کد خبر : 153563 تاریخ : ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۸ بهمن - 20:49
توصیه‌های سرپرست گروه "سلامت هوا" در روزهای آلودگی هوا سرپرست گروه "سلامت هوا" مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره تبعات و عوارض کوتاه و بلند مدت آلودگی هوا بر سلامت شهروندان، توضیحاتی را ارائه داد.

نوآوران آنلاین-

شاهسونی سرپرست گروه "سلامت هوا" مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، با اشاره به معضل آلودگی هوا در کلانشهر‌ها و همچنین تهران و تبعات مواجهه مردم با آن، گفت: متاسفانه پس از بارش‌ها در تهران، مجددا و طی چند روز اخیر در اکثر ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا، شاخص حد خیلی ناسالم و اضطرار سطح بالا را شاهدیم و با توجه به پیش بینی سازمان هواشناسی هر چند ممکن است امروز بعدازظهر ناپداری ضعیفی در وضعیت جوی داشته باشیم، اما پیش بینی شده که شرایط آلاینده‌ها و آلودگی هوا تا یکشنبه همچنان ادامه داشته باشد.

وی افزود: بر همین اساس و با اذعان به اینکه تبعات آلودگی برای "سلامت" زیاد است، تقاضا داریم مردم به چند نکته بهداشتی توجه کرده و مواجهه خود با آلودگی هوا را به حداقل برسانند. بر این اساس توصیه اکید ما این است افرادی که حضورشان در فضای بیرون و آلوده، ضروری نیست، حداقل تردد را در فضای آزاد را داشته باشند.

شاهسونی تاکید کرد: همچنین مبتلایان به بیماری‌های قلبی، تنفسی، دیابتی‌ها و سالمندان "باید" از تردد در فضای آزاد تا حد امکان اجتناب کنند و اگر لازم است افراد به خارج از منزل بروند از ماسک‌های N۹۵ یا P۲ معتبر استفاده کنند؛ البته ماسک‌ها هم در فضای باز و در زمانی محدود قابل استفاده هستند.

وی همچنین به افرادی که ناچار به حضور در فضای باز هستند مانند ماموران پلیس راهنمایی و رانندگی اشاره کرد و افزود: این دسته از افراد نیز باید از ماسک‌های فیلتردار معتبر استفاده کنند؛ این ماسک‌ها را نیز حتما از داروخانه‌ها تهیه کنند و به صورتی صحیح روی صورت قرار دهند؛ به طوری که سطح بینی و دهان را به طور کامل بپوشاند. ماسک‌های کاغذی نیز در این زمینه اصلا کارایی ندارند. ذکر این نکته نیز لازم است که تنفس با ماسک سخت‌تر می‌شود و فرد نیازمند تنفس‌های عمیق‌تر خواهد بود و بر همین اساس توصیه اصلی به شهروندان آن است در شرایط این چنینی آلودگی هوا، مواجهه خود با آلاینده‌ها و فضای باز را کمتر کنند.

شاهسونی به ورزشکاران نیز توصیه کرد: افرادی که فعالیت ورزشی روزانه دارند، در شرایط این چنینی شاخص آلاینده‌های هوا، لازم است که فعالیت ورزشی را به منزل محدود کنند و در فضای آزاد این کار را انجام ندهند؛ چراکه فعالیت ورزشی، میزان تنفس را افزایش می‌دهد.

سرپرست گروه سلامت مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت همچنین درباره میزان اثربخشی تعطیلی مقطعی مدارس و مهد‌های کودک در کاهش تبعات آلودگی هوا در این گروه‌های سنی، گفت: در این زمینه توقع‌مان آن است که اگر تعطیلی اعلام می‌شود، والدین فرزندان‌شان را روانه پارک‌ها و سایر فضا‌های آزاد نکنند؛ چراکه آلودگی هوا دو راه حل کلی دارد؛ یا باید غلظت آلودگی را کاهش دهیم یا مواجهه افراد باآلودگی کم شود. اکنون شرایط طوری است که آلودگی پایدار بوده و ادامه دارد. بر این اساس این تعطیلات به جهت آن است که مواجهه کودکان با آلودگی به عنوان گروه سنی که بیشتر در معرض خطر هستند، کمتر شود و توقع داریم آن‌ها در منازل بمانند.

وی همچنین گفت: همانطور که معاون بهداشت وزارت بهداشت به استانداری اعلام کرد، با توجه به تبعات آلودگی هوا بر روی سلامت، حداقل انتظار داشتیم ساعت کاری ادارات نیز ۲ ساعت کاهش یابد؛ دلیلش هم این است که مواجهه مردم با آلاینده‌های هوایی کمتر شود و به این ترتیب تبعات آن هم کمتر خواهد بود. در هر حال در کمیته اضطرار آلودگی هوا، نظر نهایی را باید استاندار اعلام کند.


بیشتر بخوانید: معضلی جدی که غول نهفته سرطان را در وجودتان بیدار می‌کند


شاهسونی تاکید کرد: در شرایطی که غلظت آلودگی هوا تا این حد بالا رفته، تقاضا داریم مردم تا حد امکان از وسایل نقلیه شخصی استفاده نکنند؛ چراکه سلامت خود و سایرین را در معرض خطر قرار می‌دهند.

وی درباره اثرات کوتاه مدت و بلند مدت آلودگی هوا بر سلامت نیز گفت: سرفه، سوزش چشم، فشار خون، افزایش موارد سکته‌های قلبی و مغزی در صورت مواجهه مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای نظیر بیماران قلبی و تنفسی از جمله عوارض کوتاه مدت آلودگی هواست. همچنین آلودگی هوا در طولانی مدت، افزایش خطر مرگ و همچنین افزایش سرطان ریه را به دنبال دارد. موسسه بار بیماری‌های سازمان بهداشت جهانی می‌گوید که از هر ۱۰ مرگ در دنیا، یک مورد به علت مواجهه طولانی مدت با آلودگی هواست.

شاهسونی ادامه داد: همچنین سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که آلودگی هوا (مواجهه طولانی مدت با آن)، سرطان‌زای قطعی است. آلودگی هوا در طولانی مدت باعث افزایش ابتلا به بیماری‌های ریوی و COPD می‌شود و بار زیادی را نیز بر دوش دولت و وزارت بهداشت قرار می‌دهد.