نوآوران آنلاین-بیحوصلگی و افسردگی یک از اختلال های روحی شایع در سنین مختلف است که در فصل پاییز و زمستان علائم آن بیشتر سراغ افراد می آید و به عبارتی بسیاری از افراد در زندگی خود به نوعی به دلایل مختلف افسردگی تجربه کردهاند،بر اسا تحقیقات رژیم غذایی و سبک زندگی تاثیر چشمگیری بر حالت روانی انسان دارند.
نتیجه مطالعات نشان میدهند که ارتباط مستقیمی میان موادغذایی که فرد استفاده می کند و حالت روحی او وجود دارد، در واقع مطالعات نشان میدهند که افراد مبتلا به افسردگی اغلب مواد غذایی را انتخاب میکنند که حالت روحی و روانی آنها را بدتر میکند.
خوشبختانه خوراکیهای خوشمزه زیادی وجود دارند که میتوانند لبخند بر صورت افراد بیاورند و منجر می شوند که فرد احساس خوشحالی بکند و حال خوشی داشته باشد، در ادامه با موادغذایی شادی بخش آشنا می شوید که موجب تقویت حالت روحی انسان میشود و به عبارتی موادغذایی ضدافسردگی هستند.
حفظ توازن قند خون یکی از سریعترین روشهایی است که باعث تقویت فوری حالت روحی انسان میشود، این به معنای پرهیز از مصرف کربوهیدارتهای تصفیه شده قندی مانند نشاسته سفید، آبمیوهها و اسموتیهای شیرین و در عوض پایهگذاری غذای خود بر اساس پروتئینهای کم، چربیهای سالم مانند ماهی چرب، آوکادو، زیتون، مغزها و دانهها و مقدار زیادی سبزیجات مملو از آنتی اکسیدان است.
سطح کم ویتامین D در بدن با افت خلقوخو و افسردگی ارتباط دارد. از آنجایی که منبع اصلی ویتامین D نورخورشید است کسب ویتامین D کافی در فصل زمستان دشوار میشود. از سوی دیگر ویتامین D در مقادیر کم در انواع قارچها، جگر، زرده تخممرغ، لبنیات پرچرب و ماهی چرب یافت میشود اما با این همه، ممکن است در فصل زمستان برای تامین این ویتامین لازم شود مکمل ویتامین D نیز مصرف کرد.
اگر استرس دارید یک فنجان چایسبز بنوشید. چایسبزحاوی آنتیاکسیدانهای قوی از جمله کاتچینهاست که مشخص شده است از مغز محافظت میکنند؛ این چای باعث تقویت تمرکز و کاهش واکنش به استرس میشود.
منیزیم یک مادهمعدنی فوقالعاده آرامبخش است که بهویژه برای افرادی که به استرس، اضطراب مبتلا هستند و از کیفیت پایین خواب رنج میبرند، مفید است.
مطالعات اخیر نشان میدهند که یک فلور سالم روده برای تقویت خلقوخو اهمیت دارند. فلور روده(Gut flora) موجودات ریزی هستند که در مجراهای گوارشی انسان و دیگر حیوانات یافت میشوند.میتوان مصرف روزانه خوراکیهای تخمیری مانند ماست و کفیر را مد نظر قرار داد همچنین مصرف یک مکمل پروبیوتیک با کیفیت خوب نیز میتواند مفید باشد.
حدود 60 درصد از مغز انسان از چربی است که عمدتا شامل فسفولیپید و چربیهای امگا 3 میشود. محروم کردن بدن از این چربیهای سالم به تمرکز و خلق و خو آسیب میزند، چربیهای سالم بهویژه برای مغز مفید هستند و میتوان دوز روزانه خود را از سه روغن متفاوت روغنزیتون، روغن نارگیل و روغنهای غنی از امگا 3 مانند ماهی چرب بهدست آورد، روغن زیتون فوق بکر منبع خوبی از پلی فنلها و چربیهای غیراشباع است که به محافظت از سلولهای مغزی و کاهش التهاب کمک میکند، روغن نارگیل نیز مملو از چربیهای خاصی است که میتوانند عملکرد مغز را تقویت کنند.