نوآوران آنلاین- سردار رضا هدایتی در نشست خبری که به منظور اعلام برنامههای بزرگداشت چهل سالگی انقلاب برگزار شد، با بیان این که حراست از ارزشهای دفاع مقدس از جمله مهمترین رسالتهای تعیین شده برای اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس است خاطرنشان کرد: موزههای دفاع مقدس باید خانوادگی مورد بازدید اقشار مختلف جامعه قرار گیرند.
وی گفت: استفاده از ظرفیت هنرمندان بومی برای معرفی بیش از پیش ارزشهای دفاع مقدس و دستاوردهای انقلاب اسلامی ضروری است. موزه دفاع مقدس استان یزد در دهه فجر ۹۶ به دست رئیس جمهور افتتاح شد.
سردار هدایتی با بیان این که انجام فعالیتهای فرهنگی به منظور ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را از دیگر مهمترین رسالتهای بنیاد حفظ آثار دانست و بیان کرد: علیرغم گذشت یک سال از افتتاح موزه دفاع مقدس یزد متأسفانه هنوز موزه آرایی این مهم انجام نشده است. چینش محتوای موزه دفاع مقدس یزد مستلزم تأمین هفت میلیارد تومان اعتبار است. تاکنون بیش از ۴۰ میلیارد تومان برای ساخت این مجموعه هزینه شده است.
وی با بیان این که رئیس شورای سیاستگذاری حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس یزد استاندار وقت است، گفت: امیدواریم بتوانیم با جذب اعتبارات دولتی و همچنین جذب مشارکت خیرین هر چه سریعتر نسبت به موزه آرایی موزه دفاع مقدس استان یزد اقدام کنیم.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس یزد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات انجام شده در این اداره کل، یادآور شد: برگزاری همایش و نشستهای پژوهشی، تشکیل یک هزار و ۲۶۶ مورد پرونده خانواده شهدا و ایثارگران، تهیه و انتشار چهار کتاب صوتی، ایجاد بانک اطلاعاتی جامع روحانیون ایثارگر، جمع آوری ۹۰ هزار برگ سند اسناد دفاع مقدس، تشکیل و ثبت سیستمی چهار هزار و ۵۱ پرونده برای تمام شهدای دفاع مقدس استان یزد، راهاندازی دو باب کتابخانه تخصصی دفاع مقدس، انجام تاکنون شش هزار و ۴۲۶ ساعت مصاحبه با ایثارگران و رزمندگان استان و چاپ ۹ عنوان کتاب شفاهی خاطرات رزمندگان، از جمله دستاوردهای اداره کل حفظ آثار یزد است.
سردار هدایتی با بیان این که تدوین دانشنامه دفاع مقدس یکی از برنامههای در دستور کار حفظ آثار یزد است، افزود: در سال ۹۸ اولین دانشنامه دفاع مقدس استان یزد رونمایی خواهد شد. همزمان با چهل سالگی انقلاب اسلامی در ۲۳ بهمن ماه پیکر دوتن از شهدای گمنام هشت سال دفاع مقدس در استان یزد تشییع و ۲۴ بهمن در انرژی اتمی تفت دفن میشوند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس یزد با بیان این که در ۷۴ نقطه استان یزد یادمان شهدای گمنام وجود دارد، توضیح داد: در حال حاضر ۴۲ هزار و ۶۳۳ نفر دانشجو در ۵۳ مرکز آموزش عالی درس دفاع مقدس را فرا گرفتند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت استفاده از هنرمندان برای نمایش دادن هنرنمایی رزمندگان یزدی در هشت سال دفاع مقدس، گفت: ساخت اِلمان «نبرد تَن و تانک» از جمله اقدامات در دستور کار حفظ آثار یزد است.
سردار هدایتی برگزاری هفت دوره جشنواره شعر دفاع مقدس را از جمله شاخصترین برنامههای حفظ آثار در استان یزد دانست و بیان کرد: اختتامیه این جشنواره ۱۴ بهمن ماه امسال با حضور سرلشکر فیروزآبادی برگزار میشود.
در بخش دیگر این نشست «فاطمه مهرابی» دبیر علمی جشنواره شعر و داستان دفاع مقدس با بیان این که در اختتامیه اولین جشنواره جایزه ادبی یوسف پذیرایی بیش از ۷۰ قطعه داستانی بودیم گفت: بعد از داوری هشت اثر انتخاب و تجلیل میشوند. در هفتمین جایزه شعر داستان ۲۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که بعد از داوری ۱۶ آثار رسیده ۱۶ اثر برتر شناسایی و تجلیل خواهند شد. دستاورد این دو برنامه دو عنوان کتاب به نام «نقطه اوج» مربوط و کتاب «رازهای گل اناری» خواهد بود.