کد خبر : 399858 تاریخ : ۱۴۰۰ شنبه ۹ مرداد - 20:31
معاون سابق وزارت صمت در گفت‌و‌گو با نوآوران: پرهیز از تکرار بی‌تدبیری‌هایی که اقتصاد را زمین زد آرزو قادری / خبرنگار

نوآوران آنلاین- "بی تدبیری"؛ واژه ای که این روزها مظاهر آن را به خوبی شاهد هستیم. دولت دوازدهم با این که با شعار تدبیر و امید فعالیتش را آغاز کرد، اما برعکس آن چه که در عمل صورت نگرفت "تدبیر" بود؛ چرا که اگر دولت با درایت عمل می کرد اکنون مردم تا این اندازه غرق در مشکلات لاینحل نبودند و مسائل اقتصادی همچون کلافی سردرگم گره نمی خوردند.   

گره هایی که امروز در بخش های مختلفی شاهد هستیم پیامد اشتباهات مدیریتی است که در دولت دوازدهم صورت گرفت. البته باید اذعان داشت که در همه دولت ها با کاستی هایی مواجه بودیم، اما در دولت دوازدهم بی توجهی مسؤولان به وضوح مشخص بود و مردم به عینه شاهد بی انگیزگی مسؤولان بودند که امیدواریم در دولت بعدی چنین رفتارهایی را شاهد نباشیم.

در همین خصوص به گفت و گو با محمود دودانگه، معاون سابق وزارت صمت پرداختیم.

دودانگه طی گفت و گویی با خبرنگار نوآوران اظهار داشت: وضعیت اقتصادی کشور خود گویای این است که مسؤولان نتوانسته اند یا نخواستند که اقتصاد را در مسیر مناسبی هدایت کنند. در هر دو حالت این مردم هستند که دچار مشکلات می شوند و زندگی شان تحت تأثیر سیاست های غلط اقتصادی مسؤولان دچار مشکل می شود. کشور ما اکنون از نظر اقتصادی در وضعیت خطرناکی به سر می برد که نگران کننده است و می تواند اتفاقات تلخ تری را شاهد باشد.

وی ادامه داد: مهم ترین عاملی که موجب بروز مشکلات اقتصادی شد را می توان سیاستگذاری های اشتباه دولت دوازدهم دانست که اقتصاد را بر زمین زد. از این رو توصیه می شود که دولت سیزدهم با بررسی علل بروز مشکلات اقتصادی از تکرار تجربه های تلخ دولت گذشته جلوگیری کند، اما اگر در این دولت جدید نیز همان سیاست ها تداوم یابند قطعاً باید خود را برای بحران های اقتصادی عمیق تر آماده کنیم. این در حالی است که دیگر نه مردم توان اداره زندگی شان با هزینه های بالاتر را دارند و نه اقتصاد کشش افزایش قیمت بیش از این را دارد.

معاون سابق وزارت صمت گفت: دولت جدید باید از افرادی در هیأت دولت استفاده کند که جوان باشند و انگیزه فعالیت داشته باشند. جوانگرایی مشکل بزرگی است که همواره در حد شعار باقی مانده است و همواره با افرادی در جایگاه های مهم اقتصادی مواجه بودیم که قادر به اداره امور نبودند و انگیزه ای نیز برای اقدامات خوب نداشتند. باید جوانگرایی به عنوان یک اصل توسط رئیس جمهور منتخب مردم مورد توجه قرار گیرد. گاهاً دیده شده که برخی وزرا پس از این که اقدامات شان متناسب با کشور و شرایط موجود نبود، از یک وزارتخانه به وزارتخانه دیگری رفتند. این اقدام موجب شد تا مشکلات بیشتر شود؛ چرا که اگر فردی در جایگاهی ناکارآمد است و قادر به اجرای امور به شکلی صحیح نیست قطعاً در سایر زمینه ها نیز قادر به اجرای توفیق آمیز امور نخواهد بود. به همین جهت باید از گزینه های بهتری استفاده می شد؛ گزینه هایی که اراده کافی برای اداره وزارتخانه متبوع شان را دارند و با انگیزه در مسیر رفع مشکلات کشور قدم بردارند.

دودانگه با بیان این که این روزها گرانی ها در اقتصاد ایران به گونه ای بوده است که معیشت مردم را دچار مشکل کرده است، عنوان کرد: وزرای جدید به ویژه وزرایی که به نحوی وزارتخانه شان به مسائل اقتصادی کشور مربوط می شود باید از روز نخست آغاز فعالیت شان فقط یک نکته را در نظر داشته باشند و آن این است که دغدغه های مالی مردم را رفع کنند و اجازه ندهند مردم بیش از این در فقر به سر ببرند. در حال حاضر فقر گسترده ای در جامعه ما رواج یافته است و روز به روز نیز شرایط مالی مردم بدتر می شود. مردم واقعا خسته شده اند و ادامه زندگی برای شان دردناک است و هر روز با نگرانی های بیش از روز قبل صبح شان را آغاز می کنند. ناامیدی در میان مردم ایران این روزها به شکل قابل توجهی رشد یافته است و مانع از زندگی با کیفیت آن ها شده است. همه مشکلات مالی مردم ریشه در ناکارآمدی هایی دارد که مسؤولان زیر بارش نمی روند و نمی خواهند بپذیرند که مشکل اصلی کشور نوع مدیریت آن هاست.

وی در پایان گفت و گو تأکید کرد: دولت سیزدهم راهی که دولت دوازدهم رفت را نرود. دولت دوازدهم بدون توجه به اقتصاد داخلی کشور آن را رها کرد و به تدریج ثبات اقتصادی و آرامشی که پیش تر به طور نسبی حاکم شده بود از بین رفت و نارضایتی ها و بی اعتمادی ها آغاز شد. اکنون در پایان دولت دوازدهم به سر می بریم و انبوهی از شعارهایی را شاهد هستیم که در حد سخن باقی مانده اند و در زمینه اجراء، مدیران دولت دوازدهم اقدامی نداشته اند.