بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
بخش انرژی کشور نیازمند تحول بنیادین است
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
کد خبر: 175608 | تاریخ : ۱۳۹۷/۸/۶ - 15:35
وزرا اعتقادی به خصوصی سازی ندارند / مقاومت وزرای نفت و نیرو در اجرای خصوصی سازی
رئیس اسبق سازمان خصوصی سازی در گفت و گو با نوآوران آنلاین:

وزرا اعتقادی به خصوصی سازی ندارند / مقاومت وزرای نفت و نیرو در اجرای خصوصی سازی

مقاومت در برابر اجرای سیاست های خصوصی سازی طی سالیان گذشته در اجرای واگذاری سهام و دارایی های دولت به عنوان یکی از مشکلات پیش روی خصوصی سازی مطرح بوده است و بسیاری از دولتها با شکستن این مقاومت توانسته اند از مزایای خلاصی از اقتصاد دولتی بهره مند شوند.بنابراین وجود مقاومت بر سر راه اجرای سیاست خصوصی سازی در ایران امری طبیعی است.

نوآوران آنلاین- در همین ارتباط گفت و گویی را با غلامرضا حیدری کرد زنگنه انجام دادیم که در پی می خوانید:

با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر تسریع روند خصوصی سازی سیاست های دولت فعلی را در روند خصوصی سازی در کشور چگونه ارزیابی می کنید؟

وزرای دولت های اصلاحات و اصولگرا در دولت های خاتمی ، احمدی نژاد و روحانی به رغم همه تضادهایی که در تفکر و دیدگاه دارند اما در روند دولتی سازی و مخالفت با اجرای صحیح سیاست های خصوصی سازی در کشور دارای یک تفاهم عجیبی هستند. تنها نقطه اشتراک آن ها دولتی سازی است. اما با وجود تفاهم موجود در میان وزرای دولت های پیشین و فعلی در روند دولتی سازی در حال حاضر در راس دولت شخص رئیس جمهور اعتقاد شدیدی به اجرای خصوصی سازی دارد. اما متاسفانه شاهدیم وزرا و همه مدیران دولت فعلی اصلا اعتقادی به امر خصوصی سازی ندارند در نتیجه به رغم همه تاکیداتی که از سوی مقام معظم رهبری و شخص رئیس جمهور می شود ما در حال حاضر شاهد توقف اجرای اصل 44 در دولت فعلی هستیم.

اقای دکتر به منظور اجرای صحیح سیاست خصوصی سازی فکر می کنید چه تغییراتی باید در ساختار دولت صورت بگیرد؟

هم اکنون در روند اجرای صحیح سیاست های خصوصی سازی باید نگرش دولتمردان در خصوص اجرای صحیح سیاست های خصوصی سازی تغییر کند. در حال حاضر ما در حالی شاهد تاکید رهبری و شخص رئیس جهور در زمینه اجرای صحیح سیاست های خصوصی سازی در کشور هستیم که ساختار دولت هیچ تغییری نکرده است. در حال حاضر 16 صندوق بازنشستگی در کشور فعال است که مالکیت این صندوق ها مربوط به مردم است اما مدیریت آن ها در دست مدیران دولتی است که حاضر به رها کردن پست های مدیریتی خود نیستند. داد مردم از خصولتی هایی است که به خاطر منافع شخصی خود نمی گذارند خصوصی سازی رخ دهد.بنابراین تا زمانی که ساختارهای غلط اقتصادی در کشور اصلاح و مورد بازنگری قرار نگیرد ما شاهد توقف اجرای خصوصی سازی در کشور خواهیم بود. ساختار فعلی اقتصاد ایران به مانند ظرف آلوده ای است که تمام مسائل را تحت تاثیر خود قرار داده است. از این رو تا زمانی که دولت نسبت به کوچک سازی اقدام نکند و صندوق های بازنشستگی در کشور هیات امنایی نشود هیچ اتفاقی در زمینه خصوصی سازی رخ نمی دهد.

 

بیشترین موانع در زمینه اجرای سیاست خصوصی ساری در دولت فعلی از سوی کدام نهادها اعمال می شود؟

در حال حاضر بیش از 95 درصد شرکت های دولتی در اختیار سه وزارت خانه نفت، نیرو و صنعت است. به طوری که ما در شرایط کنونی بیشترین مقاومت ها را در زمینه واگذاری ها از سوی سه وزیر صنعت، نفت و نیرو می بینیم.

