کد خبر : 152547 تاریخ : ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ بهمن - 11:49
7 اشتباه رایج اما خطرناک هنگام شستن ظرف در این مطلب به 7 اشتباه رایج که هنگام ظرف شستن مرتکب می‌شوید اشاره شده است.

نوآوران آنلاین-آشپزی کردن در خانه و همراه خانواده غذا خوردن، عادت خوب و سالمی است. اما بعد از آشپزی و لذت بردن از غذا، باید کار شستشو را شروع کنید. شاید تعجب کنید اگر بدانید فواید ظرف شستن فراتر از تمیز کردن ظروف است! شستن ظرف‌ها به تقویت پیوندهای خانوادگی کمک کرده و از استرس‌تان کم می‌کند!

 
در مطالعه‌ای در سال 2015 محققان بررسی کردند که آیا شستن ظروف می‌تواند به عنوان الگویی باشد که ذهن آگاهی را افزایش می‌دهد. اینطور نتیجه گرفته شد که آنهایی که با تمرکز ظرف می‌شویند، در وضعیت بهتری از ذهن آگاهی قرار دارند که همراه با تاثیرات مثبتی است.
 
شما می‌توانید ظرف‌ها را با دست بشویید یا از ماشین ظرفشویی استفاده کنید؛ هر روشی را که انتخاب کنید ممکن است ظرف‌ها را به درستی نشویید. ما معمولا اشتباهاتی در ظرف شستن مرتکب می‌شویم که منجر به بروز مشکلات گوناگونی خواهد شد، از بیماری گرفته تا هجوم سوسک‌ها!
 
 
1. استفاده از سینک ظرفشویی آلوده یا ماشین ظرفشویی کثیف
 
شما ظروف کثیف را در سینک ظرفشویی یا ماشین ظرفشویی می‌شویید اما بیشتر اوقات فراموش می‌کنید خود ِ سینک یا ماشین ظرفشویی را تمیز کنید. سینک ظرفشویی و ماشین ظرفشویی باید به طور مرتب تمیز شوند تا ظروفی که در آن قرار می‌گیرند از انچه که هستند کثیف‌تر نشوند.
 
میکروب‌هایی که در سینک یا ماشین ظرفشویی ساکن هستند، به ظرف‌ها منتقل می‌شوند و آشپزی کردن و غذا خوردن با استفاده از ظروف کثیف باعث می‌شود دیر یا زود مریض شوید. بعد از شستشوی ظروف، سینک ظرفشویی را هر روز با جوش شیرین و سرکه یا با نمک و سرکه تمیز کنید. برای تمیز کردن ماشین ظرفشویی ظرفی را با سرکه‌ی سفید پُر کرده و در آن قرار دهید و با گرم‌ترین درجه آن را روشن کنید. سرکه به عنوان عاملی آنتی باکتریال عمل می‌کند. این کار را هفته‌ای یکبار انجام دهید.
 
2. استفاده‌ی زیاد از شوینده
 
استفاده‌ی زیاد از شوینده، مثلا مایع ظرفشویی، یک اشتباه بزرگ دیگری است که خیلی‌ها مرتکب می‌شوند.
 
استفاده‌ی زیاد از شوینده هنگان شستن ظروف یعنی اینکه مجبور هستید برای آبکشی آنها آب فروانی مصرف کنید و این چیزی جز هدر دادن آب نیست. اگر از ماشین ظرفشویی استفاده می‌کنید، شوینده‌ی زیاد می‌تواند باعث کدر شدن ظرف‌های‌تان شود، چون شوینده به طور کامل از روی ظروف آبکشی نخواهد شد و در نهایت غذایی که در این ظروف سرو می‌کنید با این مواد آغشته شده و وارد بدن‌تان می‌شوند. برای شستشوی درست ظروف کافیست از آب داغ و کمی شوینده استفاده کنید. همچنین از مصرف شوینده‌هایی که حاوی سفید کننده، تری کلوزان و یا سایر ضدعفونی‌کننده‌های قوی هستند اجتناب کنید زیرا می‌توانند ابَر میکروب یا سوپر باگ‌هایی مقاوم به دارو ایجاد کنند.
 
3. پیش از شستن ظرف‌ها آنها را آبکشی نمی‌کنید
 
خیلی معمول است که تکه‌های غذا در ظرف باقی بماند، اما قرار دادن ظرف‌ها با همین وضعیت در ماشین ظرفشویی اصلا کار درستی نیست.
 
خیلی مهم است که حتما قبل از گذاشتن ظروف در ماشین ظرفشویی آنها را از خرده‌ غذای باقیمانده پاک کنید. این کار باعث می‌‌شود ماشین بهتر کار کند. ضمنا جلوی رشد باکتری‌ها و میکروب‌ها در داخل ماشین را می‌گیرد و به تمیز ماندن آن کمک می‌کند. حتی اگر ظرف‌ها را با دست می‌شویید، ابتدا با آب آنها را آبکشی کنید تا کارتان هم کمتر شود و سینک‌تان هم کثیف نشود.
 
