نوآوران آنلاین-
مصرف بيش از حد گوشت قرمز، شما را در معرض خطرات و بيماريهاي زير قرار ميدهد.
سکته مغزی: نیتریت، نیترات و سدیم موجود در گوشت قرمز فرآوری شده عامل خطر ابتلا به سکته مغزی نیز محسوب ميشود. مصرف روزانه گوشت قرمز خطر ابتلا به سکته مغزی ایسکمیک را تا ۱۳ درصد افزایش میدهد و این خطر در کسانی که هر روز گوشت قرمز فراوری شده مصرف میکنند، ۱۵ درصد است. تحقیقات دیگر هشدار میدهند افرادی که حداقل به طور روزانه ۱۰۲ گرم گوشت قرمز مصرف می کنند، ۴۲ درصد بیشتر از افرادی که در طی روز کمتر از ۲۵ گرم گوشت قرمز مصرف می کنند، مبتلا به بیماریهای انسداد عروق در مغز میشوند.
دیابت: محققان دانشگاه هاروارد به این نتیجه رسیدند، افرادی که روزانه ۱۰۰ گرم گوشت قرمز مصرف میکنند، ۱۹ درصد بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار میگیرند. علاوه براين، محققان مشاهده کردند که مصرف روزانه فقط ۵۰ گرم از محصولات گوشتی مثل سوسیس و کالباس احتمال ابتلا به این بیماری را تا ۵۱ درصد افزایش میدهد. جایگزین کردن منابع پروتئینی سالمتر بجای مصرف گوشت خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش خواهد داد.
سرطان روده بزرگ: ارتباط بین مصرف گوشت قرمز و سرطان روده بزرگ زمانی محتملتر میشود که این گوشتها به صورت فراوری شده استفاده شوند. فراوردههایی از قبیل بیکن، سوسیس و ... حاوی مقادیر بسیار بالای نیترات، نیتریت و سدیم هستند که به طور مستقیم با سرطان ارتباط دارند. هیچ سطح امنی برای مصرف این نوع فراوردهها وجود ندارد و تنها راه، عدم مصرف آنها به طور کامل است. تحقیقات ثابت کرده که خوردن ۵ وعده از این نوع گوشتها در طول روز خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۱۸ درصد افزایش میدهد. با این حال شما میتوانید اثرات منفی مصرف گوشت قرمز را با عادات سالم شناخته شده کاهش دهید؛ از قبیل دریافت مقادیر زیادی میوهها و سبزیجات و اضافه کردن ادویهجات و ترشیجات همراه با آنتی اکسیدانها به رژیم غذایی.
بیماریهای قلبی: چربیهای اشباع و کلسترول موجود در گوشت قرمز بدون شک خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش میدهد. سدیم و نمک موجود در این نوع گوشتها بخصوص زمانی که فراوری شده باشند، عاملی برای افزایش خطر ابتلا به پرفشاری خون محسوب میشوند که خود عامل خطر ابتلا به بیماری قلبی است. به علاوه مطالعات جدید نشان میدهد مصرف گوشت قرمز نتایج وخیمتری در بیماران مبتلا به نارسایی قلبي دارد.