بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
نمایش «دیگری شبیه خودش» در تماشاخانه استاد مشایخی
بخش انرژی کشور نیازمند تحول بنیادین است
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
کد خبر: 46248 | تاریخ : ۱۳۹۶/۷/۴ - 00:01
کُردها؛ متضرر اصلی استقلال اقلیم کردستان عراق
سفیر سابق ایران در لیبی در گفت‌و‌گو با نوآوران تأکید کرد:

کُردها؛ متضرر اصلی استقلال اقلیم کردستان عراق

همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق روز گذشته برگزار شد.

نوآوران آنلایناین امر مهم در حالی صورت گرفت که با مخالفت‌های داخلی و خارجی بسیاری مواجه بود. در این خصوص نخست‌وزیر اقلیم کردستان عراق تاکید کرده است که هدف ما از رفراندوم دست یافتن به استقلال از راه مسالمت‌آمیز و دموکراتیک آن است. ولید معلم، وزیر امورخارجه سوریه نیز در این خصوص چنین عنوان کرده است که دمشق تنها عراق یکپارچه را به رسمیت می‌شناسد. در بیان عواقب خطرناک این همه‌پرسی برای منطقه ذکر همین نکته بس که تنها رژیم‌صهیونیستی از استقلال‌طلبی اقلیم کردستان عراق استقبال می‌کند. این در حالی است که درصورت استقلال این اقلیم شاهد بروز جنگ در خاورمیانه خواهیم بود و کشورهای منطقه بهای سنگینی را پرداخت خواهند کرد.
طی روزهای اخیر بسیاری از کشورهای همسایه همچون ایران و ترکیه نیز نسبت به بحران ناشی از استقلال کردهای عراق هشدار داده و ابراز نگرانی کرده‌اند. بستن مرزهای هوایی با اقلیم کردستان نیز اقدامی بود که در این زمینه انجام شد.
در همین خصوص به گفت‌و‌گو با جعفر قنادباشی، سفیر سابق ایران در لیبی پرداختیم که مشروح آن تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
  استقلال کردستان عراق ضرورت امروز خاورمیانه است و منطقه آماده برگزاری این همه‌پرسی استقلال است؟
این همه‌پرسی نه تنها نیاز امروز منطقه و متناسب با شرایط نیست بلکه برای کردها نیز برآورنده هیچ کدام از نیازها و خواسته ‌های‌شان نخواهد بود و موجب بروز مشکلات بسیار زیادی برای کردهای عراق خواهد شد. به دلیل این‌که در حال حاضر، کردها احتیاج دارند که از هرگونه تنش به دور باشند. این‌که کردها در قالب نگرش قومی خواستار استقلال هستند درواقع یک عقب‌گرد به گذشته است،  به این معناست  که درصدد احیای گرایشات قومی و قبیله‌ای همانند قبایل عقب مانده آفریقایی یا مناسبات متعلق به قرن‌ها پیش هستند. این در حالی است که زمانی که به اروپا سفر می‌کنیم، شاهد برداشته شدن مرزها و کاهش مسائل قومی و طایفه‌ای هستیم . اما متأسفانه در کردستان عراق بازگشت به عقب و درحقیقت بازگشت به گرایشات قومی بسیار قدیمی را شاهد هستیم . البته  اصالت دادن به یک گروه قومی و زبانی، موجب تحریک دیگر اقوام برای جدایی‌طلبی نیز می‌شود. درحقیقت قوم ‌گرایی در یک منطقه به معنای تحریک دیگر اقوام و طوائف و قبایل است که آن‌ها نیز در چارچوب‌های قومی وارد رقابت‌های فلج‌کننده شوند،  لذا می‌توان گفت آنچه در کردستان صورت می‌گیرد، نه تنها تأمین‌کننده نیاز مردم کردستان نیست بلکه موجب بروز مشکلات بسیاری می‌شود و آن‌ها را در درون مجموعه‌ای از اقوام و زبان‌هایی که با آن‌ها همسان نیست محاصره می‌کند و درواقع این ، یک محاصره‌ای دست ساخته و یا به قول تحلیلگران خودکشی است چراکه به دست خودشان صورت می گیرد به عبارت بهتر عناصر سیاسی کردستان عراق مردم را تشویق کردند که با دست خود محاصره و تحریم منطقه‌ای را علیه خود اعمال کنند و این مشکلات بسیاری به دنبال خواهد داشت و اگر این همه‌پرسی رأی بیاورد باید ماه‌ها و هفته‌های آینده شاهد یک قحطی پر تلفات در کردستان باشیم. از سوی دیگر استقلال اقلیم کردستان عراق را می‌توان تحقق آرزوهای دیرینه استعمار دانست، چراکه استعمار قبل از این درصدد بوده تا با ورود داعش و نیروهای تکفیری به شعله‌ور کردن آتش جنگ داخلی دست بزند