در حال حاضر دولت مدعی است که بیشتر شرکت های دولتی در دولت قبل فروخته شده است به همین علت روند خصوصی سازی در کشور کند شده است، در این خصوص چه نظری دارید؟

متاسفانه انچکه دولت در زمینه دلیل کند شدن اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی در کشور عنوان می کند صحیح است. در دولت فعلی ما شاهد تشکیل تعداد زیادی از شرکت های دولتی هستیم که به دلیل مخالفت مدیران آن ها روند خصوصی سازی در این شرکت ها رخ نمی دهد.

 

در شرایطی که ریسک سرمایه گذاری در بازار سرمایه بالاست، رئیس جمهور از مردم درخواست می کند که در این بازار سرمایه گذاری کنند، ایا پیشنهاد رئیس جمهور را در زمینه حضور مردم در بازار سرمایه تایید می کنید یا خیر؟

در حال حاضر بورس ایران یک بازار بسته محسوب می شود و به مانند سایر بازارهای بورس جهان خصوصی نیست. به طوری که که در شرایط کنونی سرمایه گذاری مردم در این بازار به ضرر و زیان مردم تمام می شود. این شرایط در حالی در بازار بورس ایران حاکم است که بورس ایران در دوران اوج بحران جهانی از وضعیت به مراتب بهتری برخوردار بود. به این علت که دولت مرتب پول به بورس تزریق می کرد در حالی که تمام بورس های دنیا سقوط کرده بودند. به طوری که همه دنیا از رشد شاخص های بورس در ایران متعجب شده بودند. بورس در شرایطی رشد شاخص ها را تجربه می کرد که دولت توانسته بود با اعتماد سازی در بورس انگیزه های سرمایه گذاری را در این بازار افزایش دهد از سوی دیگر نیز ما شاهد بودیم که عرضه های اولیه در بورس ایران افزایش یافته بود. اما اکنون به دلیل افت شاخص ها مردم دیگر انگیزه سرمایه گذاری را در بازار بورس ندارند. در حال حاضر بدنه دولتی اقتصاد مقاوم است و تا زمانی که این مقاومت ها حذف نشود اتفاق جدیدی در بازار سرمایه ایران رخ نخواهد داد. برای تحول در بازار سرمایه  ایران  باید یک تصمیم انقلابی رخ دهد. در سال 85 برای خصوصی سازی در بازار سرمایه با موافقیت مجلس مجامع را از وزارتخانه ها گرفتیم همین امر موجب رونق بازار سرمایه شد. اما اکنون با مخالفت سه وزارتخانه کلیدی در این زمینه مواجه هستیم. در صورتی که این سه وزارتخانه موافقت خود را با خصوصی سازی اعلام نکنند خصوصی رخ نمی دهد. در این شرایط دولت باید تصمیم بگیرد ساختار خود را در اقتصاد تغییر دهد، و با کاهش تعداد کارمندان در وزارتخانه ها نسبت به کوچک سازی در بدنه اقتصادی کشور اقدام کند. هم اکنون در بازار بورس کشور تنها یک عده هستند که سود می برند به منظور رونق در بازار سرمایه باید رانت در این بازار برچیده شود و همزمان دولت تلاش کند تا ساختار بورس بزرگتر شود.

 

سیاست های اقتصادی دولت را چگونه ارزیابی می کنید؟

در حال حاضر الزامات اجرایی توسعه سیاست های اقتصادی از سوی رئیس جمهور مطرح می شود اما در بدنه دولت به دلیل مقاومت هایی که از سوی دولتی ها می شود عملا تغییری در توسعه سیاست های اقتصادی کشور رخ نمی دهد. در حال حاضر به دلیل اجرای سیاست های دولتی سازی تمامی پول هایی که از فروش نفت نصیب اقتصاد کشور می شود را دولت به دلیل فراهم نبودن بودجه به شکم کارمندان می ریزد از سوی دیگر ما شاهد توقف پروژه های عمرانی و خدماتی در اقتصاد کشور هستیم.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.