کد خبر : 155993 تاریخ : ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۳ اسفند - 17:34
آماده‌سازی «لوور کوچک» در تهران به روایت تصویر «لوور کوچک» در تهران است، با ۵۶ شیء تاریخی از موزه‌ای که سال‌هاست پربازدیدترین موزه جهان نامیده می‌شود و به دلیل تمرکزِ بیشتر روی آثار هنری و تاریخی، آن را یک «موزه عمومی» فعال می‌نامند.

نوآوران آنلاین-قرار است فردا (دوشنبه، ۱۴ اسفند) با حضور وزرای خارجه ایران و فرانسه و مسئولان میراث فرهنگی «لوور کوچک» برای حدود سه ماه در موزه ملی در تهران به نمایش درآید؛ مجموعه‌ای که ۵۶ شیء تاریخی از بخش‌های مختلف موزه لوور را در خود جای داده و قرار است برای نخستین‌بار نمایی از لوور را در موزه مادر ایران نشان دهد.

تصاویر زیر، بخشی از تلاش‌های موزه ملی ایران در روند آماده‌سازی نمایشگاه «لوور در تهران» را نشان می‌دهد.

این مجموعه را دو اثر متعلق به فرهنگِ ایرانی یعنی «تبر کتیبه‌دار» از کاوش‌های علمی باستان‌شناسی محوطه‌ چغازنبیل و «شیء برنزی از لرستان» متعلق به بورس اوراق بهادار باقی‌مانده از عصر آهن و با حدود سه‌هزار سال قدمت تشکیل داده‌اند.

از دیگر آثار انتخاب‌شده برای نمایشگاه «موزه لوور در تهران» به بیش از ۵۰ پیکره، نقش برجسته، ظرف، تابلو نقاشی و چاپ سنگی می‌توان اشاره کرد که به کشورهای فرانسه، ایتالیا، اتریش، آلمان، هلند، مصر، ترکیه، سوریه، عراق، ایران و هند متعلق هستند.

این نمایشگاه تمدن‌های باستان در غرب آسیا، اروپا و شمال آفریقا از جمله تمدن‌های سومر، آشور، هیتی، مصر باستان، یونان و روم باستان و مجموعه‌ای از نقاشی، طراحی و لیتوگرافی از آثار هنرمندان بزرگ اروپا مانند «اوژن دلاکروا» و «کامیل کورو» را شامل می‌شود.

لوور کوچک را از هشت بخش موزه‌ لوور انتخاب کرده‌اند و قرار است براساس طرح محتوایی نمایشگاه در چهار بخش اصلی با عنوان‌های «تولد یک مجموعه»، «تولد یک افزودن "شکوه تمدن‌های جهان"موزه»، «رویای جهانی شدن» و «یک موزه زنده» به نمایش درآید.

از شاخص‌ترین آثار رسیده به ایران می‌توان از پیکره «ابوالهول» از سنگ بازالت مربوط به دوره‌ «فرعون هاکور» که از بخش عتیقه‌های مصر باستان در سالن «سولی لوور» است و نقاشی رامبرانت نام برد.

اما این بخش‌ها از گنجینه مجموعه ملی فرانسه از لوور برای نمایش در تهران انتخاب شدند چون قرار است ایرانی‌ها لوور کوچک را در تهران ببینند، نه آثار ایرانی در اختیار موزه لوور و حتی به نمایش درآمده در این موزه‌ جهانی را.

جبرئیل نوکنده، مدیر کل موزه ملی ایران، در توضیح این موضوع می‌گوید: «اگر برای نخستین بار آثار ایرانیِ موزه‌ی لوور را در موزه ملی ایران به نمایش می‌گذاشتیم «زیره به کرمان» می‌بردیم. در واقع وظیفه‌ موزه‌ ملی ایران این است که با فرهنگ‌ها آشنایی ایجاد کند، آن هم در شرایطی که برای نخستین‌بار می‌توانستیم آثار موزه‌ای مانند لوور را به نمایش درآوریم. نمی‌توانستیم این شانس را از کسانی که امکان حضور در موزه‌ لوور را ندارند، بگیریم که آثار این موزه را نبینند. کمتر اتفاق می‌افتد که هر کس بتواند به فرانسه سفر کند و به موزه‌ لوور برود و با فرهنگ‌های دیگر آشنا شود.»

اما قرار است در حاشیه این نمایشگاه، اقدامات دیگری به جز نمایش آثار لوور نیز رخ دهد؛ مانند نمایش مجموعه‌ عکس‌های عباس کیارستمی از مجموعه‌ لوور که سال‌های گذشته از آن‌ها عکاسی کرده بود.

آثار موزه‌ لوور در ایران با عنوان «شکوه تمدن‌های جهان» به مدت حدود سه ماه در موزه‌ ملی ایران به نمایش درمی‌آیند.  این نمایشگاه را می‌توانید از فردا ۱۴ اسفند امسال تا ۱۸ خرداد ۱۳۹۷ در موزه‌ ملی ایران واقع در تهران، خیابان امام خمینی، نبش خیابان سی‌ تیر، موزه ملی ایران ببینید.