کد خبر : 33496 تاریخ : ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور - 11:28
نوآوران در گفت وگو با کارشناسان بررسی کرد فجایع میانمار با محکوم کردن رفع نمی شود سال های زیادی است که دولت میانمار جنایات فجیعی را علیه مسلمانان میانمار در ناحیه آراکان مرتکب می شود، اما در فجیع ترین اقدام دیده شده است که دراوایل شهریورماه هزاران نفر از مسلمانان روهینگیا به صورت وحشیانه ای کشته شده اند و اندازه این فجایع به اندازه ای بوده که بسیاری از آن ها خانه و کاشانه خود را رها کرده آواره مرز بنگلادش شدند.

نوآوران آنلاین-  پس از این فجایع برخی کشورها واکنش نشان دادند، اما سازمان ملل به محکوم کردن این اقدام اکتفا کرد و اقدام عملی انجام نداد. حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز(سه‌شنبه، 21 شهریورماه) در ابتدای جلسه درس خارج فقه با اشاره به حوادث فاجعه‌آمیز میانمار، از سکوت و بی‌عملی مجامع جهانی و مدعیان حقوق بشر در قبال این فجایع به‌شدت انتقاد کردند  و با تأکید بر اینکه راه حل این قضیه اقدام عملی کشورهای مسلمان و فشار سیاسی و اقتصادی به دولت بی‌رحم میانمار است، خاطرنشان کردند: جمهوری اسلامی باید علیه ظلم در هر نقطه از جهان، صریح و شجاعانه، اعلام موضع کند». کارشناسان نیز از سکوت نهادهای بین المللی و انفعال برخی دولت های اسلامی در قبال جنایات دولت میانمار علیه مسلمانان این کشور انتقاد کرده و خواستار اقدام عملی کشورهای مسلمان از طریق سیاسی، اقتصادی و تجاری شدند.
   کشتار مسلمانان میانمار نمایانگر تروریسم است
احمد خجسته، نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به خشونت علیه مسلمانان در میانمار و کشتار بی رحمانه آن ها، می گوید: حوادث اخیر شرق آسیا و قتل عام مسلمانان روهینگایی به دست ارتش میانمار و برخی بودائیان افراطی این کشور داغی بر دل همه مسلمانان جهان نهاده است.او همچنین با بیان این که خشونت های افراطیون علیه مسلمانان در میانمار در آستانه روزهای مبارک برای مسلمانان و همزمان با موسم حج‌ در سرزمین وحی، باعث تأسف خاطر همه اهالی جهان اسلام شده است، افزود:  آن چه در این میان عجیب است؛ این است که مجامع مدعی حقوق بشر در سکوتی قابل تأمل فرو رفته و بعضا دیده شده است که حتی به صورت لفظی هم این جنایات را محکوم نمی کنند.این نماینده مجلس با تأکید بر این که کشتار وحشیانه و قتل عام زنان، کودکان، جوانان و سالمندان مسلمان روهینگیایی در میانمار نمایانگر تصاویر وحشیانه‌ ای از تروریسم است، ادامه داد: این فجایع انسانی در کنار سکوت مجامع بین المللی و مدعی حقوق بشری لکه ننگی بر پیشانی انسانیت و مدعیان دروغین حقوق شهروندی در جامعه امروزی است. خجسته همچنین با اشاره به شرایط زیست مسلمانان در میانمار، تصریح کرد: این مسلمانان بی ‌گناه علاوه بر آن که در میانمار از حداقل حقوق اجتماعی نیز برخوردار نیستند، بلکه مورد تبعیض ‌های گسترده‌ای نیز قرار دارند.
نماینده مردم همدان و فانین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که  برای چندمین بار مورد قتل عام قرار می‌ گیرند، ادامه داد: متأسفانه جهان امروز شاهد این موضوع است که مسلمانانی که از حداقل حقوق هم برخوردار نیستند، در قبال فجایعی که علیه آن ها صورت می پذیرد و اتهام دفاع از جان خود در برابر تهاجم بودائیان افراطی این ‌بار هم از گزند ارتش آن کشور در امان نمانده اند به گونه ای دردناک مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده و برای حفظ جان خود راهی مرزهای این کشور با بنگلادش شده‌‌اند.
خجسته با تأکید بر این که کشورهای مدعی دفاع از حقوق بشر باید تداوم تضییع حقوق مسلمانان میانمار و اقدامات غیرانسانی و خشونت آمیزعلیه آن ها که کشتار و مهاجرت اجباری تعداد بسیاری از آنان را در پی داشته است ،محکوم کنند و از جامعه بین الملل و به ویژه سازمان بین الملل بخواهند که به طورعملی از ادامه این کشتار سازمان یافته جلوگیری کنند.
   مظلومیت مسلمانان میانمار را به جهان منتقل شود
مجتبی ذوالنوری، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی نیز  با اشاره به بحران انسانی در میانمار و جنایات دولت این کشور علیه مسلمانان روهینگیایی، می گوید: لازم است تا مظلومیت این نسل قربانی شده به جهان بشریت منتقل شود و با توجه به سکوت مجامع غربی باید با تحریک و بسیج افکار عمومی آن ها را وادار به اقدام عملی کرد. او همچنین با اشاره به این که کشتار مردم بی گناه در یمنم هم در حدود دو سال و نیم گذشته باعث شده است تا بیش از ۱۵ هزار نفر کشته شوند، افزود: آن چه برای توقف چنین روندی لازم است، این است که برای مقابله با نسل کشی مسلمانان یک ائتلاف نظامی علیه افراطیون تشکیل شود. این نماینده مجلس با بیان این که دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران هم در این مسیر باید فعال تر از وضعیت فعلی در ارتباط با سران کشورهای دیگر به ویژه اعضای سازمان کنفرانس اسلامی و سازمان همکاری اسلامی به طور مستمر وضعیت میانمار را گوشزد و پیگیری کند، ادامه داد: همچنین با استفاده از ظرفیت جنبش عدم تعهد نیز می توان برای اجماع سازی و وادار کردن دولت میانمار به پایان نسل کشی و آواره کردن مسلمانان اقدام کرد. او با بیان این که حادثه میانمار یک نسل کشی همه جانبه و آشکار است، تصریح کرد: این فاجعه در زیر چتر حمایتی آمریکا، رژیم صهیونیستی و غربی های مدافع به اصطلاح حقوق بشر انجام می شود و با سکوت آن‌ها دست جنایتکاران میانماری برای نسل کشی مسلمانان نیز باز گذاشته شده است.