کد خبر : 175650 تاریخ : ۱۳۹۷ سه شنبه ۸ آبان - 17:35
آلبرت بغزیان در گفت و گو با نوآوران : احتمال جهش قیمت ارز پس از 13 آبان / بانک مرکزی باید در بازار مداخله کند بعد از جهش قیمت دلار تا 15 هزار تومان، برای امروز بار دیگر روند بازار معکوس و رو به افزایش شد. فعالان بازار ارز از جریان این افزایش بی‌خبرند و می‌گویند واقعا نمی‌دانیم چه شد که دوباره قیمت‌ها جهش کرد.

نوآوران آنلاین- در همین رابطه آلبرت بغزیان کارشناس اقتصادی در گفت و گو با نوآوران آنلاین ، با اشاره به تاثیر اعمال تحریم های 13 آبان در روند افزایش قیمت دلار در بازار گفت: افزایش قیمت ارز پس از اعمال تحریم ها بستگی به سیاست های ارزی دولت دارد.اگر بانک مرکزی در بازار مداخله نکند قیمت ارز افزایش پیدا می کند.

این کارشناس اقتصادی یاد آور شد: در حال حاضر بانک مرکزی در حال عرضه ارز است. در صورتی که بانک مرکزی بازار را به حال خود رها کند روند افزایشی قیمت ارز در بازار ادامه خواهد یافت.

بغزیان، در خصوص تاثیر راه اندازی کانال ارزی میان ایران و اروپا اظهار داشت: در حال حاضر موفقیت راه اندازی کانال ارزی برای دور زدن تحریم ها بستگی به سیاست های اروپا در تبعیت از سیاست های تحریمی آمریکا دارد.

این کارشناس اقتصادی، در خصوص تعیین قیمت نفت و دلار در بودجه سال آینده یاد آور: در حال حاضر نمی توان قیمت مشخصی را برای قیمت نفت و دلار در بودجه سال آینده تعیین کرد. چرا که تعیین قیمت آن بستگی به سیاست های تحریم دارد. اما در این شرایط کنونی دولت برای جبران کسری بودجه باید درآمدهای مالیاتی خود را افزایش دهد.

این کارشناس اقتصادی، در ادامه با بیان این که تحریم ها آثار منفی خود را بر روی اقتصاد ایران گذاشته است یاد آور شد: به رغم این که مسئولان خوش بین هستند که تحریم های آمریکا نمی تواند تاثیر منفی را بر روی اقتصاد ایران بگذارد. اما اکنون شاهدیم که از سه ماه گذشته تا کنون میزان فروش نفت ایران میانگین بین 300 تا 500 هزار بشکه کاهش یافته است.

بغزیان، در ادامه با بیان این که سیاست‌های ارزی که تا کنون از سوی دولت اعمال شده صرفاً جنبه مُسکن تا کنون داشته است افزود: دولت برای پیشگیری از اخلال در بازار ارز دست به دامن اقدامات پلیسی شد و مجددا دست به دامن بازار ثانویه شد.

این کارشناس اقتصادی، در ادامه با بیان این که بازار ثانویه ارزی به راحتی می‌توانست هجمه خارج از دلار 4200 تومانی را مهار کند یاد آور شد: عملاً با فاصله نرخ رسمی و ثانویه ناکارآمد شد و انگیزه و رغبتی برای ورود به این بازار به وجود نیامد.

این استاد دانشگاه افزود: تنها چیزی که الان می‌تواند نرخ را انفجاری حرکت ندهد عرضه سیاست‌های مقابله با تحریم از طریق یک پنجره واحد است.