بانک‌سامان بانک سینا بانک گردشگری بانک ملی طرح فولاد فولاد سنگان فولاد امیرکبیر شرکت فولاد آتیه خاورمیانه شرکت فولاد خوزستان فولاد هرمزگان
روزنامه نوآوران - 1400/10/29
شماره 1939 - تاریخ 1400/10/29
آخرین اخبار
سایه سنگین گرانی‌ها از معیشت مردم دور شود
جلوگیری از گسترش فقر با نسخه کنترل تورم
رئیس شرکت فایزر: به زودی به زندگی عادی بازمی‌گردیم
ثبت چک صیادی با خودپردازهای بانک سامان
همراه اول برای پنجمین سال پیاپی، موفق به دریافت تندیس زرین «جایزه ملی مدیریت مالی ایران» شد
جای خالی تجربه مشتری را پر کردیم
وزیر اقتصاد: عملکرد بانک‌های قرض‌الحسنه مطلوب و بهتر از سایر بانک‌ها است
رأی مثبت سهامداران به افزایش سرمایه بانک سامان
تقویت پیوند منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس با دانشگاه هرمزگان
از شفافیت و نظارت تا تنوع و کیفیت / چرا خرید از فروشگاه‌ های زنجیره‌ ای به صرفه است؟
جذب شریک تجاری روس به منظور دو برابر نمودن تولید و صادرات ظروف یکبار مصرف خطوط هواپیمایی
با اجرای نهضت درختکاری حیاط خانه های شهروندان سبز می شود
همراهی مانیتورهای گیمینگ کلاس جهانی LG UltraGear با بهترین بازیکنان لیگ اروپا برای پیروزی در زمین
نمایشگرهای دیجیتال ساینیج چگونه به فروشگا‌ه‌ها برای جذب مشتری کمک می‌کند؟
اولین غرفه گلماند شمال تهران افتتاح شد
تلویزیون رول شونده LG’s Rollable OLED یکی از پریمیوم­ترین تلویزیون‌های موجود در بازار
بررسی تفاوت گوشی‌ها و تبلت‌های سامسونگ وارد شده به بازار ایران
مسئولیت پذیری بانک پاسارگاد در توسعه فرهنگ و آموزش
سامانه #720* بانک پاسارگاد یک میان‌بر شگفت‌انگیز؛ نقش USSD‌ها در عصر دیجیتال
بانک قرض‌الحسنه مهر ایران نزد افکار عمومی خوشنام است
۵۰۰۰ میلیارد ریال تسهیلات در بخش تولید و اشتغال پرداخت می‌شود
تامین مالی ۱۰۰ هزار میلیارد ریالی طرح‌های بزرگ صنعت گردشگری
ساخت ۲۵ مدرسه در مناطق محروم کشور
فرایند پرداخت تسهیلات به مردم آسان‌تر شود
برگزاری نمایشگاه‌ نقاشی «سلطه‌ی آبی» در موزه نقشه تهران
بالاترین نرخ سود سپرده‌های بانک مسکن ۱۸ درصد است
ثبات ارزی؛ هموارکننده و تقویت‌کننده توسعه صادرات
ضرورت گسترش صادرات غیرنفتی
پیش‌بینی فلج شدن اقتصاد جهانی به دنبال ظهور گونه‌ جدید کرونا
طرح‌های اقتصادی شوک جدید به معیشت مردم وارد نکنند
حمایت از سفره‌های مردم با اتخاذ تصمیمات سنجیده
ایرانسل روابط‌عمومی سرآمد دیجیتال کشور شد
همراه اول عنوان «روابط‌عمومی هوشمند» ایران را از آن خود کرد
دُزهای اول و دوم واکسن‌ برای مقابله با اومیکرون به تنهایی مؤثر نیستند
اعطای ۹۲۵ میلیارد ریال تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان استان یزد
پیشرفت مناسب خدمات مجازی در بانک مسکن
رونمایی از طرح‌های کارت هدیه جدید بانک دی
با ارتقاء خدمات بانکداری الکترونیک رفاه مشتریان را افزایش می‌دهیم
فروشگاه رفاه ابدام افتتاح گشت
کسب جوایز فراوان در نمایشگاه CES 2022 برای ال­جی به واسطه جدیدترین نوآوری‌های این شرکت
ماموریت ویژه بانک مسکن در هشتاد و سه سالگی
بانک مسکن؛ خانه امید مردم
تصویب ۲۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات برای تولید فرآورده‌های آهکی
رشد منابع بانک قرض‌الحسنه مهر ایران از مرز ۵۴ درصد گذشت
سرمایه‌گذاری ۹ هزار میلیارد تومانی بانک ملت در پروژه خط لوله تابش
بانکداری جامع برای ارایه محصولات متنوع برای مشتریان ایجاد می‌شود
تورم کنترل شود تا مردم از فقر نجات ‌یابند
تحمیل رنج زیرساخت‌های نامناسب بر معیشت مردم
چرا مبتلایان به اومیکرون سریع تر ناقل ویروس می‌شوند؟
افتتاح پالایشگاه نفت فوق‌سنگین «پاسارگاد» قشم با حضور رئیس جمهور
کد خبر: 167878 | تاریخ : ۱۳۹۷/۲/۵ - 10:58
با این خوراکی ها حافظه تان را قوی کنید

