نوآوران آنلاین- در شرایط کنونی شرایط اقتصادی به گونه ای است که می توان گفت نگران کننده است و باید مسؤولان دولت جدید تلاش کنند تا نگرانی ها و ناامیدی های موجود را از میان بردارند و اجازه ندهند که مردم ما بیش از این در فشار و سختی قرار بگیرند.
طی سال های اخیر مشکلات اقتصادی تا حد قابل توجهی افزایش یافتند و مردم نیز مجبور به سازگار کردن زندگی شان با این شرایط بودند و درنهایت آن چه حاصل شد سفره های خالی بود که روز به روز هم خالی تر می شد؛ چراکه مردم مجبور بودند از نیازهای شان کم کنند تا با حقوق و دستمزدی که دریافت می کنند هزینه های شان پوشش داده شود.
برای نمونه می توان به هشت سال اخیر اشاره کرد که درآمدها تا سطحی افزایش یافت، اما قیمت ها چندین برابر آن رشد کردند.
در همه بخش های اقتصادی طی سال های اخیر شاهد بروز مشکلات مالی بسیاری بودیم. یکباره افزایش قیمت کالاهای اساسی و محصولات غذایی اتفاق می افتاد؛ در حالی که خوراک که یکی از مهم ترین نیازهای ضروری هر خانواری است و باید شرایط مناسبی برای تأمین آن ایجاد شود و افراد در فشار و سختی قرار نگیرند و بتوانند نیازهای شان را رفع کنند و سفره های شان را پررونق کنند.
در اقتصادی که مردمش نمی توانند سفره های پر رونقی داشته باشند و شرایط زندگی شان در سختی و مشقت می گذرد، سیاستگزاری ها دچار مشکل است؛ چرا که اگر سیاست های درستی اجرا می شد و تصمیمات مناسبی اتخاذ می شد و در عمل نیز شاهد اجرای مناسب طرح ها و مصوبات اقتصادی بودیم، شرایط به گونه دیگری پیش می رفت و اتفاقات تلخ کمتر مردم را آزار می دادند.
متأسفانه وضعیت اقتصادی کشور ما در شرایط کنونی به گونه ای است که اقشار آسیب پذیر بسیار در معرض خطر قرار دارند و معیشت شان تحت محاصره گرانی ها و رکود قرار گرفته است که این اتفاق خوبی نیست و ما باید تلاش کنیم تا از یک سو گرانی ها را از میان برداریم و اجازه رشد قیمت ها را ندهیم و از سوی دیگر رکود را به حداقل ممکن برسانیم.
به حداقل رساندن رکود لزوماً مستلزم ایجاد قدرت خرید در مردم برای افزایش تقاضا است. هر چه مردم قدرت خرید مادی بیشتری داشته باشند، تقاضای بیشتری نیز خواهد داشت و تلاش می کنند تا نیازهای شان را رفع کنند، اما اگر این قدرت خرید مردم آسیب ببیند و به طور قابل توجهی کاهش یابد، مردم راهی جز صرف نظر کردن از نیازهای شان ندارند و این به معنای کاهش تقاضا در بازار و همان رکودی است که طی سال های اخیر به ویژه در حال حاضر شاهدش هستیم.
اقتصاد ایران این روزها در چنبره گرانی ها و رکود قرار گرفته است که باید از این وضعیت بحرانی عبور کنیم و عبور از این وضعیت نیز مستلزم همت مسؤولان و تلاش برای ساماندهی اقتصاد است.
پر واضح است در وضعیتی که اقتصاد روزهای سختی را سپری می کند، فقط مسؤولان می توانند مردم را از بحران فعلی نجات دهند.
در این راستا باید تاکید کرد سیاستگذاری های عملیاتی و اجرای صحیح سیاست ها تا حد قابل توجهی می توانند وضعیت را به حالت قبل بازگردانند.
گر چه اقتصاد ایران همواره با مشکلات بسیاری مواجه بوده است، اما چندین سال قبل وضعیت مردم بهتر بود و رفاه نسبی موجود در جامعه نیز شرایط بهتری داشت.
بر همین اساس تاکید می شود که یکی از مهم ترین اولویت هایی که باید مسؤولان در دستور کار قرار دهند، بهبود وضعیت اقتصادی کشور است که به دنبال آن شاهد رونق سفره های مردم باشیم و شرایط تا حد قابل توجهی بهتر شود.
اقتصاد ایران اگر ساماندهی شود نتیجهای مثبت آن را در سفرههای مردم خواهیم دید و این امر مستلزم اهتمام مسؤولان بر این مهم است که انتظار می رود در شرایط کنونی دولت سیزدهم در این راستا اهتمام جدی ورزد.
رفع مشکلات اقتصادی بر روی کاغذ صورت نمی گیرد و شعارها زندگی و معیشت مردم را در شرایط مناسبی قرار نمی دهد و باید در عمل شاهد اجرای اقداماتی باشیم که بتوان از آن عملکرد دفاع کرد.