نوآوران آنلاین- حمیدرضا صالحی، عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران در تبیین دلایل موافقت خود با کاهش نرخ بهره بانکی به خبرنگار نوآورانآنلاین گفت: کاهش نرخ سود بانکی یک دلیل علمی دارد؛ به این معنا که علم اقتصاد حکم میکند میان تورم و نرخ سود بانکی تناسب برقرار شود. در همه اقتصادهای دنیا نیز همینطور است که وقتی نرخ تورم کاهش یابد، نرخ بهره نیز به موازات آن کاهش مییابد.
وی افزود: در بخشهای تولید و صنعت طی سالهای اخیر با مشکلات بسیاری از جمله نبود منابع مالی و رکود و ورشکستگی صاحبان صنایع و بخشهای تولیدی مواجه بودیم. در چنین شرایطی ضروری است که برای خروج از رکود شاهد ورود سرمایه مردم به این بخشها باشیم. اما متأسفانه طمع بالا بودن نرخ سود بانکی و دریافت سود بدون زحمت و بدون ریسک مشوقی شده تا سرمایهگذاران به سپردهگذاری در بانکها بپردازند و از ورود پولشان به بخشهای تولید و صنعت امتناع ورزند.
صالحی تأکید کرد: برای خروج از رکود و چرخیدن چرخهای صنعت کشور ضروری است که نرخ سود بانکی متناسب با نرخ تورم باشد و در سایر بازارها نیز شرایطی فراهم شود تا ریسک سرمایهگذاری به حداقل ممکن برسد و به بیان دیگر امنیت سرمایهگذاری ایجاد شود تا شاهد حرکت سرمایه مردم از بخشهای غیرمولد به سمت بازارهای مولد باشیم و به این ترتیب موتورمحرکه تولید روشن شود و در راستای خروج از رکود گامهای عملی برداشته شود.
وی با ابراز تأسف از اینکه در شرایط کنونی به دلیل عملکرد نامناسب دولت احمدینژاد و در کنار آن بالا بودن نرخ سود بانکی، موتور تولید تعطیل است و مردم به جای اینکه در صنعت و تولید سرمایهگذاری کنند در بانکها سپردهگذاری میکنند، مطرح کرد: تعطیلی و ورشکستگی کارخانهها موجب بیکاری بسیاری از کارکنانشان میشود. بر کسی پوشیده نیست که افزایش آمار بیکاری ضربات مهلکی به اقتصاد کشور میزند.
آرزو قادری
روزنامه نگار