با این خوراکی ها حافظه تان را قوی کنید

آلزایمر به طور چشمگیری با سن در ارتباط است و گرچه شیوع آن در هر دو جنس مشابه است، اما به علت عمر بیشتر زنان در مقایسه با مردان، در خانم‌ها شایع‌تر است.

نوآوران آنلاین-به گفته متخصصان تغذیه با اصلاح رژیم غذایی علاوه بر این که می‌توان از بروز این بیماری کاست می‌توان به کاهش علائم و شدت آن در بیماران آلزایمری نیز کمک کرد. همچنین مکمل‌هایی وجود دارد که در بیماران مبتلا به آلزایمر نقش چشمگیری داشته و مصرف آن در دوران سالمندی می‌تواند بروز آلزایمر را به تاخیر اندازد. برای دستیابی به اطلاعاتی در این خصوص با محمدباقر ملجایی، دانشجوی دکتری تغذیه به گفت‌وگو نشستیم .

آلزایمر یک بیماری التهابی

آلزایمر یا فراموشی یک بیماری التهابی پیشرونده و تخریبی سیستم عصبی است. این بیماری در نتیجه التهاب مزمن سلول‌های عصبی در نواحی مغز و در پی آن ناکارآمدی بدن در مقابله با عامل التهاب‌زا و مرگ سلول عصبی ایجاد می‌شود و به عنوان شایع‌ترین نوع دمانس (زوال عقل) مطرح است .

التهاب بر اثر چیست؟

التهاب نتیجه تلاش بدن (سیستم ایمنی) برای حفاظت از خود است و نشانه عفونت نیست. هدف از التهاب، حذف عامل آسیب‌رساننده به بدن و شروع روند ترمیم است. وقتی چیزی مضر بدن را تحریک می‌کند تلاشی از جانب بدن شروع می‌شود تا آن را از میان بردارد و این تلاش موجب بروز علائم التهاب می‌شود. علت باقی ماندن التهاب و مزمن شدن آن نتیجه عدم توانایی بدن در حذف عامل آسیب‌زننده است .

علائم شروع آلزایمر

علائم اولیه آلزایمر شامل فراموشی و از دست دادن تمرکز است که چون این علامت از نشانه‌های پیری است اغلب نادیده گرفته می‌شود. وقتی بیماری بتدریج پیشرفت می‌کند ممکن است علائم دیگری مانند تغییر شخصیت، اختلالات رفتاری، کاهش حافظه و زوال عقل اتفاق بیفتد که عمدتا در این مقطع، بیماری تشخیص داده می‌شود. آلزایمر ابتدا باعث می‌شود شخص قرار ملاقات‌ها، اتفاقات روزانه و عمدتا جای اشیاء را فراموش کند. وقتی بیماری پیشرفت کرد می‌تواند باعث اختلالات حرکتی و راه رفتن شود و در مراحل نهایی احتمال دارد فعالیت‌های فکری فرد را متوقف و در نهایت باعث ناتوانی شود .

رژیم غذایی ضدالتهاب

به دلیل این‌که آلزایمر به عنوان یک التهاب مطرح است، اولویت در طراحی رژیم غذایی بیماران آلزایمری، برنامه رژیم ضد التهاب شامل میوه‌ها و سبزیجات با رنگ‌های مختلف مخصوصا سبزیجات تیره‌رنگ، غلات کامل، مغزها و روغن‌های گیاهی، اسیدهای چرب غیر اشباع، ویتامین‌ها و مواد معدنی دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی است .

