کد خبر : 124288 تاریخ : ۱۳۹۶ جمعه ۸ دي - 21:23
مجازات هک وای فای و استفاده از حجم اینترنت دیگران در این ستون هر هفته نکات حقوق شهروندی و حقوق خانواده توسط شادان‌نیوپور، استاد دانشگاه به زبان ساده توضیح داده می‌شود.

نوآوران آنلاین-

وقتی می‌خواهید با یک شرکت قرارداد ببندید و شخصی مدعی است نماینده شرکت است، چطور به حرف او اعتماد کنیم؟

به سایت روزنامه رسمی به نشانی www.rrk.ir مراجعه کنید. در بخش آگهی‌های قانونی نام کامل شرکت یا شماره ثبت آن را وارد کرده و آخرین تغییرات آن شرکت را مشاهده کنید. چون بسیار اتفاق افتاده شخصی خودش را نماینده یا مدیرعامل یک شرکت معرفی کرده در حالی که یا اصلا سمتی در آن شرکت نداشته یا مدت سمتش منقضی شده و بعد شما با مشکل مواجه خواهید شد. همیشه نسبت به احراز هویت و سمت افرادی که با آنها قرارداد می‌بندید مطمئن شوید.

هک وای فای و استفاده از حجم اینترنت دیگران چه مجازاتی دارد؟

براساس ماده 12 قانون جرائم رایانه‌ای فردی که به طور غیرمجاز داده‌های متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده‌ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک میلیون ریال تا 20 میلیون ریال و در غیر این صورت به حبس از 91 روز تا یک سال یا جزای نقدی از 5 میلیون ریال تا 20 میلیون ریال یا هر دو مجازات با هم محکوم خواهد شد. بنابراین چنین عملی جرم و مصداق سرقت رایانه‌ای محسوب می‌شود.

به چه عملی کلاهبرداری گفته می‌شود؟

در جرم کلاهبرداری تحصیل مال، خود شخص فریب خورده مال را به رضایت در اختیار کلاهبردار قرار می‌دهد و هیچ گونه اجباری از سوی کلاهبردار وجود ندارد چون در کلاهبرداری وسایل متقلبانه باعث فریب صاحب مال می‌شود و در نتیجه او با رضایت‌کامل مال را در اختیار فرد می‌گذارد.