نوآوران آنلاین- خبرنگار ایسنا در گفتوگویی با عباس حیدری، تهیهکننده برنامههای ورزشی که پیشتر اجرای برنامه «مجله وزنهبرداری» را عهدهدار بود و همچنین سید غلامرضا میرحسینی، مدیر رادیو ورزش، علت این تغییرات را جویا شده است.
عباس حیدری در گفتوگو با ایسنا با یادآوری اینکه سالهاست در رادیو فعالیت میکند، گفت: زمانی که یک برنامه روی آنتن میرود باید از یک نظام مهندسی و پایه اساسی برخوردار باشد. از طرفی باید شامل محتوای متنوعی باشد. یکی از مجلههای رادیو، مجله وزنهبرداری بود؛ منتها این برنامه، برنامه چالشبرانگیزی بود و به غیر از نگاه مثبت، نگاه انتقادی هم داشت. همیشه بیطرفی معیار اصلی برنامهسازی ما بوده است منتها بیطرفی ما را زیر سوال بردهاند و فقط میگویند باید تعریف و تمجید کنیم. متأسفانه دیدگاههای مدیریتی حاکم است. ما نیز باید به تصمیمات مدیران رادیو احترام بگذاریم.
حیدری با بیان اینکه نگاه فدراسیونها نباید معیار رسانهای باشد، گفت: سال ۹۳ برنامه مجله وزنهبرداری را روی آنتن بردیم. پیش از من هم آقای نجات تهیهکننده برنامه بودند. طرحی که ما ارائه دادیم نگاهی به منتقدان برای تقویت وزنهبرداری داشت؛ در همین زمینه ما از منتقدان کارآمد که غالباً تجربه کاری مفیدی داشتهاند، استفاده کردیم.
او ادامه داد: در یکی از قسمتهای برنامههای ما که به صورت تلفنی صحبتهای آقای مرادی - رئیس فدراسیون - را با یک منتقد روی آنتن داشتیم، همین مباحث منجر به این شد که ایشان دیگر روی آنتن رادیو نیایند؛ نگاهشان این بود که ما نگاه تخریبی به فدراسیون داریم، در حالی که نگاه کلی برنامه ما این بود که نیروهای منتقد را برای پیشبرد مساله کشورمان دعوت کنیم. به همین منظور آقای مهدی شکری، مدیر جدید گروه ورزش و دانش رادیو ورزش تصمیم گرفتند برای مقطعی عوامل مجموعه برنامه وزنهبرداری تغییر کند. البته به نظر من کمی تحت تأثیر فدراسیون وزنهبرداری قرار گرفتند. در واقع فدراسیون مطرح کرده بود که اگر ما در ادامه برنامهها حضور داشته باشیم، دیگر با این برنامه همکاری نمیکند. گروه ما، گروه خوبی بود و برنامه طوری نبود که کسی را تخریب کنیم بلکه برنامه ما کمک به وضعیت کلی وزنهبرداری بود.
او با بیان اینکه در حال حاضر حدود یک ماه است که گروه جدید، برنامه مجله وزنهبرداری را روی آنتن میبرند، گفت: از نظر ما مشکلی نیست؛ چرا که به لحاظ مالی متضرر نیستیم ولی بر حسب تجربهای که داشتیم میدانستیم چه کنیم. من احساس میکنم این برنامه در حال حاضر کمی یکطرفه شده است.
تهیهکننده سابق برنامه «مجله وزنهبرداری» در رادیو در عین حال یادآور شد: فکر میکنم بهتر است مدیران کمی پشت عواملشان باشند و تحت تأثیر عوامل بیرونی قرار نگیرند.
حیدری در پاسخ به اینکه آیا در حال حاضر برنامه دیگری برای رادیو دارد؟ توضیح داد: غیر از «مجله وزنهبرداری» برنامههای دیگری هم در رادیو دارم.
اما سیدغلامرضا میرحسینی، مدیر رادیو ورزش درباره علت تغییر عوامل مجموعه مجله وزنهبرداری توضیح داد: اولین رویکرد ما در رادیو ورزش مطالبهگری، شفافسازی و نگاه بیطرفانه مبتنی بر نگاه کارشناسان رسانه است؛ در واقع هدف ما در رسانه بیان مطالب به نفع ورزش است. هم اتاق فکر در این جلسات ارزیابی و نظارت میشود و هم از حضور کارشناسان بهره میبرد. «مجله وزنهبرداری» از جمله برنامههایی بود که به لحاظ کیفی مسیر نزولی پیدا کرده بود؛ بنا به پیشنهاد مدیر گروه جدید این شبکه، به این تصمیم رسیدیم که این برنامه تغییراتی داشته باشد.
مدیر رادیو ورزش با بیان اینکه برنامهها قطعاً باید بیطرفانه ساخته شوند، یادآور شد: اما همان برنامه بی طرف باید اثرگذاری بیشتر، کیفیت مطلوب و استاندارد هم داشته باشد. ما در رادیو هر برنامهای که ضعف داشته باشد ابتدا در ساختار و سپس با تغییر عوامل آن را ارتقا میدهیم. تک تک برنامههای رادیو که در محتوا رسالتی را بر عهده دارند، با شرایط موجود بازنگری میشوند و به شخص یا اشخاص خاصی محدود نمیشود.