شروع می‌شود. ورم ملتحمه آلرژیک می‌تواند حاد یا مزمن باشد. علائم این بیماری شامل ترشح آبکی و شفاف از چشم، قرمزی، خارش و التهاب چشم. ضمنا ممکن است در چشمهای‌تان احساس زبری و شن مانند داشته باشید.

آلرژی در هر سنی می‌تواند افراد را مبتلا کند اما در بین افرادی که آلرژی‌های دیگری نیز دارند شایع‌تر است مثلا تب یونجه، آسم یا اگزما. تشخیص به موقع می‌تواند به کاهش علائم پیش از آنکه تشدید شوند کمک کند. با یک سری راهکارهای ساده‌ی خانگی می‌توانید از شدت علائم بکاهید

1. از محرک‌ها دوری کنید

هر چند نمی‌توان از عوامل محیطی که می‌توانند سبب واکنش‌های آلرژیک شوند به طور کامل اجتناب کرد اما دست کم می‌توانید کمتر در معرض آنها قرار بگیرید.

وقتی میزان گرده‌ها زیاد است، درها و پنجره‌ها را بسته نگه دارید. محیط خانه را از گرد و خاک پاک کنید و مرتبا جاروبرقی بکشید. از تصفیه کننده‌ی هوای داخل استفاده کنید تا کیفیت هوای محیط بسته را بهتر کنید. از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مانند رنگ مو و عطر خودداری کنید.

2. کمپرس سرد

گذاشتن کمپرس سرد روی چشم می‌تواند خارش و درد را تسکین بدهد و ضمنا از تورم و التهاب کم کند. می‌توانید هر کدام از این راهکارها را به کار ببرید: یک تکه پارچه‌ی بدون پُرز را در آب سرد فرو برده، بچلانید و آن را روی چشمهای‌ بسته‌تان بگذارید. بعد از 5 تا 10 دقیقه کمپرس را بردارید. این کار را چند بار در روز تکرار کنید. چند تکه یخ را در پارچه‌ای بدون پُرز بپیچید و آن را روی چشمهای بسته‌تان بگذارید و بعد از 5 دقیقه بردارید. یک قاشق سرد را روی چشمهای‌ بسته‌تان بگذارید.

نکته: برای هر چشم از پارچه‌ای جداگانه استفاده کنید.

3. محلول آبنمک

شستشوی چشمها با محلول خانگی آبنمک نیز راهکار موثر دیگری است که اگر آلرژنی در چشم‌تان گیر افتاده می‌توانید به کار ببرید.

محلول آبنمک برای کاهش التهاب چشم مفید است و کمک می‌کند هر گونه آلودگی که در چشمهاست پاک شود. یک دوم قاشق چایخوری نمک را در یک فنجان آب مقطر حل کنید. آب را به جوش بیاورید و سپس اجازه دهید تا خنک شود. حالا با کمک آیکاپ یا قطره چکان از آن استفاده کنید و این کار را روزی چند بار انجام دهید.

هشدار: همیشه مواظب باشید تا آب زیاد گرم نباشد چون به چشمها آسیب می‌زند.

4. مرهم چای سیاه

مرهم چای سیاه نیز راهکار مناسب دیگری برای تسکین ورم ملتحمه چشم است. تانین‌های موجود در چای سیاه برای چشمها آرامشبخش‌اند و به کاهش درد و التهاب کمک می‌کنند.

دو عدد چای سیاه کیسه‌ای را در دو فنجان آب گرم به مدت 5 دقیقه بخیسانید. کیسه‌ها را خارج کرده و آنها را در بشقاب تمیزی قرار دهید تا کمی خنک شوند. حالا از این کیسه‌ها به عنوان مرهمی گرم روی چشمهای بسته به مدت 15 تا 20 دقیقه استفاده کنید. این کار را روزی 3 تا 4 بار انجام دهید تا علائم تسکین یابند.

5. بابونه

بابونه خاصیت قوی ضد آلرژی دارد و ترشح هیستامین‌ها را مهار می‌کند که برای جلوگیری از واکنش آلرژيک مفید است. اگر از چای بابونه به عنوان کمپرس سرد یا چشم شویه استفاده کنید، خارش و التهاب چشم کم خواهد شد. دو عدد چای کیسه‌ای بابونه را در دو فنجان آب گرم بگذارید و 5 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. کیسه‌ها را خارج کرده و جداگانه در یخچال بگذارید. کیسه‌های سرد شده را حدودا 10 دقیقه روی چشمهای بسته‌ی خود قرار دهید. این کار را روزی 3 تا 4 بار انجام دهید. همچنین می‌توانید از چای بابونه‌ی خنک شده به عنوان چشم شویه استفاده کنید.

