نوآوران آنلاین-
زهرا صدراعظم نوری در پاسخ به این سوال که آیا امکان دارد از یک حزب فقط ۵نفر معرفی شوند، به اقتصاد آنلاین گفت: همان طور که می دانید شورای شهر دوره پنجم به شکل لیست برگرفته از سیاستهای شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان بود به شورا و شهرداری راه پیدا کرد و مورد اقبال مردم قرار گرفت، شورای عالی سیاستگذاری ترکیبی از احزاب و اشخاص است بنابراین نقش آنها در تهیه این لیست، ایجاد انگیزه، مشارکت و تشویق مردم بسیار پررنگ و فعال بود.
عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: در ارتباط با انتخاب شهردار چه در مرحله اول چه در این دوره حزب اتحاد ملت بهطور منظم جلسه دارند و مسائلی که در سطح شوراها در کشور اتفاق می افتد و به ویژه در شورای تهران هم با توجه به اینکه تعدادی از اعضای حزب در شورای شهر تهران عضو هستند بررسی میکنند.
نوری با بیان اینکه اعضای حزب اتحاد در شورای شهر پنجم باهم بحث و تبادل نظر دارند که گزینه های بهتر را پیشنهاد بدهند، اظهار کرد: همه اعضای حزب تلاش میکنند که لیست ارایه کنند احتمال دارد در بین ما یک یا دو نفری باشند که روی یک فرد تاکید بیشتری دارند و اگر مورد توافق همه نباشد اما این اختیار و شرایط وجود دارد که آن فرد یک نفر را متفاوتتر را انتخاب کند اما در مجموع اعضای حزب ما سعی میکنند لیست واحد بدهند.
او در پاسخ به این سوال که میثاقنامه تا چه حد برای اعضا الزامآور که به آن پایبند باشد گفت: زمانی که قرار بود لیست امید بسته شود، توسط شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان میثاق نامهای تهیه شد و همه کسانی که اعلام کردند میخواهند در لیست اصلاح طلبان باشند این میثاقنامه را امضا کردند برمبنای این میثاقنامه همانطور که از اسمش پیداست برای همه یک نوع تعهد و الزام اخلاقی ایجاد میکند. ما به عنوان نماینده مردم اگر نسبت به میثاق و تعهدات اخلاقی پای بند نباشیم چهطور می توانیم از حقوق مردم دفاع کنیم و پای بند به حقوقمردم باشیم این آن میثاق نامه است.
وی ادامه داد: زمانی که میخواستیم شهردار تهران را انتخاب کنیم و شرایط و معیارهای انتخاب شهردار را احصا کردیم شورا یک ماده واحدهای را پیشنهاد داد که طبق آن هیچ کس از اعضای شورا بیرون نرود و یکپارچگی شورا حفظ شود .
یکپارچکی شورا، وحدت شورا و انسجام شورا امروز یک ضرورت بسیار موثر است در این که ما بتوانیم موفق باشیم و بتوانیم موفقیت اصلاح طلبان را به نوعی با این یکپارچگی و وحدت انسجام تضمین کنیم و یک شهرداریو شورای موفق منسجم اصلاح طلب را به مردم معرفی کنیم تا برای آینده هم خاطره خوشی در اذهان مردم و به ۱۳۹۸و ۱۴۰۰ایجاد شود.
عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: اما باز دلایل دیگری که میتواند این ماده واحده را الزامآورتر کند این است که بررسیهای آسیبهای ادوار شورا نشان داده که وقتی بابی باز شود و عضوی از شورا خارج شود این فرصت و انگیزه را برای سایر اعضا که از شورا خارج شوند ایجاد میکند، این موضوع بهنظرم بیتوجهی و بی اعتنایی به رای مردم است.
نوری تاکید کرد: مردم به ما و به لیست امید رای دادند برای شورای شهر، یعنی آن لیست برای اینکه عضو شورای شهر باشند و نه عضو هیچ جا و ماموریت دیگری بود. مردم به لیست یکپارچه رای دادند اگر در رای میلیونی مردم دقت کنید.
آنها حتی نفر بعدی را جایگزین نکردهاند که فقط این تفکر و این لیست رای بیاورد لذا امروز خارج شدن یک نفر از ما اولا به نوعی رعایت نکردن آن نظر و پیام مردم است و در عین حال زمینه را فراهم می کند برای اینکه دیگران هم این انگیزه را داشته باشند که در یکی دو سال آینده که انتخابات مجلس هست و یا مسئولیت و پست های اجرایی که پیشنهاد می شود آنها هم بروند.
نوری گفت: خروج افراد از شورا انسجام و یکپارچگی شورا را از بین می برد و این اولین آسیبی است که ما دچار آن میشویم و نتایج بدی به همراه خواهد داشت و طبیعتا باید کسانی که مسببش هستند پاسخگو باشند.
وی در پاسخ به این سوال که بعضی معتقدند حضور فردی از جناح دیگر برای اعمال دموکراسی در شورا نیاز است، اظهار کرد: دموکراسی این است که ببینیم قاطبه مردم چه میخواهند خواسته مردم در رای آنها تجلی پیدا کرده است. وقتی مردم آزادانه پای صندوق های رای آمده اند و به لیست 21 نفره رای دادند معنا ندارد از دموکراسی حرف بزنیم و بگوییم دموکراسی این است که به رای مردم بی اعتنا باشیم و آن را نقض کنیم و فضا و شرایط را به گونه ای فراهم کنیم که دیگران ورود پیدا کنند مردم اگر می خواستند خودشان به دیگران رای می دادند.