کد خبر : 151342 تاریخ : ۱۳۹۶ يکشنبه ۸ بهمن - 13:03
تربیت معلم دانشی – مهارتی راهبرد جدید دانشگاه فرهنگیان است سرپرست دانشگاه فرهنگیان یکی از مهم ترین دغدغه‌های خود در این سمت را به حداکثر رساندن ظرفیت پذیرش منابع انسانی کارامد در کسوت معلم برای سال‌های آینده معرفی کرد.

نوآوران آنلاین- حسین خنیفر در گفت‌و‌گو با پانا با تاکید بر اینکه دانشگاه فرهنگیان تنها مرجع ورود نیروی انسانی به نظام یا بدنه تعلیم و تربیت در نظر گرفته شده است گفت:‌ امیدوارم بتوانیم با احیا و بهسازی پردیس‌ها و مراکز همچنین اخذ مجوزهای لازم استخدامی و تعیین رشته‌های مختلف گام‌های مثبتی در دانشگاه فرهنگیان برداریم.

خنیفر با بیان اینکه باید به جایی برسیم که میزان معلم بیش از ظرفیت مورد نیاز باشد افزود: از تربیت معلم شایسته و بامطالعه هیچ وقت ضرر نخواهیم کرد و در این حالت است که حرکت از کمیت به سمت کیفیت موضوعیت پیدا می‌کند.

وی با یادآوری اینکه «در بدو ورودم به دانشگاه فرهنگیان این دانشگاه را دانشگاه شریف فرهنگیان توصیف کردم» اظهار کرد: بهترین و موثرترین معلمان کشور ما معلمانی هستند که در نظام تعلیم و تربیت رسمی آموزش معلمی و مراکز تربیت معلم تحصیل‌ کرده‌ و  پرورش یافته‌اند.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان با توجه به رویکرد دیگر این دانشگاه در توسعه آموزش‌های مهارتی گفت: عبور از معلم دانشی به سمت تربیت معلم دانشی- مهارتی یکی از راهبردهای جدید ما خواهد بود و من در مدت کوتاه انتصابم به سمت کنونی، ظرفیت‌های خالی دانشگاه را به منظور اجرایی کردن این رویکرد را احصا کرده‌ام.

خنیفر بیان کرد: اکنون بین 15 هزار تا 20 هزار ظرفیت در دانشگاه فرهنگیان داریم که می توانیم نیرو جذب کنیم. علاوه بر احصا کردن این ظرفیت ارتباط مستمری با آموزش و پرورش برای تصمیم گیری در خصوص ردیف استخدامی داشتیم.

وی افزود: برای مهارتی کردن آموزش‌ها باید استادان از مهارت‌های تدریس پیشرفته برخوردار شوند.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: ابزارهای کاربردی در داخل کلاس درس نیز به مهارتی کردن آموزش‌ها کمک می‌کند. کلاس‌های درس نباید بی‌روح باشد. بهترین کلاس‌های درس کلاس‌های چندصندلی است حتی می‌توان کلاس‌های کارگاهی را راه‌اندازی کرد.

خنیفر با تاکید بر اینکه تربیت نیروی ماهر فضای فیزیکی مناسب می طلبد اظهار کرد: نگاه در سطح ملی به مدرسه باید از یک مکان مکان مصرفی به کاخ آموزشی تغییر پیدا کند تا بتوانیم مدارس را تجهیز کنیم.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان در پاسخ به این سوال که چه برنامه‌ای برای پیشرفت دانشگاه فرهنگیان در درازمدت دارد گفت: قطب بندی کشور در 10 قطب و ایجاد کارگاه‌ها در این قطب ها از جمله برنامه های مهم به شمار می رود.

خنیفر بیان کرد: آموزش های کپسولی راه اندازی می‌شود تا معلمان و استادان با مدل ها و روش‌های مدرن آشنا شوند همچنین در زمینه توسعه مراکز و پردس‌ها باید در جهت مقاوم‌سازی، بهسازی و بازسازی ساختمان‌های مستهلک گام برداریم.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان درباره نسبت هیئت علمی به دانشجو در دانشگاه فرهنگیان گفت: این نسبت اکنون رقم جالبی نیست بنابراین کمیته جذب دانشگاه تلاش می‌کند به شرط اختصاص ردیف جذب، نسبت یادشده را ارتقا دهد. گذشته از این، باید یادآور شد که بسیاری از استادان ما در حال رسیدن به مرحله بازنشستگی هستند و در آینده نه‌چندان دور نیاز به جایگزین دارند.