6. گلاب

گلاب خالص نیز راهکار خانگی موثر دیگری برای تسکین ورم ملتحمه آلرژیک است. گلاب خاصیت آرام کنندگی و خنک کنندگی دارد و می‌تواند محرک‌هایی را که موجب قرمزی و خارش چشمها می‌شوند پاکسازی کند. ویژگی ضد التهابی و آرامشبخشی گلاب به کاهش قرمزی و خارش چشمها کمک می‌کند. روزی 2 تا 3 بار چشمها را با گلاب خالص بشویید. دو عدد پنبه توپی را به گلاب آغشته کرده و آنها را 15 تا 20 دقیقه روی چشمهای بسته‌تان قرار دهید.

7. ریحان مقدس

ریحان مقدس خاصیت ضد التهابی و آرام کنندگی دارد که از چشمها در برابر آسیب‌های محیطی و رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. همچنین ریحان مقدس می‌تواند چشمها را از محرک‌ها پاک کند. یک مشت برگ ریحان مقدس را در یک فنجان آب گرم بریزید، روی آن را بپوشانید و 10 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. آب آن را بگیرید و بگذارید خنک شود. از این آب برای شستشوی چشمها استفاده کنید. این کار را روزی 2 تا 3 بار انجام دهید. همچنین می‌توانید پارچه‌ی تمیز بدون پُرزی را به این دمنوش آغشته کرده و به عنوان کمپرس گرم از آن استفاده کنید.

8. خیار

خیار سرد می‌تواند مرهم خوبی برای تسکین التهاب و خارش ناشی از ورم ملتحمه آلرژیک باشد. آنزیم‌ها و خاصیت انقباض آور موجود در خیار کمک می‌کند تا از التهاب اطراف چشمها کم کنید. یک عدد خیار را برش‌های ضخیم بزنید و آنها را 10 دقیقه در یخچال سرد کنید. برش‌ها را به مدت 10 دقیقه روی چشمهای بسته بگذارید تا گرم شوند. این کار را روزی چند بار انجام دهید.

9. شیر سرد

شیر هم راهکار خانگی موثری برای قرمزی آلرژیک چشمهاست. شیر سرد، حس سوزش را آرام کرده و خارش را تسکین می‌دهد. یک پنبه توپی تمیز را در شیر سرد فرو ببرید و آن را به اطراف چشمهای بسته‌تان بزنید. این کار را روزی 2 تا 3 بار انجام دهید. همچنین می‌توانید یک تکه پارچه‌ی بدون پُرز را به شیر سرد آغشته کرده و آن را روی چشمها بگذارید و 15 تا 20 دقیقه کمپرس کنید.

10. از لنز استفاده نکنید

اگر از ورم ملتحمه آلرژیک رنج می‌برید شدیدا توصیه می‌کنیم از لنزهای تماسی استفاده نکنید تا پروسه‌ی درمان‌تان سرعت بگیرد. تا زمانی که علائم کاملا برطرف نشده‌اند لنز نگذارید و این چند روز از عینک استفاده کنید. پیش از استفاده‌ی مجدد از لنزها از پزشک‌تان بپرسید آیا باید این لنزها و جا لنزی و محلول تمیز کننده‌ی آن را دور بیندازید یا نه.

چند نکته:

. چشمها را نخارانید و نمالید.

. با دست‌های کثیف چشمهای‌تان را لمس نکنید.

. دست‌ها را مکررا با آب گرم و صابون بشویید.

. روبالشتی و روتختی و حوله‌ها را با آب گرم و پودر بشویید تا از میزان آلرژن‌ها کم شود.

. قبل از استفاده از قطره‌ چشم دست‌ها را بشویید.

. از آیکاپی که با آن چشم مشکل دارتان را شسته‌اید برای شستشوی چشم سالم استفاده نکنید.

. می‌توانید از آنتی هسیتامین‌های خوراکی برای مهار ترشح هیستامین استفاده کنید.

. قطره‌های اشک مصنوعی می‌توانند به تسکین علائم کمک کنند.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.