نوآوران آنلاین-
وزیر جهاد کشاورزی چهارم آذرماه امسال در نامه ای از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواست «با توجه به واردات بی رویه حدود بیش از یک میلیون تن برنج در پنج ماهه نخست امسال (که بیش از نیاز سالیانه مصرف داخلی است) و رکود بازار برنج داخلی» از ثبت سفارش جدید برای واردات برنج جلوگیری شود.
حجتی البته ترخیص محموله های برنج موجود در گمرک ها را بدون مانع دانست.
بیست و نهم آذرماه نیز «علی اکبر مهرفرد» معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی، در نامه ای به «مجتبی خسروتاج» قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران، موضوع را پیگیری و جزییات بیشتری را روشن کرد.
مهرفرد از قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت خواست فقط محموله های برنج که پیش از سوم آذرماه به گمرک های کشور وارد و قبض انبار شده اند یا اظهار آنها در مناطق آزاد ویژه تجاری مبوط به پیش از این تاریخ است، با رعایت قوانین و مقررات موضوع ترخیص شود.
در همین پیوند، گمرک جمهوری اسلامی ایران امروز (یکشنبه) اعلام کرد طبق مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه و تجارت ایران و به درخواست وزیر جهاد کشاورزی و معاون امور بازرگانی این وزارتخانه، ثبت سفارش برنج تا اطلاع بعدی ممنوع است.
با توسعه کشت دوم برنج سالیانه ۲ میلیون و 400 هزار تن تولید داخلی داریم.
بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران از آغاز امسال تاکنون بیش از یک میلیون تن برنج به کشور وارد شده است.
پیش بینی می شود مقادیری برنج نیز از طریق ملوانی و ته لنجی وارد شده است که این میزان بیش از نیاز مصرفی کشور خواهد بود.
بنابراین برنج مورد نیاز کشور تامین است و کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
ساماندهی واردات و صادرات و حمایت از خودکفایی در تولید کالاها بویژه محصولات غذایی از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی است که در سال 1392 ابلاغ شد.