کد خبر : 298531 تاریخ : ۱۴۰۰ يکشنبه ۹ خرداد - 20:25
نوآوران در گفت‌و‌گو با رئیس اتحادیه مشاوران املاک بررسی کرد غبار رکود بر بازار بی رمق مسکن شرایط این روزهای بازار مسکن گویای آن است که تمایلی برای خرید وجود ندارد. در واقع باید گفت از سوی مردم امکان مالی برای خرید و از سوی سرمایه گذاران نیز انگیزه ای وجود ندارد.

نوآوران آنلاین- بازار مسکن همچون سابق جذابیت برای سرمایه داران ندارد و رکود را تجربه می کند.

گاها در برخی مواقع شاهد بی رمقی بازار بوده ایم، اما در حال حاضر رکود قابل توجهی را در این حوزه شاهد هستیم که به نبود معاملات بازمی‌گردد.

برای خروج از رکود باید قیمت ها ریزش یابد؛ چرا که در این صورت مردم قادر به خرید خواهند بود. در حال حاضر بسیاری از سرپرستان خانوار بیش از دو سوم درآمد ماهیانه شان را صرف پرداخت اجاره بها می کنند و حقیقتاً مبلغی جهت پس انداز و خرید خانه باقی نمی ماند. در چنین شرایطی قطعاً شاهد رکود در بازار معاملات خواهیم بود و برای این که بازار شاهد معاملات باشد و از حالت بی رمقی خارج شود نیاز به این داریم که مردم توان خرید داشته باشند.

در همین خصوص به گفت و گو با مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک پرداختیم.   

قلی خسروی طی گفت و گویی با خبرنگار نوآوران اظهار داشت: بازار مسکن این روزها شرایط بی رمقی را طی می کند و معاملات به پایین ترین سطح خود رسیده است. انتظار نمی رفت در شرایط کنونی که در آستانه تابستان و فصل جابه‌جایی ها هستیم این چنین بازار مسکن گرفتار رکود شود.

وی ادامه داد: مسکن نیاز مهم همه خانوارهاست و تحت هر شرایطی باید تامین شود. این نیاز مهم طی سال های اخیر متاسفانه چندان مورد توجه قرار نگرفته است و مردم را با مشکلاتی مواجه کرده است. بسیاری از افرادی که قصد خرید خانه داشتند وقتی با قیمت های نجومی و بسیار بالا مواجه شدند دیگر قادر به خرید نبودند و بسیاری نیز که قدرت مالی برای پرداخت اجاره بها را نداشتند در نهایت به حاشیه شهرهای بزرگ رانده شدند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تأکید کرد: نباید از کنار مشکل نبود مسکن مناسب برای مردم به سادگی عبور کنیم؛ چرا که به دنبال آن قطعاً شاهد معضلات اجتماعی خواهیم بود و گره کور این بازار کورتر می شود و تبعات جبران ناپذیری پدیدار خواهد شد. به همین جهت تاکید می شود از همان ابتدا که بازار سیر صعودی و غیرمنطقی به خود گرفت و قیمت ها بدون هیچ دلیل و منطقی افزایش یافتند باید مسؤولان وارد عمل شوند و اجازه ندهند که این روند تداوم یابد و مردم را گرفتار کند.

قلی خسروی همچنین به رکود بازار مسکن اشاره کرد و گفت: طی سال های اخیر در کنار بالا رفتن هزینه های زندگی شاهد افزایش یکباره قیمت ها در بازار مسکن نیز بودیم که این امر در کنار نبود قدرت خرید مناسب موجب شد تا مردم دچار مشکل شوند و نتوانند اقدام به خرید خانه کنند و به این ترتیب رکود بر بازار حاکم شد. در حال حاضر نیز که قیمت ها در بازار مسکن تقریباً ثابت باقی مانده اند شاهد کِسادی معاملات هستیم و به بیان دیگر باید گفت که گرد رکود بر بازار کِساد مسکن پاشیده شده است و خبری از خرید و فروش نیست.

وی افزود: با وجود این که بر اساس آمارها قیمت ها در بازار مسکن از ابتدای سال تا کنون چندان افزایش را تجربه نکرده است، اما باید این نکته را نیز خاطرنشان کنیم که مسکن همچنان با قیمت بالایی عرضه می شود. طی سال های اخیر به قدری گرانی بر این بازار تحمیل شد که اگر تا مدت ها قیمت ها نیز ثابت باقی بمانند باز هم باید گفت مسکن گران و خارج از قدرت خرید مردم است. قرار است مسکن توسط مردم خریده شود و قاعدتاً زمانی که آن ها از نظر مالی نمی توانند هزینه خرید مسکن را تامین کنند می توان گفت قیمت ها متناسب با جیب مردم نیست و گران است.

قلی خسروی کاهش جزئی صورت گرفته در بازار مسکن را چندان محسوس ندانست و گفت: در حال حاضر می توان گفت حدود 5 درصد قیمت ها نسبت به اواخر سال 1399 در بازار مسکن کاهش را تجربه کرده است، اما این میزان کافی نیست و برای خروج از رکود باید قیمت ها متناسب با قدرت پرداخت مردم باشد که متاسفانه باید گفت نیست. روند کاهش قیمت ها باید با سرعت بیشتری طی شود و در مدت کوتاهی شاهد بازگشت قیمت ها به شرایط عادی باشیم. تا زمانی که قیمت ها بالا باشد نمی توان انتظار خروج از رکود را داشت. باید هزینه تهیه مسکن متناسب با قدرت خرید مردم باشد. در حال حاضر میزان حقوق و دستمزد ردیافتی خانوارها حتی کفاف اجاره بهای مسکن را نیز نمی دهد و بسیاری از خانوارها با اجاره های عقب افتاده مواجه هستند.