بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
نمایش «دیگری شبیه خودش» در تماشاخانه استاد مشایخی
بخش انرژی کشور نیازمند تحول بنیادین است
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
کد خبر: 180488 | تاریخ : ۱۳۹۷/۱۰/۱۶ - 12:07
معاون وزیر: کودکان‌ آسیب‌دیده اجتماعی را به چرخه تحصیل بازمی‌گردانیم

معاون وزیر: کودکان‌ آسیب‌دیده اجتماعی را به چرخه تحصیل بازمی‌گردانیم

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه تکالیف درسی دانش‌آموزان مهارت محور شده است گفت: طرح "شهاب" و "جابربن حیان" نیز برای شناسایی دانش‌آموزان با استعداد و با هوش در دوره دبستان اجرا می‌شود. همچنین در تلاش هستیم کودکان کار را به چرخه آموزش بازگردانیم.

نوآوران آنلاین- رضوان حکیم زاده در گفت‌وگو با ایسنا،  عنوان کرد: وزارت آموزش‌وپرورش برای اینکه بتواند براساس سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش، تربیت را در دوره ابتدایی احیاء و متحول کند دو اقدام انجام داده است: در ابتدا بحث ممنوعیت استفاده از کتاب‌های کمک‌آموزشی و برگزاری آزمون‌ها در کلیه مدارس ابتدایی اعم از دولتی، غیردولتی، هیأت امنایی را اجرا کرده است و آن اقدام با جدیت در حال انجام است.

وی با بیان اینکه برای این کار  دستورالعملی تهیه و به همه استان‌ها ابلاغ‌شده است، افزود: این اقدام به‌صورت خاص علاوه بر اینکه در مرکز ارزیابی و نظارت بر عملکرد آموزش ابتدایی، در ستاد و همه معاونان آموزش ابتدایی در سراسر کشور نیز ، مسئول پیگیری و نظارت بر این امر هستند؛ ممنوعیت استفاده از این کتاب‌ها و محصولات کمک‌آموزشی به‌این‌علت است که  هیچ فایده‌ای برای دانش‌آموز ندارند و حافظه پروری و حافظه محوری را در دانش‌آموزان رشد داده و سبب می‌شوند؛ تربیت و مهارت‌آموزی به حاشیه رانده شود.

حکیم زاده با اشاره به اینکه اقدام دیگری که انجام‌شده است و آن حذف تکالیف سنتی است، ادامه داد: مشق شب سنتی با تکالیف مهارت محور  جایگزین شده؛ مشق‌ها  بستری را فراهم کرده بود تا دانش‌آموزان مجبور شوند از کتاب‌های کمک‌آموزشی استفاده کنند و هر شب چند صفحه از کتاب‌های مختلف را حل کنند.

 وی با بیان اینکه کتاب‌های آموزشی  باعث تحمیل شدن هزینه‌هایی به خانواده‌ها می‌شد، عنوان کرد: استفاده از این کتاب‌های کمک‌آموزشی باعث شده بود دانش‌آموزان در دوره ابتدایی تنها تست زدن را یاد بگیرند؛ خوشبختانه با تغییر رویکردی که داشتیم برای تبدیل مشق شب سنتی به تکالیف مهارت محور این بستر هم مسدود شد و امیدوار هستیم با نظارت همه‌جانبه‌ای که انجام می‌شود شاهد این باشیم که دوره ابتدایی دوره تربیت و مهارت‌آموزی شود و دیگر خبری از این کتاب‌ها و مؤسسات گوناگون که کودکان را موضوع سودجویی خود قرار داده بودند، نداشته باشیم.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش در خصوص اقدامات انجام‌شده مبنی بر شناسایی دانش‌آموزان با استعداد و باهوش، اظهار کرد: در دوره ابتدایی طرح "شهاب" اجرا می‌شود؛ این طرح که از کلاس چهارم شروع می‌شود و بر مبنای علمی تنظیم‌شده است و همه هوش‌های متنوع و متعدد دانش‌آموزان را به رسمیت می‌شناسد، برای این طرح معلمان آموزش‌دیده‌اند، تا دانش‌آموزانی را که در زمینه‌های مختلف استعداد برتر دارند را شناسایی کنند و البته برترین استعدادها را هم که سرعت بسیار بیشتری را در یادگیری و پردازش دارند به‌وسیله این طرح می‌توان شناسایی کرد.

وی تصریح کرد: علاوه بر"شهاب"  طرح "جابربن حیان" نیز که با توجه به اهدافی که  دارد به شناسایی دانش‌آموزانی که توانمندی، خلاقیت، تولیدات، اختراعات و اکتشافاتی را دارند، کمک می‌کند.

حکیم زاده بیان کرد: برنامه "عید و داستان" را که در سال گذشته انجام گرفت، امسال نیز اجرا خواهد شد و دانش‌آموزانی که استعدادهای ادبی دارند شناسایی می‌شوند و این برنامه بستر بسیار مناسبی برای پرورش خلاقیت کودکان است.

وی با اشاره به اینکه در دوره ابتدایی باید به تربیت توجه کرد، افزود:  قرار نیست ما کودکان با هوش و با استعداد را زودهنگام جدا کنیم و برچسبی تحت عنوان تیزهوشی به کودک بچسبانیم و این ابزار بسیار غلط را ابزار پیشرفت تحصیلی قرار دهیم اما این امکان وجود دارد که  درصورتی‌که  طرح "شهاب" با جدیت دنبال شود در شناسایی دانش‌آموزان مستعد و برتر در زمینه استعدادهای مختلف می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش در خصوص فراهم‌سازی شرایط تحصیل برای کوکان کار و آسیب‌دیده اجتماعی نیز اظهار کرد: نگاهمان این است که به جداسازی‌ها دست نزنیم؛ یعنی اجازه دهیم که این کودکان در کنار سایر کودکان به تحصیل بپردازند.

حکیم زاده ادامه داد: البته با توجه به شرایط خاصی که این کودکان دارند با همکاری سازمان‌هایی که علاقه‌مند به فعالیت در این زمینه هستند و یا جزء مسئولیت‌های آن‌ها هستند؛ مانند سازمان بهزیستی یا سمن‌ها که پشتوانه خوبی هستند را در دست پیگیری داریم، با خیرینی که در این زمینه پیش‌قدم هستند تفاهم‌نامه‌هایی تنظیم کرده‌ایم که موضوع را پیگیری کنند و این کودکان شناسایی و تحت پیگیری قرار بگیرند و موانع از سر راه این کودکان رفع شوند.

وی عنوان کرد: ما با برنامه‌ای منعطف با کودکان کار می‌کنیم و نباید انتظار داشته باشیم برنامه‌ای یکسان با سایر کودکانی که هیچ دغدغه‌ای ندارند و ساعات زیادی را می‌توانند در مدرسه بگذرانند اجرا شود و برای کودکان کاری که ممکن است مشکلاتی داشته باشند را همان زمان را ارائه دهد.

حکیم زاده در پایان گفت: انعطاف‌پذیری در زمان، مکان و محتوا را باید در برنامه ‌این دانش‌آموزان لحاظ کنیم، زیرا هدف این است که این کودکان را به چرخه آموزش بازگردانیم، ما تضمین می‌کنیم که هر کودک کاری که به ما معرفی شود را شناسایی و تحت آموزش قرار دهیم.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.