بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/14
شماره 2601 - تاریخ 1403/09/14
آخرین اخبار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (15آذر 1443)
تکرار یک اشتباه
معرفی
ذکر مولانا مصطفی میرسلیم
اثربخشی صد درصدی داروی "لِناکاپاویر" در پیشگیری از ابتلای زنان به ایدز
مسکن؛ همچنان گرفتار تب و تاب افزایش قیمت‌ها
نویسنده آنی‌هال و منهتن درگذشت
"موی زنان ایران" در قاب جنجالی قانون
تقلای بی‌نتیجه در بازآفرینی جنون
محمدخانی: قهرمان ایران نباید با اتکا به اتفاقات برنده شود
فیلترشکن ها روشن؛ وعده ها همچنان روی میز
کدام عمق استراتژیک؟
سالن تئاتر تنها محل بیان حقیقت است
سیاست و مشارکت (2)
چرا نسل امروزی انگیزه کافی برای رفتن به مدرسه ندارند؟
بحرانِ فرهنگ سازمانی مسموم
قلدرمآبی باید در جامعه ما نقد شود
ورزش علیه مواد مخدر
بوم پرفروش‌ترین آهنگ‌های تمام دوران استیوی واندر منتشر می‌شود
فرسودگی شغلی؛ عامل اصلی بی انگیزگی کارکنان
هزار توی مشکلات بخش خصوصی
پرواز همای؛ از خلأ به ملأ
تئاتر صالح به‌جای تئاتر سالم
افسانه پخش زنده!
چنبره دکل‌های برق فشار قوی بر سرنوشت اهالی ملک‌آباد
دیگر مجبوریم به معضلات موسیقی بخندیم
رازِ درونِ چشم‌هایشان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! 13 آذر 1443
تغذیه نامناسب؛ تهدیدی برای سلامت روان شهروندان
معرفی محصولات هنری
از فناوری هراسی تا فیلترینگ و فیلترشکن فروشی
ﺍﻧﺴﺎﻥِ ‏ﺳُﺴﺖ مغز ﻫﻤﯿﺸﻪ ﺍﺯ ‏«ﺗﻐﯿﯿﺮ» می ترﺳﺪ. ﺍﻭ ﺩﺭ ﻭﺿﻌﯿﺖ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺍﺣﺴﺎﺱ ﺍﻣﻨﯿﺖ می کند ﻭ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ‏«ﺗﺮﺱ ﺍﺯ ﺗﺎﺯﮔﯽ» ﺍﺳﺖ. ﺑﺮﺍﯼ ﺍﻭ ﺑﺎﻻﺗﺮﯾﻦ ﺩﺭﺩ، ﺩﺭﺩِ ﺩﯾﺪﮔﺎﻫﯽ ﺗﺎﺯه ‏ﺍﺳﺖ.
اشخاص مهر طلب؛ قربانیان باج‌گیران عاطفی
نگاهی به سیاست های اقتصادی و کشاورزی صدراعظم آلمان
اولویت ها و انتظارات ساکنین غرب مازندران از استاندار دکتر مهدی یونسی
عدم تناسب استعداد آهنگساز و مختصات اثر معضل موسیقی امروز
کمردرد تور جهانی جاستین تیمبرلیک را لغو کرد
قربانیان باجگیری عاطفی؛ گرفتار در باتلاق افسردگی و کاهش اعتماد به نفس
آنچه در انتقاد از گاریدو دیده نمی‌شود
سنگلج را طرد کرده‌ایم
عجایب‌نامه و ادبیات شگرف
هنربازار
آقای تقوی ، نایب رییس انتخابی است نه انتسابی
ذخایر استراتژیک غذایی؛ سلاح دیپلماتیک ایران در جنگ سرد
آخرین شانس سرخابی‌ها برای بقا در لیگ الیت
چهل سال بعد در چنین روزهایی! 12 آذر 1443
سیاست و مشارکت (۱)
سیاست و مشارکت (۱)
زبانه کشیدن دوباره جنگ در سوریه
کارکرد قدرتمند اسطوره‌ها در ناخودآگاه ما
ایده بازیگر بتمن برای شرور قسمت بعدی
کد خبر: 585072 | تاریخ : ۱۴۰۳/۹/۶ - 01:06
زنانه شدن چهره آسیب های اجتماعی
نوآوران در گفت و گو با روان شناس و عضو انجمن روان شناسی بررسی کرد

