کد خبر : 104182 تاریخ : ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان - 13:10
محمد کیانوش راد طی یادداشتی تصریح کرد: جامعه بدون منتقد؛ جامعه‌ای واپس‌گرا و مُرده اعتقاد دارم که مطبوعات مستقل امکان و فرصتی است برای رشد و تعالی جامعه. دولت ها و حکومت هایی که منتقدان قدرتمندی دارند، از انتقاد دلسوزان رسانه‌ای بی بهره خواهند بود و بدون تردید حکومت های توانمندی نخواهند بود و حکومت ها می‌توانند افتخار خویش را در داشتن منتقدان شجاع ارزیابی نمایند.

نوآوران آنلاین-

جامعه بدون منتقد، مرده است و حکومت های بدون منتقد، واپس گرا و  حکومت‌هایی هستند که نمی‌توانند با تحولات جدید روبه‌رشد خود را وفق دهند و همراه سازند. علاوه بر این که ترک انتقاد در جامعه افزایش یابد خشونت از جنبه های فیزیکی و همچنین کلامی تند می تواند به سوی گفت و گوهای منطقی و سازنده و همچنین مبتنی بر خرد سوق یابد. به همین مناسبت نمایشگاه مطبوعات باید با ریشه یابی دلایل قوت و ضعف مطبوعات در جهت رفع نواقص که بخشی از آن به خود مطبوعات و بخشی نیز به حکومت بازمی‌گردد، معطوف کرده است.

طی سال های اخیر شاهد روزافزون فضای مجازی و شبکه های اجتماعی هستیم به نحوی که مردم تمایل بیشتری برای دنبال کردن اخبار و اطلاعات از طریق آن ها دارند و به این ترتیب روزنامه ها کمتر مورد توجه مردم قرار گرفتند. علت تمایل بیشتر مردم به فضای مجازی علل گوناگونی دارد و باید از جنبه های گوناگون مورد بحث قرار داد و باید با نگاهی مثبت ارزیابی نمود و مورد توجه قرار داد. گرایش مردم به فضای مجازی چندان نیز امر بدی نیست و رسانه ها و مطبوعات باید به تناسب تغییر ساختارهای فرهنگی به ایجاد دگرگونی در درون خویش نیز بیاندیشد اما آن چه که امروز در جامعه ایران بیشتر شاهد ان هستیم و به‌ویژه با ورود ابزارهای مجازی در وضعیت بدتری قرار گرفته است، کاهش میزان سرانه مطالعه و خواندن به عنوان یک امر عمومی است. متاسفانه نه تنها در نشریات بلکه پایین بودن تیراژ چاپ کتاب گویای خطری است که این جامعه را از نظر فکری در معرض تهدید قرار داده است. فرهنگ خواندن حتی در فضای مجازی نیز به شیوه گذرا و تیتروار دیدن مسائل ختم گردیده است.