بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
بخش انرژی کشور نیازمند تحول بنیادین است
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
کد خبر: 67982 | تاریخ : ۱۳۹۶/۷/۱۳ - 00:02
دیپلماسی فعال دولت دوازدهم گامی در جهت استحکام صلح و ثبات خاورمیانه
نوآوران در گفت وگو با کارشناسان بررسی کرد

دیپلماسی فعال دولت دوازدهم گامی در جهت استحکام صلح و ثبات خاورمیانه

دیپلماسی فعال دولت تدبیر و امید آن جایی اهمیت پیدا می کند که رفت و آمد مقامات کشورهای خارجی به ایران و برعکس می تواند نکته مثبتی برای رسیدن به نقاط مشترک و حفظ صلح و ارامش جهان باشد.

نوآوران آنلاین- در این راستا ارتباط میان ایران و ترکیه نیز حائز اهمیت است.در سال‌های اخیر فضای همکاری دوستانه و بسیار خوبی در مناسبات دو کشور ایران و ترکیه برقرار بوده و همکاری‌ها و توافقات ارزشمندی صورت گرفته است. به گفته زئیس جمهوری اراده دو دولت بر توسعه روابط و همکاری‌های مشترک مستحکم بوده و قصد بر این است تا روابط فی‌مابین را براساس منافع مشترک دنبال کرده و بیش از پیش گسترش داده شود.
     کردستان عراق مهم ترین محور گفت وگوی ایران و ترکیه
سید حسین نقوی حسینی، نماینده و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مواضع مشترک ایران و ترکیه در خصوص مسائلی نظیر همه پرسی و جدایی طلبی اقلیم کردستان عراق،می گوید: به طور حتم یکی از محورهای مهم مورد بحث و تبادل نظر در سفر رجب طیب اردوغان به ایران همین موضوع بوده است. او همچنین با بیان این که مسأله جدایی طبی اقلیم کردستان عراق از ابتدا با مخالفت جدی کشورهای منطقه به ویژه جمهوری اسلامی ایران، ترکیه و عراق قرار گرفته است و در این رابطه میان آن ها موضع مشترکی وجود دارد،افزود: در همین مسیر ایران و ترکیه نظرات مشترک زیادی برای گفتگو دارند که از جمله همکاری های اقتصادی که در هر سال باید به 30 میلیارد دلار افزایش یابد که از توافقات گذشته بین دو کشور محسوب می شود از این رو چنین موضوعی می تواند در  سفر رییس جمهور ترکیه به ایران مورد بحث قرار گرفته است. نقوی حسینی با اشاره به این که موضوع مقابله با تروریست نیز از دیگر مسائل موردنظر برای رایزنی میان ایران و ترکیه است، ادامه داد: همچنین مسأله کشور سوریه و مقابله با داعش نیز موضوع مشترک بین ایران و ترکیه است که قطعا محور رایزنی ها در سفر اردوغان به ایران بوده است. این نماینده مجلس با اشاره به اشتراک نظر عراق،‌ ایران و ترکیه در موضوع امنیت منطقه ،مطرح کرد: از آن جا که امنیت مرزهای غربی ما به عنوان مرز مشترک با شرق ترکیه نیز دارای اهمیت است، این موضوع نیز در کنار بحث مقابله با تروریسم و داعش مورد مذاکره قرار گرفته است.
     فصل نوینی در ارتباط میان ایران و کشورهای منطقه
موید حسینی صدر،نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر اردوغان به ایران می گوید: قطعا در سفر  اردوغان به ایران دیدگاه روشنتر و منطقی تری نسبت به برخی واقعیت ها اعلام می شود.
او با بیان این که رشد اقتصادی بالا ترکیه با کودتای نافرجام دوسال پیش به طور جدی آسیب دید و تقریبا متوقف شد،افزود:چنین مسأله ای باعث شد تا سیاستمداران ترکیه به این نکته واقف شوند که از تکیه بر کشورهای غربی چیز زیادی عاید آن‌ها نمی شود.  
حسینی صدر با اشاره به این که ایران و ترکیه دوست و دشمن خود را به خوبی شناخته اند و در مسائل مختلف اعم از کردستان ، عراق، یمن، سوریه و غیره به دیدگاه کم و بیش مشترک رسیده اند و علی القاعده باید دنبال شکل گیری روابط همه جانبه باشند،ادامه داد: حوزه همکاری ایران و ترکیه بسیار گسترده است، اما جدا از گردشگری، نفت و گاز و پتروشیمی ظرفیت خوبی برای سرمایه گذاری مشترک دو کشور است.همچنین حوزه حمل و نقل زمینی، ریلی و هوایی دو کشور نیز می تواند از جمله حوزه های همکاری دو کشور باشد. این نماینده پیشین مجلس با بیان این که ظرفیت همکاری دو کشور ایران و ترکیه بسیار گسترده است، ادامه داد:  او همچنین با بیان این که دولت تدبیر و امید از توسعه رابطه با کشور ترکیه از موضع احترام متقابل و اقتدار برخورد می کند، تصریح کرد: هرچند در گذشته دولت ترکیه تحلیل واقع بینانه ای از قدرت ایران نداشت و گاهی از موضع غیر برابر برخورد می کردند، اما اکنون این موضع اصلاح شده است.بنابراین امید می رود که فصل جدیدی در روابط دو کشور بر پایه اعتماد متقابل آغاز شود.
     اهمیت رابطه گسترده میان ایران و ترکیه
سیدقاسم جاسمی،نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان این که همکاری و تعامل بیشتر کشورهای همسایه با توجه به وضعیت نابسامان کنونی در منطقه خاورمیانه و فشارهایی که از سوی مزدوران خارجی به برخی کشورها وارد می شود امری ضروری است،می گوید: متاسفانه تجربه شده است که  راهبرد آمریکایی ها و صهیونیست ها ایجاد تنش در بین کشورها و سوء استفاده از وضعیت ناآرامی به نفع خودشان است.به همین دلیل همکاری کشورهای منطقه با یکدیگر از جمله ایران و ترکیه می تواند آرامش را به این مکان بازگرداند.
 اوهمچنین با بیان این که در حال حاضر دشمن مشترکی در منطقه وجود دارد که تفاهم های نظامی بین کشورها مانند ایران و ترکیه می تواند در مقابله با این تهدیدات بهترین تصمیم باشد،افزود: آن چه در ارتباط میان ایران و ترکیه باید مورد توجه مسؤولان کشورمان باشد، این است که در تفاهم های دو جانبه باید صداقت از سوی طرف مقابل را مورد توجه قرار دهند تا تفاهم و تعامل صورت گرفته صرفا وجهه سیاسی نداشته باشد و منجر به ایجاد امنیت بیشتر شود.
 این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان این که  همکاری و ارتباط میان کشورهای منطقه از ورود کشورهای بیگانه به خاورمیانه و دخالت در امور کشورها جلوگیری می کند،مطرح کرد: در این بین نیز تعامل بیشتر در بین کشورهای منطقه سبب تقویت بنیه دفاعی شده و از نفوذ دیگر کشورهای خارجی جلوگیری می کند،فلذا رابطه گسترده تری میان ایران و ترکیه از این منظر دارای اهمیت است.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.