زنانه شدن چهره آسیب های اجتماعی

آرزو قادری / روزنامه نگار

نوآوران آنلاینبر کسی پوشیده نیست طی سال‌های اخیر تا اندازه قابل‌توجهی مشکلات اجتماعی در کشور ما افزایش ‌یافته است. ریشه بروز بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی را می‌توان در مسائل فرهنگی و اقتصادی جُست؛ چراکه بی‌توجهی مسئولان به ساختارهای فرهنگی و اقتصادی منجر به بروز آسیب‌های اجتماعی و بزهکاری‌هایی شده ‌است که اکنون در میان زنان شدت یافته و اغراق نکرده ‌ایم اگر عنوان کنیم آسیب‌ های اجتماعی در جامعه چهره زنانه به خود گرفته است و این مخاطرات در حوزه زنان بیشتر خودنمایی می‌کند؛ به طوری می توان اذعان داشت زنگ خطر این اتفاق در جامعه به صدا درآمده است، اما متأسفانه مسئولان توجه کافی به این حوزه ندارند و روز به‌ روز شاهد تشدید آسیب ‌های اجتماعی به‌ ویژه در میان زنان هستیم؛ این در حالی است که زنان بنیان اصلی خانواده‌ ها هستند و در کشوری همچون ایران که بر خانواده به‌ عنوان یک رکن مهم اجتماع تأکید می ‌شود، زنان می‌ توانند نقش مهمی را در جایگاه مادری و همسری برای خانواده ایفا کنند.

درواقع تربیت اصلی فرزندان برعهده مادران شان است و هرچه مشکلات زنان افزایش یابد، تبعاتش را در تربیت نامناسب نسل جدید خواهیم دید.

درحال‌حاضر بزرگ‌ترین قربانیان آسیب‌های اجتماعی زنان هستند که این اتفاق نه‌تنها در ایران بلکه در کل دنیا افتاده و در کل دنیا می‌توان بزرگ‌ترین قربانیان آسیب‌های اجتماعی را زنان عنوان کنیم

امروزه زنان بزرگترین قربانیان آسیب های اجتماعی در سطح جهان به شمار می روند.

برای نمونه می‌توان به افزایش آمار اعتیاد طی سال‌ های اخیر به‌ ویژه در بین زنان اشاره کرد که باید عنوان کنیم هجمه مشکلات و ناکافی بودن حمایت ‌های مسئولان از این قشر موجب شده تا دشواری‌ های بسیار زیادی را تحمل کنند و آسیب‌ های اجتماعی زیادی نیز آن‌ ها را تهدید می ‌کند.

بر اساس گزارش اداره مواد و جرائم سازمان ملل، نسبت زنان در جمعیت مصرف کننده مواد از 10 درصد در کشورهای آسیایی تا 40 درصد در کشورهای اروپایی تخمین زده شده است.

بسیاری از بانوان در کشور ما با اختلالات روانی دست‌ و پنجه نرم و چنین عنوان می‌کنند که مشکلات حوزه‌های مختلف زندگی به‌ ویژه اقتصادی موجب شده تا سلامت روان آن‌ ها در مخاطره قرار بگیرد و از کیفیت لازم برای ادامه زندگی برخوردار نباشند.

در کشور ما همواره زنان تحت تأثیر کهن الگوهایی که آن‌ها را در جایگاه پایین‌تری نسبت‌به مردان قرار می‌ داده قرار گرفته‌اند و همین امر موجب شده تا آن‌ها بیشتر در معرض آسیب‌های اجتماعی قرار بگیرند و بیش‌از مردان قربانی این آسیب ها شوند.

متأسفانه فرهنگ مردسالار حاکم در جامعه ایران این‌گونه بوده است که زنان چندان مورد ارج قرار نمی‌ گیرند و مشکلات بسیار زیادی برای شان ایجاد می ‌شود و فشارهای اجتماعی زیادی بر آن ‌ها تحمیل شده است.

تبعیض ‌ها و قوانین سخت‌گیرانه‌ای که شاهدش بوده‌ایم منجر شده تا زنان بیشتر در معرض خطر قرار بگیرند.

در همین خصوص به گفت و گو با دکتر المیرا حیدری، دکتری روان شناسی و عضو انجمن روان شناسی ایران پرداختیم که از نظر می گذرد:

 

شرایط رفاهی زنان در وضعیت فعلی جامعه را چطور ارزیابی می نمایید؟

امروز بانوان در زمینه ‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی فعالیت می‌کنند و توانسته اند به موفقیت‌های بسیار زیادی دست یابند، اما همچنان موانع بسیار زیادی بر سر راه شان برای دستیابی به رشد و پیشرفت وجود دارد که اجازه نمی ‌دهد آن‌ ها بتوانند ر به‌ خوبی ظاهر شوند. مشکلات مالی و اقتصادی زنان اکنون افزایش یافته و متأسفانه بسیاری از آن ها این روزها به ‌دلیل جدایی از همسرشان و دارا بودن فرزند و همچنین مشکلات اقتصادی مجبور هستند چند شیفت فعالیت کنند و از نظر اقتصادی تحت فشارهای بسیار زیادی قرار بگیرند و مشکلات اقتصادی شان موجب تحمیل آسیب‌ های بیشتر به زنان شود. از دیگر سو بیکاری و تعدیل نیرو در ادارات که به ویژه طی سال‌های اخیر بیش ‌از گذشته شاهدش بوده ‌ایم و این تعدیل بیشتر شامل حال زنان در شرکت ‌ها می‌شود و این اتفاق تلخ نیز بر شدت مشکلات آن‌ها افزوده است.

