کد خبر : 123062 تاریخ : ۱۳۹۶ يکشنبه ۳ دي - 15:17
با ماساژ ورزشی آشنا شوید چه کاربردهایی دارد و از اهمیت آن صحبت می کنیم. اگر می خواهید در مورد ماساژ ورزشی بدانید این مطلب مفید را مطالعه کنید. ماساژ ورزشی بعد از اینکه دونده ی فلاندی لاز ورن در سال ۱۹۷۲ در المپیک مونیخ رکورد ۱۰ کیلو متر را شکست مورد توجه قرار گرفت. زیرا همه فهمیدند که او از ماساژ استفاده کرده است. این ماساژ بعد از شکسته شدن رکورد المپیک وارد آمریکا شد و به سرعت پیشرفت کرد. در حال حاضر ماساژور یکی از اعضای ثابت تیمهای ورزشی حرفه ای است.

نوآوران آنلاین- امروزه ماساژ ورزشی جزء لاینفک برنامه ورزشی ورزشکاران است که به رسیدن به موفقیت های جهانی و المپیک فکر می کنند . هر روز که می گذرد به این امر بیشتر واقف می شوند که رسیدن به موفقیت تنها در گرو انجام فعالیتهای ورزشی نیست بلکه آمادگی روحی و هیجانی در کنار آمادگی جسمی برای موفقیت لازم است و از سویی پیشگیری از صدمات ورزشی هم از ارکان رسیدن به پیروزی است ماساژ ورزشی چه در امر آمادگی جسمی و جلوگیری از آسیبهای ورزشی و چه در امر آمادگی روحی روانی برای ورزشکاران بسیار مفید خواهد بود

ماساژ ورزشی برای کمک به ورزشکاران و آماده سازی بدن آنها برای عملکرد بهینه، بازیابی پس از یک مسابقه، یا عملکرد خوب در طول مسابقه و تمرین به وجود آمد. ماساژ ورزش  همچنین برای پیشگیری و بهبود زخم ها و جراحات وارده به عضلات و تاندون ها وجود آمد. درمانگر ماساژ به طور کلی در یک منطقه از بدن که مشکل خاص به وجود آمده تمرکز می کنند

 

ماساژ ورزشی بر گرفته از ماساژ سوئدی است که باعث تحریک گردش خون و لنفاوی می شود. برخی از حرکات ورزشی باعث از بین رفتن اسپاسم (گره در عضلات) و افزایش دامنه حرکتی عضلات می شود.

چهار نوع ماساژ ورزشی وجود دارد:

* قبل از مسابقه : این ماساژ کوتاه مدت، تحریک کننده است و ۱۵ – ۴۵ دقیقه قبل از این مسابقه انجام می شود. و برای قسمتهایی است که در مسابقه درگیر هستند.

* پس از مسابقه : تا یک یا دو ساعت پس از مسابقه ، به عادی سازی بافت های بدن منجر میشود.

 

* ترمیمی : این ماساژ برای بهبود یا کمک به بهبود قسمتهای اسیب دیده در مسابقه یا تمرین است این ماساژ میتواند به عنوان پیشگیری از اسیب هم باشد.

 

* ماساژ توانبخشی :با هدف کاهش درد به دلیل مصدومیت و بازگشت بدن به سلامت و حالت آماده انجام می شود.

این ماساژ ریلکسی نیست و کل بدن در آن ماساژ داده نمی شود.

 

تکنیکهای ماساژ های ورزشی

• حرکات دیپ تیشو :فشار های عمقی

• تخلیه ی لنفاتیک : تحریک مسیر های لنفاوی با ماساژ سبب بهبود تورم ، درد و تغذیه بافتهای موثر در ورزش خواهد شد .

• فشار : در این روش فشارهای ریتمیک به عضلات وارد می آید و این امر سبب پر خونی عمقی و نرمی بافتها خواهد شد . این ماساژ عمدتا” در ابتدای ماساژ و برای گرم کردن و آماده کدن عضلات برای انجام ماساژهای اختصاصی انجام می شود .

• ماساژ فیبرهای متقاطع ( cross fiber massage) : در این نوع ماساژ از تکنیکهای مالشی برای ایجاد کشش در و گروههای عضلانی خاص استفاده می شود . گاهی در این روش بر روی نقاط خاص عضله یا باتهای همبند با اعمال مالش عمقی عرضی اعمال نیرو می شود و از این امر برای کاهش چسبندگی های نا مناسب همبندی و در جهت افزایش قدرت و انعطاف پذیری و سیر بهبودی استفاده می شود.

