کد خبر : 399751 تاریخ : ۱۴۰۰ يکشنبه ۳ مرداد - 20:39
وزیر بازرگانی دولت سازندگی در گفت‌و‌گو با نوآوران عنوان کرد: ضرورت افزایش تاب‌آوری اقتصادی پیش از اعمال محدودیت‌ها آرزو قادری / خبرنگار

نوآوران آنلاین- با نگاهی به سطح شهر شاهد خواهیم بود که بر خلاف تعطیلی هایی که با هدف کاهش انتقال کرونا در میان افراد جامعه صورت گرفته است، اما همچنان شهرها شلوغ هستند و به گونه ای رفتار می شود که گویا شرایط عادی است و اصلا کرونا وجود ندارد.

همین امر موجب شده تا کرونا در سطحی وسیع شیوع یابد و مسؤولان نیز راهی جز تعطیلی و اعمال محدودیت نداشتند.

اما این اعمال محدودیت به معنای این نیست که فقط برای چندین شغل و حرفه ممنوعیت ایجاد کنیم. بلکه باید بخش های مختلفی که امکان شیوع کرونا در آن جا بالاست نیز فعالیت شان محدود شود.

متاسفانه امکان تعطیلی و قرنطینه شهرهای قرمز به دلیل نبود زیرساخت های صحیح و عدم حمایت دولت از مردم وجود ندارد و به این ترتیب مردم روز به روز بیشتر قربانی کرونا می شوند و این طور که مشخص است نمی توان امیدوار به تضعیف ویروس کرونا در کشورمان باشیم؛ چرا که با سرعت بالایی در حال انتقال است و تعطیلی و اعمال محدودیت ها روی کاغذ نیز کاری از پیش نمی برد.

در همین خصوص به گفت و گو با یحیی آل اسحاق، وزیر بازرگانی دولت سازندگی پرداختیم.

آل اسحاق طی گفت و گویی با خبرنگار نوآوران گفت: متاسفانه وضعیت اقتصادی خانوارها در حال حاضر نگران کننده است. بسیاری از خانواده ها اکنون علاوه بر مشکل کرونا با تبعات اقتصادی آن یعنی گرانی و کاهش درآمد نیز مواجه هستند. شرایط واقعا دشوار شده است و بی توجهی مسؤولان نیز نمک بر زخمی است که می بینند با وجود اعتمادشان به مسؤولان اما آن ها گامی در راستای رفع مشکلات برنمی دارند.

وی ادامه داد: وضعیت اقتصادی کنونی اصلا قابل قبول نیست و باید مسؤولان هر چه سریع تر تمهیداتی جهت خروج از این وضعیت انجام دهند. مردم به شدت در رنج اقتصادی به سر می برند و حق شان نیست که این چنین در وضعیت ناپایدار و سختی قرار بگیرند. به ویژه این که مردم ما طی سال های مختلف و با وجود همه مشکلات و مسائلی که وجود داشته اما همچنان حامی و پشتیبان مسؤولان هستند و این امر را در عمل نشان داده اند. بنابراین مسؤولان نیز در پاسخ به این اعتماد مردمی باید در عمل نشان دهند که به تعهدات شان پایبند هستند و تلاش دارند تا مشکلات مردم را کاهش دهند.

وزیر بازرگانی دولت سازندگی با ابراز تأسف از نبود اراده لازم در میان دولتمردان برای رفع مشکلات اقتصادی کشور بیان کرد: امیدواریم دولت بعدی از افرادی در کابینه استفاده کند که مسؤولیت پذیر باشند و معیشت و رفاه مردم برای شان از اهمیت برخوردار باشد و در این مسیر بتوانند رضایت مردم را جلب کنند. انتخاب اعضای کابینه از اهمیت اساسی برخوردار است و به همین جهت باید رئیس جمهور بعدی این نکته مهم را در نظر داشته باشد که با چالش های اقتصادی بسیاری در زمینه های مختلف و به ویژه در حوزه اقتصادی از معیشت و زندگی مردم گرفته تا مشکلات حاد همچون کمبود بودجه در بخش های تولیدی و صنعتی مواجه است.

آل اسحاق همچنین به مشکلات حوزه اصناف اشاره کرد و گفت: بسیاری از صنوف در حال حاضر وضعیت آشفته و غیر قابل قبولی دارند. به ویژه این که اخیرا به دلیل کرونا شاهد تعطیلی مشاغل بودیم. بهتر بود پیش از این که تصمیمی برای تعطیلی اصناف گرفته شود فکری برای افزایش قدرت تاب آوری آن ها در برابر تعطیلی و مشکلات اقتصادی اندیشیده می شد؛ چرا که طی این مدت بسیاری از اصناف زیان های غیر قابل جبرانی را متحمل شدند و اقتصاد ما که در باتلاق رکود گرفتار شده بود گرفتارتر شد. نمی توان از یک سو تعطیل کرد و اجازه کسب درآمد نداد و از دیگر سو نیز هیچ حمایت مادی از آن ها نکرد. پس در چنین شرایطی اصناف و کسبه از چه راهی ارتزاق کنند؟ طی یک سالی نیز که کرونا شیوع یافته در کشور ما همه افراد هر چه پس انداز داشتند برای تامین هزینه های زندگی روزمره شان پرداخت کردند.

وی با بیان این که محدودیت های کرونایی برای قطع زنجیره کرونا امری ضروری است، گفت: همه بر این امر واقف هستیم که اگر بخواهیم کرونا را نابود کنیم باید حتما میزان سرایت و انتقال آن را کاهش دهیم، اما آیا برای قطع زنجیره کرونا فقط باید برخی صنوف و مشاغل تعطیل باشند و جاده ها باز باشند و سایر مشاغل پرخطر امکان فعالیت داشته باشند؟ به اعتقاد من باید تجدید نظر اساسی در زمینه اعمال محدودیت های کرونایی صورت گیرد. باید مشاغل پرخطر محدود شوند و ورود افراد به محیط های سربسته بدون ماسک امکان پذیر نباشد و مهم تر از همه این که جاده ها بسته شوند و افراد اجازه ورود به دیگر شهرها را نداشته باشند. این که جاده ها باز باشند و مشاغل پرخطر نیز فعالیت می کنند و تنها برخی از صنوف تعطیل می شوند هیچ مشکلی را رفع نمی کند. ضمن این که پیش از هر گونه تعطیلی باید تاب آوری صنوف در برابر تعطیلات و مشکلات را بالا می بردیم نه این که با تعطیلی یکباره ضربه مهلکی به آن ها وارد کنیم.