کد خبر : 174894 تاریخ : ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۳ مهر - 15:43
تاثیر فضای مجازی بر سلامت روان جوانان و نوجوانان اقدام هایی که باعث افزایش عاطفه مثبت و کاهش عاطفه منفی در جامعه می شوند، از جمله اقدامات موثر در ارتقای نشاط جامعه هستند.

نوآوران آنلاین-از جمله راهکارهای پیشنهادی می توان به موارد ذیل اشاره نمود :

رشد و گسترش شبکه حمایت همسالان
رشد و گسترش رویکرد تاب آوری اجتما ع نگر در مدارس و دانشگاه ها به منظور ارتقاء حمایت های اجتماعی بویژه برای دانشجویان آسیب پذیر
رشد و گسترش شبکه حمایت اجتماعی در نظام سلامت
ارتقای آگاهی های عمومی
ترویج سبک زندگی سالم
کاهش انگ و تبعیض در به کار گیری افراد در محیط های کا(انگ ناشی از برخی بیماری های جسمی و روان پزشکی)
گشایش فضای فرهنگی به روی سلایق متفاوت شهروندان
باز تعریف فراغت به مثابه ی فرهنگ و فرهنگ به مثابه ی خود آفرینی
ارتقای فرهنگ زیست شهری و سلامت شهری: کارآمدسازی سامانه های بهداشت عمومی در سطح شهر، مقابله با بحران های ترافیک، آلودگی هوا و بحران های زیست محیطی
افزایش سهم کالاهای فرهنگی، هنری و رسانه ای در سبد مصرف خانوارها
برقراری توازن میان زمان کار و زمان فراغت
ارتقای کیفیت فراغت عمومی به واسطه ی ایجاد تنوع در پخش برنامه های بهره مند از کیفیت هنری، آموزش مطلوب
برگزاری برنامه های فرهنگی هنری محله ای
حمایت از سازمان های مردم نهاد فعال در زمینه اوقات فراغت
برنامه ریزی به منظور رشد فعالیت های ورزشی، هنری و تفریحی نسل جوان با تاکید بر مقتضیات دوره جوانی
رشد و حمایت از برگزاری مراسم و جشن های دانشجو محور
برنامه ریزی و تدوین تقویم سالیانه برگزاری مراسم و مناسبت های ملی و مذهبی
برنامه ریزی به منظور استفاده بهینه از استعداد ها و توانایی های جوانان و بهره گیری از امکانات و منابع دستگاه های اجرایی ذی ربط
برنامه ریزی برای واگذاری فعالیت های قابل واگذاری دستگاه های اجرایی به تشکل ها و سازمان های غیر دولتی جوانان

تأثیر فضای مجازی بر سلامت روان جوانان و نوجوانان

فضای مجازی :

در طی۲۵سال گذشته اطلاعات جدید و فناوری های ارتباطی تغییرات زیادی کرده است و افراد تعاملات زیادی با دنیای اطراف خود دارند.مانند فضای سایبری، فضای دیجیتال / فضای مجازی که از طریق شبکه های رایانه ای ایجاد می شود و با استفاده از جلوه های سمعی و بصری سعی در شبیه سازی دنیای واقعی دارد.

فضای مجازی فرصت های زیادی را در امر آموزش، به اشتراک گذاری وارتباط ارائه می دهدکه تا قبل از آن ممکن نبود.

فضای مجازی شامل موارد زیر است :

زیر ساخت های فیزیکی و ابزار ارتباط از راه دور
شبکه های کامپیوتری و ارتباط آنها (اینترنت)
اینترنت

تاثیر منفی رسانه های اجتماعی در نوجوانان :

افسردگی و اضطراب: تحقیقات نشان می دهد که جوانان و نوجوانانی که بیش از ۲ ساعت در روز صرف استفاده از رسانه های اجتماعی می کنند، بیشتر احتمال دارد که در معرض خطر ابتلا به اختلالات روانی مانند افسردگی و اضطراب قرار گیرند.

خواب: مطالعات متعدد نشان داده است که افزایش استفاده از رسانه های اجتماعی و تجهیزاتی مانند تلفن ، لپ تاپ قبل از خواب ارتباط معنی داری با کیفیت پایین خواب در جوانان و نوجوانان دارد.

تصویر بدن : مطالعات نشان داده است نوجوانان و جوانانی که فقط از فیس بوک برای مدت کوتاهی هم استفاده کرده اند، نگرانیهای بیشتری در مورد تصویر بدن خود نسبت به افرادی که اصلا از این شبکه ها استفاده نکرده اند دارند.

سایبری : بدرفتاری در دوران کودکی یکی از عوامل خطر عمده برای تعدادی از مسائل، از جمله سلامت روان، آموزش و ارتباطات اجتماعی با اثرات طولانی مدت است که اغلب از طریق بزرگسالی انجام می شود.

اعتیاد به اینترنت : کیمبرلی یانگ برای اولین بار در مقاله ای در سال ۱۹۹۶ مطرح کرد که استفاده نامناسب از کامپیوتر می تواند معیارهای اعتیاد را پر کند. در کشورهایی مثل چین وکره جنوبی اعتیاد به اینترنت به عنوان یک تهدید سلامت عمومی تلقی می شود .

رفتارهای جنسی : یکی از اثرات منفی رسانه های اجتماعی بر جوانان و نوجوانان فراوانی محتواهای واضح جنسی در سامانه های مختلف است .برخورد با محتوای جنسی که رفتارهای خطرناک یا غیر واقعی را به تصویر می کشد اثرات منفی بر نوجوانانی که در آغاز تکامل هویت جنسی خود هستند می گذارد . این امر موجب می شود که آنها انتظارات غیر معقولی از هنجارهای جنسی داشته باشند و در برقراری ارتباط جنسی سالم دچار مشکل شوند.

رشد مغز : جوانان و نوجوانان مبتلا به اعتیاد اینترنتی در طول زمان دچار تغییرات ساختاری خصوصا در قشر خاکستری مغز خواهند شد که می تواند کیفیت یادگیری و روند تحصیلات آنها را مختل کند.