نوآوران آنلاین-
چین از جمله کشورهایی است که دسترسی به تلگرام را بلوکه کرده است. پس از راه اندازی تلگرام در سال 2013 دسترسی به این برنامه تا سال 2015 در چین ممکن بود. اما پس از آن و به دنبال یک حمله گسترده از نوع distributed denial-of-service -DDoS به سرورهای تلگرام در منطقه آسیا – اقیانوسیه دسترسی به این برنامه گپ در این کشور شرق آسیا ناممکن شد.
به دنبال بلوکه شدن تلگرام در چین برخی کاربران با استفاده از وی پی ان کماکان به تلگرام دسترسی داشته و دارند، اما بسیاری از کاربران هم ترجیح دادند به استفاده از نرمافزارهای پیام رسان بومیروی آورند.
چین محل تولید و عرضه دهها نرم افزار گپ و پیام رسان موبایلی است که برخی از آنها محبوبیت فوق العادهای در این کشور دارند. درصدر این نرم افزارهای پیام رسان میتوان به ویچت اشاره کرد که تقریبا بر روی گوشی تمامیکاربران تلفنهای همراه در چین نصب شده است. بر اساس برآوردها نزدیک به 800 میلیون نفر چینی کاربر وی چت هستند و این رقم روز به روز در حال افزایش است. شرکت تنسنت توسعه دهنده وی چت یکی از موفقترین و خلاقترین شرکتهای فناوری در چین است که از پشتیبانی غولهایی مانند علی بابا هم برخوردار است.
دومین پیام رسان موبایلی محبوب در چین کیو کیو یا QQ است که توسط شرکت تنسنت و قبل از عرضه وی چت عرضه شده بود. QQ هنوز هم محبوب ترین برنامه گپ اینترنتی نصب شده بر روی رایانههای رومیزی در چین است. این برنامه در مهاجرت به گوشیهای هوشمند هم موفق عمل کرد و در مجموع حدود نیمیاز کاربران تلفن همراه در چین از این برنامه برای گفتگو با دوستان و آشنایان استفاده میکنند.
نکته قابل تامل این است که دو برنامه موبایلی یادشده محبوب ترین و پرکاربردترین برنامههای تلفن همراه در چین هم محسوب میشود و موبایل بایدو(جستجوگر همراه)، Taobao( برنامه خرید موبایلی)، مرورگر UC، مرورگر QQ، برنامه مشاهده ویدئوی تنسنت، صفحه کلیدی موبایلی Sogou، نرم افزار امنیتی همراه 360 موبایل سکیوریتی و پلاتفورم ویدئویی YouKuدیگر برنامههای موبایلی محبوب در این کشور محسوب میشود.