علل ابتلا به آلزایمر

علت اصلی بروز بیماری آلزایمر هنوز بدرستی تشخیص داده نشده است، اما تحقیقات حاکی از این است که بر اثر افزایش سن، رژیم غذایی ناصحیح، اختلالات ژنتیک و تجمع سموم در بدن احتمال تجمع توده‌های غیرطبیعی و نامحلول بتاآمیلوئید در سیستم عصبی و بروز التهاب وجود دارد . بتاآمیلوئید، ماده‌ای است که می‌تواند ارتباط سلول‌های مغزی را با یکدیگر قطع کند. ضمن این که تجمع برخی فلزات سنگین همچون سرب، آهن، آلومینیوم، مس و زینک که می‌تواند از طریق خوراکی‌ها و ظروف وارد بدن شود نیز در بروز آلزایمر نقش دارند .

نقش‌تغذیه در ‌کنترل آلزایمر

رژیم غذایی مناسب می‌تواند از شیوع بیماری آلزایمر یا تشدید علائم آن بکاهد. مطالعات نشان داده رژیم سرشار از اسیدهای چرب اشباع، الکل و همچنین خوراکی‌های فاقد مواد آنتی‌اکسیدان می‌تواند بروز آلزایمر را افزایش و سن شروع علائم آن را کاهش دهد. در مقابل، رژیم غذایی سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع و مواد آنتی‌اکسیدانی بخصوص در برخی ادویه‌ها می‌تواند علاوه بر کاهش شیوع بیماری، علائم آن را هم کاهش دهد .

مکمل‌های تقویت کننده سیستم عصبی

اسید چرب امگا 3 که بیش از 70 درصد ساختار مغز و سیستم عصبی را تشکیل می‌دهد بسیار مفید است و می‌تواند از تخریب سیستم عصبی جلوگیری کند و بیماری را به تاخیر بیندازد. البته به علت مصرف داروهای ضدانعقاد خون و همچنین داروهای ضد فشار خون در سالمندان تجویز مکمل امگا 3 باید با احتیاط باشد . مکمل‌های کولین با این که کمتر مورد توجه قرار گرفته اند ولی نقش مهمی در ساختار سیستم عصبی دارند و به صورت ترکیبی یا جداگانه در بازار موجودند. همچنین مکمل‌های روی و آهن نیز به عنوان مواد مغذی موثر در ساختار و عملکرد سیستم عصبی موثرند.

موثرترین مکمل‌های ویتامینی- آنتی اکسیدانی

مهم‌ترین مکمل‌هایی که می‌توان برای بیماران مبتلا به آلزایمر تجویز کرد ویتامین‌های آنتی‌اکسیدانی بخصوص ویتامین E و C است که نتایج بسیار خوبی نشان داده و می‌تواند التهاب ناشی از بیماری را به طور چشمگیری کاهش دهد. البته مصرف مکمل ویتامین C در بیماران مبتلا به اختلالات کلیوی باید مورد توجه قرار گیرد. علاوه بر این، سایر آنتی‌اکسیدان‌ها مانند بتاکاروتن، روی و سلنیوم هم می‌تواند مفید باشد .


مهم‌ترین ویتامین‌های محلول در آب که در سیستم عصبی نقش دارند ویتامین‌های گروه B شامل B1 و B12 و ویتامین‌های B2 و B3 هستند . به دلیل کهولت سن و تضعیف دستگاه گوارشی بیماران مبتلا به آلزایمر توصیه می‌شود از فرم‌های جویدنی یا تزریقی ویتامین استفاده شود تا مکمل‌ها بیشترین اثربخشی را داشته باشند .

کم‌خونی‌سالمندان

نکته مورد توجه این که کم‌خونی شایع در سالمندان، کم‌خونی پرنیشوز است که متاسفانه اغلب مورد توجه قرار نمی‌گیرد و می‌تواند یکی از علل زوال عقل باشد. در این افراد باید دریافت کافی B9 ( اسید فولیک) و B12 مورد توجه قرار گیرد .

مکمل درمانی و رژیم غنی

مکمل‌ها حاوی مواد مغذی هستند که می‌توانند در ساختار و عملکرد سیستم مغزی و حافظه نقش موثری داشته باشند و مصرف آن در دوران سالمندی می‌تواند بروز آلزایمر را به تاخیر اندازد و در بیماران مبتلا نقش چشمگیری داشته باشد . برنامه دوم، رژیم سرشار از مواد مغذی است که بتواند در عملکرد و ساختار سیستم عصبی نقش مهمی داشته باشد. مهم‌ترین آنها امگا 3،کولین، روی و آهن است که در غذاهای دریایی، روغن کانولا، گردو، حبوبات، مغزهای گیاهی و محصولات لبنی کم‌چرب موجود است. لبنیات پرچرب، گوشت قرمز و چربی‌های اشباع می‌تواند باعث افزایش بروز و تشدید التهاب و علائم آلزایمر شود .

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.