• ماساژ نواحی حساس و کلیدی : در ..شرقی نواحی خاصی از بدن یا عضلات وجود دارند که تحریک آنها سبب کاهش حساسیت پذیری زیاد ، اسپاسم عضلانی و دردهای ارجاعی می گردد . در ماساژ نواحی کلیدی تاکید بر روی ماساژ این نواحی است . در صورت عدم درمان و ماساژ این نواحی شاید فرد دچار دردهای شدید و محدودیتهای حرکتی گردد و کارایی ورزشی اش کاهش یابد .

مزایای ماساژ ورزشی

ماساژ، به طرز ماهرانه ای اعمال می شود، موثرترین درمان برای آزاد کردن تنش عضلانی و بازگرداندن تعادل به سیستم عضلانی اسکلتی است. ماساژور ورزشی باید همواره در کنار ورزشکار یا تیم ورزشی حضور داشته باشد. و با فیزیوتراپ توانبخش و دکتر تغذیه در ارتباط باشد .ماساژور ورزشی باید از زمانبندی تمرین و مسابقه آگاه باشد و علاوه بر ترمیم جسمی به ترمیم هیجانات روحی ورزشکار کمک کند.

• کاهش احتمال بروز آسیب های ورزشی : از طریق کشش مناسب عضلانی در خلال یا قبل از رخدادهای ورزشی و ماساژ عمقی که سبب پر خونی و گرمای درونی عضلات می شود.

• بهبود حرکات مفصلی و افزایش انعطاف پذیری عضلانی که منجر به افزایش توان و کارایی ورزشکار می گردد .

• کوتاه کردن زمان ریکاوری و بازیابی توان از دست رفته در خلال دوره های تمرین با مسابقات

• به حداکثر رساندن رسیدن مواد غذایی و اکسیژن به عضلات از طریق افزایش جریان خون به عضلات .

• افزایش سرعت دفع مواد زائد تولید شده در خلال ورزش مثل : اسید لاکتیک

موارد منع مصرف برای ماساژ ورزشی

• درجه حرارت بدن بیش از °۳۷,۸،یا احساس ناخوشی

• صدمات حاد – زخمهای باز، کبودی های تازه، رگ به رگ رباط، سرما زدگی، سوختگی

•وریدهای واریسی، ،

• سرطان

• هموفیلی

• بیماری های عفونی پوست – عفونت باکتریایی، عفونت های قارچی، عفونت های ویروسی

• دیابت – به شدت منع ماساژ دارد

مزایای ماساژ در ورزش

• کاهش احتمال بروز آسیب های ورزشی : از طریق کشش مناسب عضلانی در خلال یا قبل از رخدادهای ورزشی و ماساژ عمقی که سبب پر خونی و گرمای درونی عضلات می شود

• بهبود حرکات مفصلی و افزایش انعطاف پذیری عضلانی که منجر به افزایش توان و کارایی ورزشکار می گردد.

• کوتاه کردن زمان ریکاوری و بازیابی توان از دست رفته در خلال دوره های تمرین با مسابقات

• به حداکثر رساندن رسیدن مواد غذایی و اکسیژن به عضلات از طریق افزایش جریان خون به عضلات.

• افزایش سرعت دفع مواد زائد تولید شده در خلال ورزش مثل : اسید لاکتیک

توسط ماساژ جریان لنف در سراسر بدن سرعت می یابد . با ماساژ ترکیبات سمی و مضر که به علت فشارهای روانی بیش از  حد در بدن انباشته شده است ، بسرعت از بین می رود . زمانی که جایی از بدن جراحت بر می دارد اغلب مقدار زیادی تورم بوجود می آید که باید توسط جریان لنفی پاک سازی شود . ماساژ می تواند رگهای لنفی را خالی کند و این تورهما را از بین ببرد . در صورتی که این مایع حرکت نکند به صورت نیمه جامد در خواهد آمد و بدین طریق از رگهای لنفی نمی تواند عبور کند  و بنابراین به نسوج اطراف می چسبد ( ماهیچه ها ، استخوانها ، تاندونها رباطها ) و تشکیل چسبندگی می دهد . در صورتی که در مفصلی چسبندگی بوجود آید حرکت به طور موقت محدود می شود.

در ماساژ دستگاه گوارش نیز سود می برد زیرا ماساژ حرکات دودی روده را افزایش می دهد و دفع مواد زاید را سرعت می بخشد و بدین ترتیب از بروز یبوست جلوگیری می کند و حتی با حرکات معکوس باعث کاهش اسهال میشود. ماساژ ، ماهیچه های جدار روده ها و شکم را تقویت می کند و سبب ترشح شیره هضم غذا در کبد ، لوزالمعده ، معده ، و روده ها می شود . ماساژ ضمن آنکه به هضم غذا و دفع مواد زاید بدن کمک میکند ، جذب مواد غذایی هضم شده را افزایش می دهد.