4. استفاده از اسفنج آلوده
 
استفاده از اسفنج آلوده هم اشتباه دیگری است که خیلی از ما هنگام شستشوی ظروف مرتکب می‌شویم.
 
اسفنجی که فکر می‌کنید تمیز و مناسب ظرف شستن است، منبع میکروب‌هاست که ظروف‌تان را نه تنها تمیز نمی‌کنند بلکه آلوده هم می‌کنند. وقتی بعد از اتمام کار شستشوی‌تان اسفنج خیس را همانطور رها می‌کنید، میکروب‌ها و باکتری‌ها در آن شروع به رشد کردن می‌کنند. بنابراین سعی کنید اسفنج ظرفشویی‌تان را تا جایی که امکان دارد تمیز نگه دارید. می‌توانید بعد از هر بار استفاده آن را با مایع آنتی باکتریال بشویید و آن را در آفتاب بگذارید تا خشک شود. همچنین می‌توانید اسفنج مرطوب را به مدت 30 ثانیه در مایکرویو بگذارید. ضمنا توصیه می‌کنیم از اسفنج‌های پلاستیکی استفاده نکنید چون سخت‌تر تمیز می‌شوند. سعی کنید از اسفنجی استفاده کنید که با الیاف طبیعی درست شده باشد.
 
5. حوله‌های خشک کُن را نمی‌شویید
 
اگر ظرف‌ها را با دست می‌شویید، احتمالا بعد از شستشو آنها را با حوله خشک می‌کنید. استفاده از حوله کار خوبی است، اما اگر حوله مرطوب باشد یا تمیز نباشد پس اشتباه بزرگی مرتکب خواهید شد.
 
شما نباید حوله‌ای را که برای خشک کردن دست‌ها یا کانتر آشپزخانه بکار می‌برید برای خشک کردن ظرف‌ها استفاده کنید. برای خشک کردن ظروف همیشه یک حوله‌ی تمیز و جدید بردارید و بعد از هر بار استفاده آن را در ماشین لباسشویی بیندازید. به جای حوله می‌توانید آبچکان استفاده کنید. آبچکان با نگه داشتن ظروف اجازه می‌دهد جریان هوا آنها را خشک کند.
 
6. انباشته کردن ماشین ظرفشویی
 
اگر عادت دارید ظروف زیادی را در ماشین ظرفشویی‌تان بچپانید باید این عادت را کنار بگذارید.
 
انباشته کردن ماشین ظرفشویی باعث می‌شود ماشین نتواند کارش را درست انجام بدهد. حتی گرانقیمت‌ترین ماشین‌های ظرفشویی هم نمی‌توانند ظروفی را که بهم چسبیده‌اند خوب تمیز کنند. ضمنا، اگر ظروف‌تان بسیار شکننده باشند و خیلی بهم بچسبند، احتمال شکستن‌ها زیاد خواهد شد. همیشه بین ظروف فضای کافی باقی بگذارید تا آب به خوبی جریان پیدا کند.
 
7. ظروف را درست در ماشین ظرفشویی قرار بدهید
 
خیلی از افراد ظروف را در ماشین ظرفشویی به اشتباه می‌چینند یا چیزهایی در آن می‌گذارند که نباید بگذارند.
 
باید هر چیزی را در جای درستش بگذارید. بعضی از ظروف بهتر است در ردیف بالایی ماشین ظرفشویی چیده شوند. مثلا کاسه‌ها را روی ردیف بالا بگذارید جوری که روی‌شان به سمت اسپری کننده‌ی آب باشد. همچنین لیوان‌ها و ظروف بزرگ هم باید در ردیف بالایی باشند. بشقاب‌ها، پارچ و ماهی تابه‌ها نیز باید در ردیف پایین قرار بگیرند. قبل از استفاده از ماشین ظرفشویی، دستورالعمل آن را خوب بخوانید تا راههای مختلف چیدن ظروف را یاد بگیرید.
 
نکاتی برای شستشوی درست ظرف‌ها
. ظروف چوبی را هرگز داخل ماشین ظرفشویی نگذارید.
 
. ظروف چوبی را مدت طولانی در آب نخیسانید، فورا آنها را بشویید تا ترک نخورند و باد نکنند.
 
. برای ماشین ظرفشویی از آب داغ استفاده کنید. حتی وقتی که ظروف را با دست می‌شویید آب را تا جایی که برای‌تان قابل تحمل است داغ کنید.
 
. قاشق و کارد و چنگال‌هایی را که دسته‌های سفت و محکم ندارند در ماشین ظرفشویی نگذارید.
 
. شستن کاردها با دست باعث می‌‌شود تیز بمانند و به دسته‌ها و حاشیه‌های‌شان آسیبی نرسد.
 
. برای تمیز کردن تخته‌های چوبی از آبلیمو و نمک استفاده کنید.