نوآوران آنلاین- در همین ارتباط مرتضی افقه کارشناس اقتصادی در گفت و گو با نوآوران آنلاین ، با بیان این که دولت دچار سردرگمی اطلاعات از تعداد خانوارهایی که موفق به اخذ یارانه نشده اند شده است اظهار داشت: در حاضر فارغ از بحث تخصیص یارانه دولت در حال حاضر برای جبران تورم در تلاش است تا به خانوارها کوپن یارانه ای تخصیص دهد. اما دولت در خصوص این که یارانه های تخصیصی به چه افرادی و چگونه پرداخت شود به نتیجه نرسیده است. چرا که دولت و نهادهای ذی ربط در خصوص شناسایی افراد سردرگم هستند.
وی در ادامه با بیان این که برای شناسایی افراد بین دستگاه های وزارت اقتصاد و صنعت ناهماهنگی ایجاد شده است اظهار داشت: در حال حاضر طولانی شدن پروسه شناسایی و تخصیص یارانه به آن ها نشان می دهد که دولت در این خصوص با مشکل مواجه شده است.
این کارشناس اقتصادی، در ادامه با بیان این که تاخیر در روند تخصیص یارانه منجر به بروز بحران های سیاسی و اقتصادی در کشور می شود افزود: در حال حاضر دولتمردان عادت کرده اند که در مسائل مربوط به مردم تاخیر ایجاد کنند به طوری که این تاخیرها شاید منجر شود به درگیری های گسترده در کشور شود.
این کارشناس اقتصادی ، در ادامه با بیان این که پرداخت یارانه نمی تواند کمکی برای جبران هزینه خانوارها بکند ادامه داد: در حال حاضر پیگیری هزینه های اداری و اجتماعی پرداخت یارانه شاید به لحاظ هزینه بیشتر از یارانه پرداختی باشد.
وی با بیان اینکه مساله اصلی ایران نه سقوط نفت که هدفمندی یارانه هاست، ادامه داد: هدفمندی معضلی است برای دولت به گونه ای که ناگزیر است آن را به همه اقشار پرداخت کند در صورتی که اصل هدفمندی چیز دیگری است.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: یارانه باید به افراد معین با هزینه معین و در مدت زمان معین پرداخت شود اما متاسفانه جامعه ما تصور می کند که یارانه باید به صورت مادام العمر باشد.
این اقتصاددان خاطرنشان کرد: چون در دولت گذشته حوزه زمانی مشخص برای پرداخت یارانه ها تعیین نشده پرداخت اینگونه یارانه ها، توزیع درآمدها را نامتعادل تر و شکاف طبقاتی را گسترده تر می کند.
وی گفت: متاسفانه پرداخت یارانه به جای اینکه تعادل در اقتصاد ایجاد کند برعکس عمل کرده تا توزیع درآمدها ناعادلانه باشد و باعث دور شدن از هدف اصلی پرداخت یارانه ها شده است.