 

به نظر شما در شرایط کنونی عامل مهمی همچون "فقر" چگونه موجب بروز مشکلات زیاد برای بانوان شده است؟

متأسفانه درحال‌حاضر در جامعه شاهد چرخه فقر و بروز ناامیدی و به ‌دنبال آن افسردگی هستیم که دراین‌ بین زنان بیش ‌از بقیه قربانی می ‌شوند و آسیب می ‌بینند؛ چراکه اصلاً جنس زنان برای فعالیت های شغلی سخت خارج از منزل و کارهای چند شیفته و مشکلات اقتصادی ساخته نشده است، اما در جامعه ما افراد زیادی که به ‌دلیل جدایی از همسرشان مجبور به فعالیت شغلی و کسب درآمد هستند، متأسفانه قرار گرفته‌ اند و شرایط سختی را تجربه می‌ کنند؛ این درحالی‌ ست که باید حمایت ‌های دولتی ازسوی دولت‌ ها نسبت ‌به زنان صورت بگیرد و بانوان از امنیت مالی برخوردار باشند و کمک هزینه ‌هایی به آن‌ ها پرداخت شود تا کمتر دچار مشکل شوند.

 

به اعتقاد شما شرایط اقتصادی چگونه موجب مواجهه بیشتر زنان با آسیب های اجتماعی شده است؟

متأسفانه اعتیاد از جمله مسائلی هست که زنان این روزها درگیر آن هستند. درواقع در پی بروز مشکلات اجتماعی و اقتصادی امروزه زنان به اعتیاد پناه می برند.

ازجمله مهم‌ترین مسائلی که باعث شده زنان بیشتر در معرض آسیب‌های اجتماعی قرار بگیرند شرایط اقتصادی نامناسب آن‌هاست که آن‌ها را با شرایط دشواری مواجه کرده و در دام بسیاری از مشکلات انداخته است. امروزه  زنان قادر به انجام امور منزل و وظیفه اصلی‌ شان یعنی فرزندداری و تربیت فرزند و رسیدگی به همسرشان نیستند؛ چراکه آن‌ها مجبور هستند در پی فرصت‌های شغلی مناسب و اشتغال به فعالیت‌های اقتصادی داشته باشند تا بتوانند در رفع مشکلات اقتصادی و تأمین هزینه‌های زندگی مشترک سهیم باشند. متأسفانه با بانوان بسیار زیادی مواجه هستیم که چند شیفته فعالیت می‌کنند و زمانی‌ که شب ‌هنگام به منزل می ‌رسند دیگر توان تربیت و محبت به فرزند و همسران شان را ندارند و همین امر منجر شده تا در خانواده‌ها با کمرنگ شدن احساسات و عواطف مواجه شویم و نتوانیم انتظار داشته باشیم که بانوان بتوانند به نقش و وظیفه اصلی خود که رشد و پرورش فرزندان در محیطی سالم و همچنین رسیدگی عاطفی به همسران شان است به‌ خوبی عمل کنند.

 

چرا امروزه شاهد رشد اختلال های روانی در میان زنان هستیم؟

درحال‌حاضر افسردگی‌ها و ناامیدی‌های بسیار زیادی را در جامعه به ‌ویژه در میان زنان مواجه هستیم که همه این‌ها منجر به بروز اختلال‌های روانی همچون افسردگی شده‌ است. در شرایط کنونی افسردگی به میزان قابل‌توجهی افزایش یافته است و قابل کنترل نیست و دیر یا زود با بحرانی در این حوزه در میان زنان مواجه خواهیم شد. کمااینکه درحال‌حاضر نیز شرایط، گویای بالا بودن شیوع افسردگی در بین زنان است. البته نمی‌توان دسته‌بندی جداگانه‌ای کرد و با یک خط ‌کش آسیب‌های اجتماعی را زنانه و مردانه تلقی کرد، اما امروزه آسیب‌های اجتماعی بیشتر چهره زنانه به خود گرفته‌اند و بیشتر زنان را در معرض خطر قرار داده اند و پیامدهای منفی آن را در جامعه شاهد هستیم. زنان با توجه به این‌ که نقش اساسی در خانواده و جامعه ایفا می‌ کنند، بروز مشکل برای شان می ‌تواند تبعات بسیار جبران ‌ناپذیری در سطح جامعه داشته باشد و اتفاقات ناگواری را رقم بزند. خشونت‌ هایی که علیه زنان به‌ ویژه طی سال ‌های اخیر به ‌کار گرفته می‌ شود و اخباری که درخصوص کشتن زنان توسط همسران شان مطرح می‌شود، همه این‌ها زنگ خطری است که نشان از وقوع خشونت علیه زنان دارد.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.