کد خبر : 169977 تاریخ : ۱۳۹۷ سه شنبه ۵ تير - 12:27
تندروها ضد تولیدکنندگان عمل می‌کنند وقتی وارد کارخانه های ایرانی می شویم، توقع داریم کارگران ایرانی مشغول به کار باشند، درشرایطی که جوانان ما جویاری کار هستند و بیکاری یکی از معضلات جامعه است. تولیدکنندگان به دلیل پرداخت دستمزد کمتر به کارگران از کارگران خارجی استفاده می کنند.

نوآوران آنلاین

-اینجا یک سوال مهم مطرح است و آن اینکه مگر کارگر خارجی برایش کیفیت کالای تولید شده مهم است که اغلب تولید کنندگان از اتباع خارجی برای تولید محصولات یا خدمات خود استفاده می کنند؟ البته این موضوع را نیز باید در نظر گرفت که روحیه جوانان ایرانی عوض شده که بیشتر ترجیح می دهند کار سبک و بی دردسر و پولساز پیدا کنند تا اینکه در کارخانه ها با ساعت کاری بیشتر به کارگری بپردازند، اما جوانان ما بالاخره باید از یک جا اشتغال خود را شروع کنند تا موفق شوند.
وقتی تولید کنندگان ما نمی توانند کارگران ایرانی را با دستمزدهای مصوب وزارت کار جذب کنند، برای چرخاندن کارخانه خود مجبور می شوند از اتباع خارجی استفاده کنند. البته مسئله تولیدکنندگان داخلی به اینجا ختم نمی شود؛ متاسفانه اکثر تولیدات داخلی مونتاژ کاری است و به نام کالای ایرانی وارد بازار می گردد.


مهدی آزادواری:تولید کننده هم باید مثل مصرف کنندگان عرق ایرانی داشته باشد


مهدی آزادواری کارشناس اقتصادی درباره وضعیت تولید کنندگان در این شرایط اقتصادی  گفت: تولید در شرایط فعلی خیلی سخت است زیرا به دلیل نوسانات نرخ ارز، تولید کننده نمی تواند هزینه تمام شده کالایی که تولید می کند را پیش بینی کند. همچنین زمانی که که ثبات نداشته باشیم و تولید کننده از مواداولیه وارداتی استفاده می کند، پیش بینی سود واقعی در انتهای کار وجود ندارد. او در ادامه گفت: همه این اتفاقات علاوه بر اینکه گریبان گیر تولید کننده می شود، در انتهای کار افزایش قیمت هایی را به بار می آورد که متوجه مصرف کننده خواهد شد. همچنین بر کیفیت کالای تولیدی نیز بی تاثیر نخواهد بود.
این کارشناسی اقتصادی اظهار داشت: دولت باید سیاست های تشویقی را برای تولید کنندگان در این شرایط سخت درنظر بگیرد، مثلا در نرخ مالیات و عوارض تولیدکنندگان، تعدیلی صورت دهد که این تولید به مرور به مرز نابودی پیش نرود. دولت باید به این نکته توجه کند که اگر تولید افزایش پیدا کند آن نقشه ای که برای ایجاد اشتغال در جوانان داشت هم به خودی خود انجام و حتی اثرات مثبتی بر روی مشکلات اجتماعی خواهد داشت. اگر دولت راهی برای تولید پیدا نکند همه تولیدکنندگان از حوزه تولید خارج می شوند و به حوزه های دیگر روی خواهند آورد یا اینکه منابع مالی خود را سپرده می کنند تا بتوانند نرخ تصویب شده ای بگیرند.
او در ادامه در خصوص نقش بانک ها در امر تولید گفت: بانک ها نیز باید تسهیلات با نرخ پایین به تولید کنند بدهند. برای تولید نرخ سود تسهیلات باید زیر 18 درصد یا خیلی پایین تر باشد، اگر تسهیلات با نرخ سودی بالا باشد ریسک اینکه تولید کنندگان توان بازپرداخت نداشته باشند هم وجود دارد و به مرور زمان آن مدرکی که در رهن بانک است هم بانک بر میدارد و آن املاک هم که به درد نخواهد خورد و اینگونه حتی بانک ها هم متضرر خواهند شد و بعد از مدتها در نهایت بانکها با شرایط بحرانی مواجه می شوند. در حال حاضر هم خیلی از بانکهای ما این چنین مشکلاتی مواجه هستند. 
او در ادامه اظهار داشت: در این شرایط باید نرخ سود بانکی پایین باشد تا تولیدکنندگان بتوانند استفاده کنند و در بازپرداخت به مشکل برنخورند در غیر این صورت تولید در کشور ما معنایی نخواهد داشت. این امر باعث می شود که گردابی در حوزه اقتصاد پیش آید باید برای جلوگیری از این امر ساختار اقتصادی را درست کنیم. درآخر نیز این کارشناس اقتصادی افزود: همانطور که ما مصرف کنندگان را به مصرف کالای ایرانی تشویق می کنیم همانقدر هم باید تولید کنندگان عرق تولید داشته باشند که جنس با کیفیت تولید کنند تا مصرف کننده از خرید کالای ایرانی رضایت کامل داشته باشد.


