بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
بخش انرژی کشور نیازمند تحول بنیادین است
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
کد خبر: 178852 | تاریخ : ۱۳۹۷/۹/۲۳ - 16:13
اسرار دریاچه تخت سلیمان از نگاه تنها شاهدان/ بز حجاری شده روی لوح

اسرار دریاچه تخت سلیمان از نگاه تنها شاهدان/ بز حجاری شده روی لوح

تیم سازنده مستند «اسرار دریاچه» تنها شاهدان عمیق ترین سطح دریاچه تخت سلیمان هستند که توانسته اند تصاویری از آن را ثبت و ضبط کنند تصاویری که باستان شناسان زیرآب هنوز به آنها دسترسی ندارند.

نوآوران آنلاین- مستند اسرار دریاچه به کارگردانی آرمین ایثاریان ساخته شد این مستند اکنون در جشنواره سینما حقیقت که در سالن چارسوی تهران درحال برگزاری است پخش می شود و در روز اول پخش بیشترین آرای تماشاگران را به دست آورد. این مستند به تمام جزئیات مربوط به دریاچه اسرارآمیز تخت سلیمان می پردازد. دریاچه ای که افسانه های زیادی درباره آن وجود دارد از جمله دفن انگشتر حضرت سلیمان در آن و یا گرم نگهداشتن آب آن در تمام طول سال به واسطه اجنه ای که توسط حضرت سلیمان مامور شده اند برخی باورها نیز به این موضوع می پردازد که اینجا یکی از مراکز انرژی زمین است و در طول سالها گنج های زیادی نذر آن شده است.

آرمین ایثاریان چندین سال با گران ترین تجهیزات روی این مستند کار کرد تا بتواند نمونه ای از بهترین مستندها را درباره یکی از مرموزترین دریاچه ها و جاذبه های گردشگری ایران بسازد در این راه او برخی از تجهیزات را که در ایران وجود نداشت برای رفتن به عمق دریاچه از کشورهای دیگر خریداری کرد و در راه آوردن به ایران به دلیل تحریم ها با مشکلات زیادی رو به رو شد. تحریم ها حتی باعث شدند تاموسسه نشنال جئوگرافیک هم که متقاضی خرید این فیلم بود نتواند آن را خریداری کند. از سوی دیگر در ایران حتی گروه باستان شناسان زیرآب نیز نه در این حد تجهیزات داشتند و نه اطلاعاتی که بتوانند به این کارگردان در تهیه مستندش کمک کنند. به همین دلیل صفر تا صد ساخت این مجموعه توسط گروه مستندساز بود.

او و تیم همراهش این روزها در محافل خبری درباره این مستند حضور پررنگی دارد و با نمایش خصوصی مستندش برای خبرنگاران، در خبرگزاری مهر حضور یافت. ایثاریان که در کارنامه کاری خود ساخت مستندهایی از جمله  «اصفهان نصف جهان»، «ایران سرزمین رازها- شیراز»، «تهران امروز»، «بزرگ‌ترین فرش زمین»، «گرم‌خانه»، «آرزوها در اعماق» و «وقت شام» را دارد؛ موفق به کسب جایزه از برخی جشنواره‌های بین‌المللی مانند بهترین فیلم و فیلمنامه کوتاه جشنواره شانگهای چین ۲۰۱۳، بهترین فیلم جشنواره «درخت زندگی» کلرادو آمریکا ۲۰۱۴، بهترین فیلم جشنواره تورانتو ریل ایژین ۲۰۱۴ و بهترین فیلم جشنواره IFVA هنگ‌کنگ ۲۰۱۵ شده است.