و اکنون در دوران پساداعش به دنبال ایجاد تحولی در کردستان عراق است که همان اقدامات داعش را درواقع به همان شکل در منطقه رقم بزند و یا حداقل زمینه خصومت‌های شدید و جنگ‌های داخلی را حتی در خود کردستان ایجاد ‌شود. کما این‌که خبرهایی مبنی بر این شنیده می‌شود که در داخل کردستان مردم بسیاری مخالف چنین تجزیه‌طلبی هستند و ممکن است در داخل کردستان عراق نیز شاهد چنین برخوردهای داخلی باشیم که هدف اصلی رژیم صهیونیستی است چراکه این رژیم غاصب توان جنگ با کشورهای محور مقاومت را ندارد. از این رو تلاش می‌کند که کشورهای اسلامی توسط مردم و به دست خودشان تجزیه شوند و این همان امری است که بسیاری از مردم کرد خواستارش نیستند و نمی‌خواهند آرزوهای اسرائیل در منطقه تحقق یابد اما در عمل به تضعیف کشورهای اسلامی منجر خواهد شد. این در حالی‌است که امید می‌رفت در خاورمیانه شاهد کمرنگ شدن مرزها باشیم و بر اشتراکات تاریخی و فرهنگی و همچنین اهداف بزرگ تأکید شود.
رژیم صهیونیستی در کردستان با فریب مردم سعی می‌کند که اهداف خود را دنبال کند. مقامات سیاسی در کردستان نیز با فریب مردم آن‌ها را وادار به عقب‌گرد و جدایی از ملت‌ها و انزوا و تحریم خودساخته‌ای را ایجاد کردند که نه تنها در درازمدت بلکه در کوتاه‌مدت نیز به‌شدت به زیان کُردها خواهد بود.
 بسیاری از تحلیلگران اعتقاد دارند که اقلیم کردستان با هدف امتیازخواهی از حکومت مرکزی اقدام به برگزاری رفراندوم عراق کرد، شما این امر را چطور ارزیابی می‌نمایید؟
در این خصوص باید به دو نکته بسیار مهم اشاره کرد: نخست این‌که،  زمانی که شما یک خواست و هدف سیاسی را مبنی برگرایش ها و خصومت‌های قومی، برای مردم ترسیم می‌کنید طبیعتاً نمی‌توانید از گسترش دامنه اجرای آن هدف جلوگیری کنید. به این معنا که این‌طور نیست که مقامات کرد بتوانند مانع از حرکت به سمت تجزیه و جدایی شوند. چراکه این بار اهرم مهار چنین حرکتی از دست‌شان خارج شده است. نکته دوم این است که اگر قرار بر این باشد همه اقوام در درون یک کشور با هدف امتیازخواهی در راستای استقلال‌طلبی حرکت کنند سایر اقوام درداخل آن کشور و همچنین درکشورهای دیگر نیز چنین رویه‌ای را دنبال خواهند کرد. این در حالی است که در بسیاری از کشورها اقوام مختلف در کنار هم به طور مسالمت‌آمیز زندگی می‌کنند و استقلال‌طلبی آن‌ها به زیان سایر کشورها نیز خواهد بود؛ این نکته قابل توجه است که اقوام باید در قالب مرزهای کشور و تمامیت ارضی خواست‌های‌شان را مطرح کنند. چراکه در غیر این صورت وارد عرصه پیچیده‌ای می‌شوند و امکان امتیازطلبی که هدف اصلی آن‌ها بوده است به تحریک دیگر اقوام و درنهایت رقابت‌های درون کشوری بسیار فلج‌کننده منجر می‌شود.
 طی روزهای اخیر شاهد بودیم که در مناطق کردنشین عراق پرچم رژیم اشغالگر قدس برافراشته شده است. به نظر شما با این وضعیت می‌توان چنین برداشت کرد که این رژیم غاصب تلاش می‌کند پایگاه نظامی جدیدی در صورت استقلال اقلیم کردستان عراق ایجاد نماید؟
طبیعتاً رژیم صهیونیستی درصدد ایجاد پایگاه نظامی در مناطق کردنشین عراق است. این رژیم در سراسر جهان منفور است اما مردم اقلیم کردستان عراق اطلاع ندارند که دوستی با اسرائیل به منزله منفور شدن و همسویی با رژیمی در حال غرق شدن است. هرساله زمانی که مجمع عمومی سازمان ملل برگزاری می شود به خوبی منفوریت رژیم صهیونیستی و انزوای آن آشکار می شود، چنانکه لااقل طی سه دهه گذشته در هرسال بیش از 10 قطعنامه با آرای بیش از 150 کشور جهان علیه اسرائیل صادر شده است. از سوی دیگر به  نظر می‌رسد که ایجاد پایگاه جدید رژیم صهیونیستی در منطقه خاورمیانه خطری برای کل کشورها محسوب می‌شود و بهتر است که اقلیم کردستان عراق با درایت و هوشیاری بیشتری در این خصوص عمل نماید.

 

خبرنگار: آرزو قادری

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.