کد خبر : 168931 تاریخ : ۱۳۹۷ يکشنبه ۶ خرداد - 13:42
آجیل با طعمه وایتکس رئیس اتحادیه فروشندگان خشکبار و آجیل شایعه استفاده از وایتکس رقیق شده در آجیل‌های کهنه و قدیمی برای فروش دوباره و عرضه به بازار را تکذیب کرد.

نوآوران آنلاین-اخیرا مباحثی مبنی بر اینکه فروشندگان آجیل و خشکبار به سبب آنکه محصول سال‌های گذشته روی دستشان باقی مانده و به دلیل خشک شدن قابل عرضه نیست، آن را با وایتکس رقیق شده و آب مخلوط می‌کنند تا پس از خشک شدن دوباره برای مصرف به بازار عرضه کنند.

 مصطفی احمدی به شدت این موضوع را تکذیب کرد و افزود: آجیل و خشکبار فرآوری شده و رطوبت داده شده، به طور کلی از بین می‌رود و اساسا امکان چنین کاری وجود ندارد.

وی افزود: آجیل و خشکبار خام و فرآوری نشده تا دو سال قابلیت نگهداری دارد اما اگر این محصولات فرآوری شود، حداکثر مدت نگهداری آن شش ماه خواهد بود.

آجیلی رو دست‌مان نمانده

رئیس اتحادیه فروشندگان خشکبار و آجیل‌ تصریح کرد: هیچ یک از فروشندگان آجیل چنین کاری با محصول خود نمی‌کنند، چراکه اگر ذره‌ای امکان فروش آجیل و خشکبار کهنه سال قبل به وانت بارها و با یک سوم نرخ وجود داشته باشد، در صورت رطوبت دیدن هیچ کاری دیگر با آن نمی‌شود کرد و به ضایعات زباله تبدیل می‌شود.

 به گفته احمدی، مردم نباید به چنین شایعاتی به راحتی توجه کنند و بر اساس آن تصمیم گیری کنند، چراکه نه تنها امکان انجام چنین کاری وجود ندارد بلکه طی دو سال گذشته بازار آجیل و خشکبار به حدی پر رونق و مشتری بوده است که هیچ محصولی از سال قبل باقی نمانده و هم اکنون هیچ موجودی از پارسال نداریم.

بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی، طی ۱۲ ماهه سال گذشته ۱۳۰ هزار ۱۸۸ تن پسته به ارزش یک میلیارد و ۱۷۵ میلیون و ۴۴ هزار دلار به کشورهای مختلف صادر شده است که نسبت به سال گذشته با کاهش ۵.۲۶ درصد از نظر وزنی و ۷.۵۶ درصد از نظر ارزشی مواجه شده است.