بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
بخش انرژی کشور نیازمند تحول بنیادین است
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
کد خبر: 170854 | تاریخ : ۱۳۹۷/۴/۲۷ - 12:36
میوه‌های قطعه‌قطعه شده هوس‌انگیز اما کم‌خاصیت !

میوه‌های قطعه‌قطعه شده هوس‌انگیز اما کم‌خاصیت !

در جوامع امروزی به‌دلیل کمبود وقت بسیاری از ما غذاهای آماده مصرف را ترجیح می‌دهیم. این دیدگاه در مورد سبزیجات و میوه‌ها نیز صادق است.

نوآوران آنلاینسالادهای آماده و میوه‌های قطعه‌قطعه و بسته‌بندی شده گزینه‌های مناسبی برای صرفه‌جویی در وقت هستند. همچنین بسیاری از ما عادت داریم حجم زیادی از سالاد را برای مصرف چند روز تهیه کرده و در یخچال قرار ‌دهیم. میوه‌های پوست‌گیری و قطعه‌قطعه شده میان‌وعده مناسبی برای فرزندان در مدرسه یا حتی خودمان در محل کار تلقی می‌شود. با وجود این باید به‌خاطر داشته باشیم خرد کردن، قطعه‌قطعه کردن و پوست‌گیری تا حد قابل توجهی ارزش تغذیه‌ای این گروه‌های غذایی را کاهش می‌دهد.

کاهش ارزش تغذیه‌ای میوه‌های قطعه‌قطعه شده

سه شاخص محیطی در افت ارزش غذایی این گروه‌های موثرند که عبارتند از گرما، اکسیژن و نور. تا زمانی که میوه یا سبزی پوست‌گیری یا تکه نشده است، از اکسیژن و نور محافظت می‌شود. مهم‌ترین ترکیبات مغذی که بیشترین آسیب را در میوه‌ها و سبزیجات خرد شده متحمل می‌شود،
ویتامین C است؛ با وجود این ویتامین A و ویتامین E نیز نسبت به سایر مواد مغذی کاهش قابل توجهی در این شرایط نشان می‌دهند. این ویتامین‌ها آنتی‌اکسیدان هستند به این معنی که با اکسیژن واکنش نشان می‌دهند. پوست میوه به‌صورت طبیعی این ترکیبات را محافظت می‌کند. بنابراین پس از پوست‌کنی، گوشت میوه یا سبزی در معرض اکسیژن و نور قرار می‌گیرد و ویتامین‌های خود را از دست می‌دهد.

میوه را بلافاصله پس از خردکردن بخورید

ویتامین C محلول در آب است و بنابراین براحتی با شیرابه‌ای که در حین خردکردن از میوه و سبزی جدا می‌شود، خارج می‌گردد. در صورتی که میوه یا سبزی خرد شده شسته شود، درصد افت ویتامین C نیز افزایش می‌یابد.

ویتامین‌های محلول در چربی مثل ویتامین D یا E براحتی به بیرون نشت نمی‌کنند. برش دادن و خرد کردن همچنین سبب افزایش سرعت تنفس می‌شود که با مصرف قندهای موجود در میوه و سبزی سبب آزاد شدن گاز دی‌اکسید کربن می‌شود.

این مرحله باعث افزایش سرعت فساد و تغییر در بافت و طعم می‌شود. دماهای پایین به کاهش سرعت تنفس کمک می‌کند، بنابراین برش‌های میوه یا سبزی باید در یخچال نگهداری شود. ویتامین‌های گروه B و فیبرها با برش و پوست‌کنی از بین نمی‌رود. برای میوه و سبزیجاتی که پوست خوراکی دارند بهتر است آنها را بدون پوست‌کنی استفاده کنید تا از فواید فیبر موجود در پوست آن نیز بهره‌مند شوید.

نکات کلیدی

توجه به تاریخ تولید و انقضا در زمان خرید و انتخاب تازه‌ترین محصول بویژه در مورد انواع خرد شده

مصرف میوه خرد شده ظرف دو ، سه روز و سبزیجات خرد شده حداکثر تا پنج ، شش روز در بهترین شرایط نگهداری

پرهیز از خرد کردن بیش از حد میوه و سبزی (تهیه سالاد یا میوه با تکه‌های درشت)

نگهداری میوه و سبزی خردشده در ظروف در بسته در یخچال

استفاده از چاقوی تمیز و عدم انتقال آلودگی‌های ثانویه

استفاده از چاقوی کاملا تیز برای برش (چاقوهای کند آسیب بیشتری به بافت وارد کرده و با افت تغذیه‌ای بیشتری همراه است)

دور ریختن مواد به محض مشاهده علائم فساد، کپک‌زدگی و قهوه‌ای شدن

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.