نوآوران آنلاین-محمدجواد آذری جهرمی در جمع خبرنگاران در حاشیه بازدید از دستاوردهای پارک علمی و فناوری دانشگاه تهران در پاسخ به این سوال که برخی از پیامرسانان داخلی معتقدند که حمایتهای لازم از سوی وزارت ارتباطات صورت نمیگیرد، گفت: شورای عالی فضای مجازی در راستای ساماندهی پیامرسانها، قانونی را تصویب و به همه دستگاهها ابلاغ کرد که مطابق آن وظایفی برعهده سایر دستگاهها قرار داده شده که بر همین اساس شش تکلیف برعهده وزارت ارتباطات است. وی در ارتباط با این تکالیف اظهار داشت: تکالیف وزارت ارتباطات شامل در اختیار گذاشتن فضا و امکانات در مراکز داده مربوط به این وزارتخانه تا تسهیلات برای آنان ایجاد شود، اتصال رایگان به شبکه ملی اطلاعات و در اختیار قرار دادن اینترنت، است.
بالاترین مقام مسوول حوزه ICT کشور با اشاره به اینکه تکلیف داریم در سمت مصرفکننده تعرفه ترجیهی را برای آنها لحاظ کنیم، تصریح کرد: ضمنا مطابق این قانون از منابعی که در اختیار داریم بابت حمایت از شرکتهای دانشبنیان، منابعی را در قالب وام وجوه اداره شده با بهره کم در اختیار آنها قرار میدهیم. علاوه بر آن تکلیف شده تا زیرساختهای دولت الکترونیک را در اختیار پیامرسانان بگذاریم.
آذری جهرمی با اعلام اینکه در همه بخشها، تکالیف را انجام دادیم، خاطرنشان کرد: فقط اتصال پیامرسانها به زیرساختهای دولت الکترونیک باقی مانده که در حال انجام است و براساس منابعی که در اختیار داشتیم تلاش شده تا در اختیار آنها قرار داده شود به گونهای که در ارزیابی مرکز ملی فضای مجازی بین دستگاههایی مثل صداوسیما، قوه قضاییه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت آموزش و پرورش که وظیفه حمایت از پیامرسانهای بومی را داشتند، وزارت ارتباطات بالاترین عملکرد و ضریب انجام تکالیف را به دست آورد.
وی با تاکید بر اینکه اگر پیامرسانها نیازمند کمکهایی خارج از این چارچوبها باشد، نیاز به مقررات دارد، ابراز داشت: تفاوت نظام دولتی و با سایر حوزهها این است که در دولت هیچ کاری بدون قانون قابل انجام نیست. البته وزیر اختیاراتی دارد اما این اختیارات در حوزه و حیطه قانون است و اگر ما امکاناتی را در اختیار شرکتی قرار دهیم و در اختیار دیگری ندهیم این سوال پیش میآید که چرا از دیگری حمایت صورت نگرفته است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه رشدی که پیامرسانان بومی در این مدت به دست آوردهاند با همکاریهایی بوده که وزارت ارتباطات پیش برده است، عنوان کرد: اما یکی از زیرساختهای مهمی که دچار چالش است زیرساخت اعتماد است و از آن کسی که مسئول موضوع اعتماد است، سوال شود که چه اتفاقی در این حوزه افتاده است.
آذری جهرمی ادامه داد: امروز در ارزیابی چگونگی اجرای دستورالعمل مقام معظم رهبری برای دستگاههای غیربدنه اجرایی و هم دستورالعمل دولت متوجه میشوید که بیشترین عملکرد در حوزه پیامرسانها را کدام مجموعه داشته است.
وی با تمجید از کار مجموعه پیامرسانهای داخلی یادآور شد: آنها کارشان را پیش بردند و خوب کار کردند و ما انتظار مازاد از آنها نداریم چراکه بخشی از آن به نوع نگاه به این شرکتها و مکانیزمهای تبلیغاتی برمیگردد.
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با یادآوری اینکه به طور شفاف در دی ماه سال ۹۶ اعلام کردم که این شرکتها توان تحمل یک میلیون و پانصد هزار کاربر را دارند، بیان کرد: بعد از ادامه ارزیابیها در فروردین ۹۷ اعلام کردیم که با همه اقدامات پیامرسانان و بستههای حمایتی توان آنها به ۱۵ میلیون کاربر رسیده است در حالی که برخی اینگونه بیان کردند که پیامرسانان داخلی امروز ظرفیت پوشش همه نیازهای کشور را دارند و توقع و انتظار مازاد بر توان تیمهای داخلی ایجاد کردند.
آذری جهرمی با تاکید بر اینکه نباید بر تیمهای دانشبنیان داخلی تکالیف و چهارچوبهایی را اعمال کنیم که تحمل آن را ندارند، گفت: اگر امروز به ظرفیتهای پیامرسانان داخلی نگاه کنیم، آنها و رشد قابل قبول و قابل توجهی داشتند و امروز ۱۰ میلیون و پانصد هزار کاربر بدون اختلال امروز کار میکنند.
وی در مورد علت ناراضی بودن بعضی از پیامرسانان اظهار داشت: وقتی جامعه، تیمی را مقصر بداند که با همه محدودیتها و چالشهای فنی، شش ماه یا یک سال کار خود را شروع کرده، موضوع اینگونه مطرح میشود که از من حمایت نشده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از رسانهها به خصوص رسانه ملی خواست تا با واقعیات و داشتهها، مسایل کشور را حل کنیم و نه با تفکر و آرزوها و تصریح کرد: باید آرزوها را به عنوان شاخص قرار دهیم و حرکت کنیم و انتظارات فراتر از توان فعلی مجموعهها را نباید درست کرد.
آذری جهرمی با بیان اینکه پیامرسانان ما ظرفیت مدیریت فضای سیاسی کشور و ظرفیت به دوش کشیدن بار سیاسی فعالیت رسانهای کشور را ندارد، خاطرنشان کرد: چون برای رسانهها محدودیتها ایجاد شده بنابراین همه انتظارات این است که بار رسانه را پیامرسان مدیریت کند.