بسیاری از کسانی که به محوطه تاریخی تخت سلیمان و کنار دریاچه معروف آن رفته اند بسیار مشتاق هستند تا بدانند در عمق این دریاچه چه چیزهایی وجود دارد و چقدر افسانه هایی که درباره آن گفته می شود حقیقت دارد. اما تا کنون کسی نتوانسته است به این سوال پاسخ دهد در این مستند نیز به این سوال پاسخ کاملی داده نشد چرا که در ایران تجهیزات لازم برای پی بردن به عمق واقعی دریاچه و بررسی همه اشیای قابل مشاهده در آن وجود ندارد. بنابراین در این مستند نیز همچنان این سوال به عنوان یک راز باقی می ماند.

ایثاریان  که به همراه تیمش درواقع تنها کسانی هستند که بیشترین عمق دریاچه را تا کنون فیلمبرداری کرده اند درباره نمایش برخی از اشیا در عمق دریاچه در این فیلم مستند به خبرنگار مهر گفت: هنگامی که به عمق  دریاچه با تجهیزات مهم مربوط به آن رفتیم با برخی از اشیایی مواجه شدیم که نمی دانستیم چه هستند تنها می توانستیم حدس بزنیم. تصاویری که وجود داشت را در شرایط نامناسبی فیلمبرداری کردیم چون هر حرکتی موجب می شد تا خاک کف بلند شود و تصویر ناواضح باشد.

وی در ادامه گفت: این تصاویر را به رئیس پایگاه تخت سلیمان در آن زمان نشان دادیم . لوحی در ۷۷ متری عمق دریاچه هست که احتمالا روی آن یک بز حجاری شده است و کلاهخود و شمشیر و ... نیز وجود دارند. ولی باید بررسی دقیق تری شود در هر حال لمس آنها موجب تخریب می شود چون ۹ اتمسفر فشار روی آنهاست بنابراین نمی توان آنها را بیرون آورد و دقیق تر بررسی کرد. برخی از آن اشیایی که نمی دانیم چیست ، در حال متلاشی شدن  هستند شاید می بایست از تجهیزات مناسبی برای بیرون کشیدن آنها استفاده کرد که در تخصص ما نیست.

ایثاریان بیان کرد: تنها با دیدن تصویر هم نمی توان بررسی کرد. ما حدسیات خود را اعلام کردیم تجهیزات فلزی در جاهای دیگر هم بود و اینجا هم آنها را مشاهده کردیم. تصویری که در فیلم مشاهده می شود شاید تکه ای از واگن تحقیقات آلمانی هاست که در دریاچه به عنوان زباله های فلزی مانده است .   برای رسیدن به کف و استخراج و تماشای درست آن اشیا به تجهیزات زیاد و کاملی شاید از نوع تجهیزات جیمز کامرون نیاز داریم.

ایثاریان درباره اینکه چقدر سازمان میراث فرهنگی می تواند از این فیلم برای کامل کردن پرونده ثبت تخت سلیمان که در سال ۲۰۰۳ جهانی شد استفاده کند گفت: یک از کاربردهای اصلی ساخت چنین فیلم هایی این است که این فیلم به دانشجویان و متخصصانش نشان داده شود و آنها روی آن بررسی و تحقیق کنند ولی این باید در یک مکانیزم معقولی قرار گیرد یعنی میراث فرهنگی هزینه نقشه برداری های تخصصی آن را که ما برای فیلمبرداری استفاده کردیم  بپردازند و بعد نقشه ها در اختیار آنها قرار گیرد در واقع باید این نقشه ها و اطلاعات وجود می داشت و ما از آنها برای ساخت فیلم مان استفاده می کردیم اما چنین چیزی نبود. ما حتی نقشه سه بعدی دریاچه را که در فیلم نمایش داده می شود را ساخته ایم. تنها چند پلان آرشیوی از موسسه باستان شناسی آلمان گرفتیم بقیه مستندات را خودمان تهیه کردیم.

مستند اسرار دریاچه قرار است در سانس بعدی جشنواره فیلم حقیقت از ساعت 16 روز جمعه  23 آذرماه در سالن چهار چارسوی تهران با حضور عوامل سازنده آن نمایش داده شود.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.