نوآوران آنلاین-حال بهتر است نگاهی به قیمت دلار در آن سال که قطعنامه امضا شد بیندازیم، یعنی سال 1367. در سال 1367 دلار 96 تومان خرید و فروش می شد و در سال 1368 این رقم به 120 تومان رسید. یعنی در حدود سی درصد به قیمت آن اضافه شد. حال افرادی که پس از پذیرش قطعنامه 598 به خاطر کاهش شدید دلار فوت شدند یا قیمت دلار را اشتباهی خوانده بودند یا شاید به خاطر افزایش قیمت سکته کرده بودند و راوی کمی اشتباه روایتش را منعکس کرده!
درحال حاضر با افزایش قیمت دلار مردم هجوم آوردند تا دلار بخرند و از طرفی پس از مدت چند ماه که مردم در فشار بودند اخبار خوبی به گوش رسید و ارزش دلار ساعتی کاهش پیدا می کند، اما این وسط مردم عادی که فکر میکردند تا دلار بخرند سود خواهند کرد حال با ضرر چند میلیونی طرف هستند مانند سال 67 باید دید چند نفر سکته می کنند و یا چند نفر از صفر آغاز خواهند کرد.
نرخ منطقی ارز ۷ هزار و ۵۰۰ تومان است
عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس مباحثی از جمله تاثیر FATF، اصابت موشک ها و دروغ تورقوزآبادی نتانیاهو را از دلایل کاهش نرخ ارز می داند.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی با اشاره به روند کاهشی نرخ ارز اظهار داشت: زمانی که نظر بر این شد FATF با ملاحضاتی مورد بهره برداری قرار گیرد و ایران در اقدام جهانی پولی ورود کند طبیعتا پالسی به بازار داده شد مبنی بر اینکه دولت در مسائل ارزی و تناسب عرضه و تقاضا غلبه خواهد کرد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: دشمن تصور می کرد به دلیل چالش های ارزی ایران دچار ضعف می شود اما اصابت موشک های ما به مناطق داعش به نوعی بیانگر اقتدار ایران بود.
نماینده مردم رشت در مجلس دهم شورای اسلامی بیان اینکه دشمن تماشاگر توانایی ایران در به کرسی نشاندن دیدگاهها و نظرات خود در مجامع بین المللی است افزود:ایران به کشورهایی که مظهر مقاومت با صهیونیست هستند کمک می کند.
وی گفت: از طرفی ما از تبادل پولی با دنیا عقب نیافتاده ایم، هنوز موشک های ما کاربرد دارد، دروغ صهیونیست در خصوص تورقوزآباد و اینکه ایران در مباحث هسته ای نیست، به دنیا نشان داده شده . نایب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس با بیان اینکه این موارد موجبات افزایش اقتدار ایران و نگرانی دلال ها شده است، اظهار داشت: جمیع این جهات باعث شد نگرانی های افراد از آینده نه چندان دور خود در اقتصاد ایران شد تا دلارهای خود را به بازار بیاورند. جعفرزاده ایمن آبادی در ادامه گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، با تاکید براینکه ایران کره شمالی نیست، گفت: قصد مقاومت، اصلاح وجراحی اقتصادی را داریم، و در آینده بسیار کوتاه با خروج از مشکلات اقتصادی دلالان ضرر می کنند. این نماینده مجلس قیمت واقعی ارز را ارزیابی کرد و گفت: نرخ واقعی در واقع دو برابر قیمت سال گذشته است، به عبارتی بیشتر از 7 هزار و 500 تومان را منطقی نمی دانیم، اخباری که از برخی شهرستان ها مثل اهواز و مشهد داشتیم حاکی از آن است که تا شب گذشته به نرخ 8 هزار تومان رسیده ایم و بازار تهران از نماز صبح شاهد حضور مردم در خیابان ها برای فروش ارزشان هستند. عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس با اشاره به نگرانی ها مردم برای 13 آبان و اعمال تحریم های جدید آمریکا گفت: مردم بر این باورند آمریکاهر کاری توانست کرد، هر تیری که داشت شلیک کرد و هر خسارتی که می خواست زد بنابراین مردم دغدغه ای از 13 و 14 آبان نداشته باشند، چرا که ایران با هدایت های مقام معظم رهبری از این گردنه عبور می کند. دولت اگر بخواهد میتواند قیمت ارز را کنترل کند یک استاد دانشگاه با اشاره به روند کاهشی نرخ ارز در بازار گفت: دولت همواره از قیمت بالای ارز به دلیل ایجاد درآمد استقبال می کند و با کسب درآمد های لازم بانک مرکزی سعی کرد مداخله اندکی در بازار ارز داشته باشد. مهدی تقوی با اشاره به علت کاهش نرخ دلار در بازار ارز گفت: وقتی قیمت دلار بالا رفت و به حدود 20 هزار تومان رسید، قیمت واردات کالا بالا میرود. وی ادامه داد: بالا رفتن قیمت دلار موجب شده بود، تا نرخ تورم نیز دو رقمی شده و به حدود 14 درصد نیز برسد و این آینده سیاسی دولت را در خطر میانداخت، زیرا دولت توانسته بود، نرخ تورم را تک رقمی و به 8 درصد رسانده بود. این استاد دانشگاه تصریح کرد: البته قیمت بالای ارز در کشور برای دولت درآمد ایجاد میکند و هموراه دولت دوست دارد تا از این درآمد استفاده کند، اما قیمت بالای ارز فشار های اقتصادی را به مردم اعمال میکند، اما به هر دلیل دولت تصمیم گرفته است، تا بانک مرکزی اندکی مداخله در بازار ارز داشته باشد که قیمت ارز پایین بیاید که این یک اثر روانی را در بازار خواهد گذاشت.
تقوی ادامه داد: البته در دوره مدیریت قبلی بانک مرکزی سعی شد، تا دست دلالان از بازار ارز کوتاه شود و گفته شد تا خرید و فروش ارز فقط از طریق بانک ها صورت پذیرد که گرچه این کار خوبی بود، اما رئیس کل سابق در این زمینه موفق نبود، اما رئیس کل جدید بانک مرکزی ظاهرا قصد دارد، براساس رویه هایی که در گذشته وجود داشت کار ساماندهی نرخ ارز را توسط صرافیها انجام دهد که با مداخله اندک قیمت ارز را چندین هزار تومان کاهش داد.
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: این موضوع نشان میدهد، دولت اگر بخواهد، میتواند نرخ ارز را کنترل کند و به نظر من کنترل نرخ ارز برای کنترل تورم بوده است و امیدوارم بانک مرکزی سیاستهای کنترلی خود را افزایش دهد، تا قیمت ارز روند کاهشی خود را داشته باشد، زیرا این موضوع منجر به افزایش ارزش پول ملی خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: اقتصاددانهای خوبی در بانک مرکزی حضور دارند و رئیس کل باید از نظر این افراد استفاده کند تا روند کاهشی نرخ ارز حفظ شود.