بهروز پازوکی : تندروها ضد تولیدکنندگان عمل می کنند


بهروز پازوکی، یکی از اقتصاددانان درباره وضعیت تولید کنندگان در این شرایط اقتصادی  گفت: اگر بخواهیم اقتصاد و تولیدمان لطمه نخورد باید سلامت اقتصاد را به ایران بازگردانیم، درواقع باید راهکاری ارائه دهیم که تولید ما در سطح منطقه ای معرفی شود و اگر برخورد کارشناسی و علمی در این مورد صورت گیرد که زمینه را برای سلامت اقتصادی ایران فراهم کند میتواند مفید باشد. 
به طور مثال در شرایط فعلی که قیمت طلا و ازر رو به افزایش است اگر ما سیاست بخردمندانه اقتصادی را پیش رو بگیریم و بخشی از این نقدینگی بالایی که دربازار داریم را به سمت فعالیت های تولیدی سوق دهیم و درواقع سرمایه گذاری در بخش تولید افزایش پیدا کند و رشد تولیدی کشور نیز از طرفی رو به افزایش رود، در نهایت درآمد جامعه نیز افزایش پیدا خواهد کرد و باعث رفاه مردم و جامعه خواهد شد. او در ادامه صحبت هایش درباره سلامت اقتصادی گفت: به اعتقاد من تندروها نمی‌خواهد که جامعه اقتصادی سالمی داشته باشیم حتی ما چند روز گذشته شاهد درگیری در مجلس نیز بودیم که این درگیری برخورد ضد تولید است ما برای اینکه تولید را افزایش دهیم نیاز داریم که بازارهای منطقه ای را داشته باشیم و برای این کار باید با سیستم های بانکی جهانی در تعامل باشیم که متاسفانه fatf نیز بعداز درگیرهای مجلس به مدت 2 ماه در حالت سکون قرار گرفت.
این اقتصاددان درخصوص اینکه کارخانه ها به جای کارگران ایرانی از اتباع غیر ایرانی استفاده می کنند، اظهار داشت: مشکل قانون کار ما است. سلامت اقتصادی منظور همان قانون دست و پاگیری است که برای تولید کنند وضع می شود و قطعا تولید کننده برای اینکه مشکل بیمه ،اداره کار را نداشته باشد از اتباع خارجی استفاده می کند، حتی اگر توجه کرده باشید شهرداری هم برای جمع آوری زباله از کارگران غیر ایرانی و از اتباع افغانی استفاده می کند و اگر هر تولیدکننده ای که شم اقتصادی داشته باشد هم همین کار را می کند و از اتباع غیر ایرانی استفاده می کند. او در ادامه اظهار داشت: تولید کنندگان به خاطر اینکه کارگر کار را ترک می کند و بعد به اداره کار می رود در آخر هم، قانون کار رای را به نفع کارگر صادر می کند، این امر باعث می شود تولید کنندگان از اتباع غیر ایرانی استفاده کنند. 
مثلا 70 درصد از افرادی که بیمه کارگری ساختمانی هستند واقعا کارگر نیستند و برخی از کسبه برای اینکه کمترهزینه کنند از بیمه کارگری ساختمانی استفاده می کنند و در عوض در ساختمان ها از اتباع غیر ایرانی استفاده می شود تا بیمه نیاز نداشته باشند. هیچ نظارتی هم در این خصوص صورت نمی گیرد. پازوکی در آخر تصریح کرد: نکته مهم این است که اگر در ایران تولید کننده را اذیت نکنیم قطعا می توانیم رشد اقتصادی کشور را بالا ببریم. درحال حاضر سیستم بانکی ما وام های تولیدی را بدون نظارت می دهند که همین عدم نظارت باعث می شود پول وام ها به بازار ارز و سکه وارد شود، به هرجهت هر کس در این مملکت یک ریال تولید می کند باید دستش را بوسید و باید از سرمایه گذار تولیدی دفاع کرد. 
سرمایه گذاران تولیدی، سربازان استقلال توسعه و پیشرفت کشور هستند که متاسفانه به تولید کنندگان به دید کمیته امدادی نگاه می کنند که نگاه کاملا اشتباهی است مجموعه قوا باید از تولیدکنندگان ملی حمایت کنند.