کد خبر : 450454 تاریخ : ۱۴۰۰ دوشنبه ۸ شهريور - 20:44
مشاور رئیس دولت اصلاحات در گفت‌و‌گو با نوآوران عنوان کرد: اعتمادزایی در جامعه با ایجاد شرایط رفاهی مناسب آرزو قادری خبرنگار

نوآوران آنلاین- وقتی صحبت از مردم به عنوان سرمایه اجتماعی می شود یک نکته یعنی میزان رضایت آن ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

این رضایت در شرایطی وجود خواهد داشت که مردم با حجم گسترده ای از مشکلات مواجه نباشند و بتوانند به دور از دغدغه و دل‌مشغولی های ناشی از تورم بالا و گرانی، روزگار بگذرانند.

متأسفانه در حال حاضر اعتماد عمومی در کشور ما در نتیجه بی درایتی ها و سوء مدیریت مسؤولان به شدت آسیب دیده و خدشه دار شده است.

دولت سیزدهم رسالت سنگینی در احیای اعتماد دارد. امیدواریم در این زمینه اهتمام ویژه و اراده کافی در مسؤولان وجود داشته باشد و روزهای خوب و به دور از گرانی را شاهد باشیم.

در همین خصوص به گفت و گو با حجت الاسلام مصطفی درایتی، مشاور رئیس دولت اصلاحات پرداختیم.

درایتی طی گفت و گویی با خبرنگار نوآوران اظهار داشت: دولت سیزدهم باید لیستی از نواقص و کم کاری های دولت های قبل تهیه کند و به نحوی عمل نماید که کاملاً متفاوت از سایر دولت ها باشد تا اشتباهات آن ها تکرار نشود و مردم در عمل شاهد باشند که میان دولت سیزدهم و سایر دولت ها تفاوت های قابل توجهی وجود دارد. از این رو باید از مرحله شعار و دستور و سخن به عرصه عمل بیایند و دولتمردان به ویژه وزرایی که با معیشت و مسائل مالی کشور سر و کار دارند بیش از دیگر وزرا و مسؤولان اقداماتی مناسب در زمینه تامین رفاه برای مردم داشته باشند.

وی ادامه داد: دولت سیزدهم کار بسیار دشوار و مسیر پر فراز و نشیبی پیش رو دارد، اما اگر از مدیرانی کارآمد و دلسوز استفاده کند قطعاً در این مسیر موفق خواهد بود. مهم این است که از چه افرادی برای جایگاه های مهم مدیریتی استفاده شود. همچنین باید بر حسن اجرای طرح ها و قوانین و مصوبات توسط دولتمردان و مسؤولان نظارت ویژه ای وجود داشته باشد تا امور به درستی پیش روند و منافع مردم تأمین شود. اولویت اصلی و نهایی ایجاد رضایت در میان مردم است که این امر مستلزم ایجاد شرایط اقتصادی مناسب در داخل است تا افراد بتوانند به دور از تورم و گرانی زندگی خوبی را تجربه کنند.

مشاور رئیس دولت اصلاحات مطرح کرد: در کنار همه اقدامات و اصلاحاتی که باید دولت سیزدهم در زمینه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و ... انجام دهد یکی از مهم ترین مسائلی که نباید از نظر دور بماند اعتمادزایی است؛ چرا که طی سال های اخیر مردم تا حد زیادی نسبت به مسؤولان بی اعتماد شده اند و باید این اعتماد از دست رفته ترمیم شود.

درایتی بحث اعتمادزایی را از مهم ترین موضوعات دانست و گفت: نباید دولت سیزدهم از این امر مهم غافل شود. غفلت از آن تبعاتی به دنبال خواهد داشت که اتحاد و انسجام ملی را در مخاطره قرار می دهد. در شرایط کنونی که کشور با تهدیدها و تحریم ها مواجه است باید دولتمردان با تقویت اتحاد و انسجام ملی تلاش کنند تا تهدیدها را خنثی کنند و تأثیر سوء تحریم ها را به حداقل برسانند.

وی افزود: مهم ترین اقدامی که باید در شرایط کنونی دولت مجدانه پیگیری کند این است که اقتصاد داخلی را تقویت کند و مشکلات را رفع کند تا مردم از شدت مشکلات شان کاسته شود و بتوانند زندگی آرام و بدون نگرانی از گرانی های روزانه و ساعتی را تجربه کنند. در بسیاری از مواقع شاهد بودیم که قیمت ها ساعتی افزایش می یافتند و این امر موجب نگرانی و بروز مشکل برای مردم می شد. باید دولت سیزدهم تمهیداتی بیاندیشد و سیاست هایی اتخاذ کند تا این اتفاق تلخ تکرار نشود. این که صبح یک کالا را به نرخی خریداری می کنیم و غروب، نرخ دیگر را برای تهیه آن پرداخت می کنیم اصلاً معقول نیست. هیچ دلیلی وجود ندارد که گرانی به طور روزانه و یا حتی ساعتی ایجاد شود و تن مردم را بلرزاند. مردم دیگر کشش گرانی های بیش از این را ندارند و تا همین الان نیز تحمل کردند.

درایتی در پایان تأکید کرد: باید دولت سیزدهم نگرانی های مردم از تورم رو به رشد را کاهش دهد و طرح هایی را عملیاتی کند که در کوتاه مدت بتوانند قدرت خرید مردم را افزایش دهند تا بتوانند از عهده تامین مخارج زندگی برآیند. بازگشت اعتماد عمومی مستلزم این است که مسؤولان اقداماتی در راستای ساماندهی اقتصاد و بهبود وضعیت معیشتی مردم به عنوان مهم ترین سرمایه اجتماعی داشته باشند.